• T W E L V E •

97 7 1
                                    

Mijn hart begint sneller te kloppen, met de gedachten dat hij bij James ligt. Motivatie om terug te gaan heb ik niet.

Ik wrijf de tranen weg en zucht diep. Met de gedachten dat ik zo bij Rosa ben en dat ik daar Emmy kan bellen, loop ik door.

Niet veel later bel ik bij een bekend huis aan. 'Courtney, hoi!',roept Rosa en trekt me in een knuffel. 'Hoi.' Mijn stem klinkt verschrikkelijk schor.

'Wat is er aan de hand?' 'Mag ik eerst binnen komen? Londen hoeft mijn prive verhalen te weten',zeg ik en grinnik.

Rosa knikt en laat me binnen. 'Ga zitten, doe als of je thuis bent. Dat doe je altijd, maar doe nu nog maar meer als of je thuis bent',zegt ze en ik laat me vallen op de bank.

Rosa komt aanlopen met een glas water. 'Vertel.' Ik leg haar alles uit, vanaf London Eye tot dat ik mijn telefoon bij James heb gelaten.

'Oh god, Jourtney hun ontmoeting na de break up is gelijk al heftig',zegt Rosa en trekt me in een knuffel. 'Als jij Emmy belt, stuur ik James wel een bericht.'

'Hoe wil je dat doen dan?' 'Huistelefoon?' Rosa kijkt me aan alsof ik dom ben en gelijk geef ik haar. Ik lach schaapachtig en pak de huistelefoon.

Ik toets het nummer van Emmy in en snel wordt er opgenomen. 'Emmy, ik ben mijn telefoon bij James vergeten',zeg ik. 'Ik ben Emmy niet.' De stem van Nils komt mijn gehoorgang binnen.

'Oh crap',zeg ik. 'Maar als jij je telefoon bent vergeten, hoe bel jij dan?' 'Via de magnetron.'

'Oh, leuk. Waar ben je?' 'Bij Rosa',zeg ik. 'Cool. Ik mag die Rosa weet je, ze date Bradley en ze is geen gold digger',zegt hij en ik schiet in de lach.

'Waarom heb jij Emmy's telefoon?',vraag ik en hoor de voordeur opengaan. 'Omdat ze onder de douche staat',zegt hij. 'Wat doe jij hier nog? Join haar',zeg ik.

Nils hoest wat. 'Het is de hoogste tijd, om vijf uur moet je uiterlijk terug zijn. Ik wil alles horen hoor',zegt hij.

'Ja, ja. Komt goed. Succes met het douchen.' Met die woorden hang ik op. Ik zet de telefoon terug en zie Rosa en James mij aan kijken.

Ik bijt ongemakkelijk op mijn lip. 'Je telefoon lag nog bij mij',zegt James en ik knik. 'Daar kwam ik achter.'

James komt op me aflopen en ik vermijd oogcontact. Hij geeft me mijn telefoon, die ik aan pak. Snel prop ik hem in mijn zak.

'Dank je',zeg ik zacht en schuif met mijn voeten. 'Geen dank, Courtney',zegt hij. 'Ik ga maar weer.'

'Doe Bradley de groeten en succes in de studio',zegt Rosa. 'Komt er nieuwe muziek aan?' Mijn nieuwsgierigheid kan ik niet bedwingen.

James haalt zijn schouders op. 'Zwijgplicht.' 'Goddamit',zeg ik. 'Die hebben wij ook op school, met pranks.'

'School ganger.' 'Vervolg opleiding',zeg ik en mep Rosa. Rosa rent weg en laat James het huis uit.

'Dat was awkward damn.'

---

#jourtney

not over you; james mcveyWhere stories live. Discover now