十三

1.2K 110 53
                                    

Özür dilerim, işe yaramazın tekiyim ama okuduğunuz, oy verdiğiniz ve yorum yaptığınız için teşekkürler.

Yixing, Yifan'ın kendisine verdiği pijamalarının içinde odadan çıktığında Yifan küçük ve dar mutfağında makaron yapmakla meşguldü. Genç olan yavaşça tezgaha doğru yürüdü.

"Yatmayacak mısın?" diye sordu yavaşça. Yifan kafasını çırptığı yumurta aklarından kaldırdı.

"Yarına 50 tane yapmam gerekiyor."

Yixing yavaşça tezgaha oturup onu izlemeye başladı. "Saat çoktan gece yarısı oldu ama..."

Yifan omuz silkti. "Patronum sattığım makaronların fiyatının yarısını almama izin veriyor, eve biraz daha para getirmek istiyorsam yapmak zorundayım."

Yixing derin bir iç çektikten sonra Yifan'ın saçına bulaşmış yumurta kabuğunu eline aldı. Kıkırdayarak ona döndü. "Biraz dağınık çalışıyorsun sanırım." Sesi koltukta uyuklayan Shang'dan dolayı kısıktı.

Yifan gülerek ona baktı. "Evet, biraz sert kırdım yumurtaları."

Yixing, Yifan'ın çırptığı yumurtaların içine şeker ilave ederken onu seyrediyordu. "Bende yapabilir miyim, en baştan bir kaç tane?"

Yifan gülerek kaşlarını kaldırdı. "Dolapta biraz daha yumurta olacaktı." Dolaba yürüyüp üzeri streç filmle kaplı beyaz bir kase çıkarıp tezgaha koydu. "Biz kremayı halledene kadar o burda soğusun."

Yixing hevesle başını sallarken kasenin içindeki yumurta akına baktı. "Neden önceden kırıyorsun?"

Yifan kıkırdadı. "Yumurta akının bayat olması gerekiyor."

Yixing iğrenmeyle geri çekilirken, Yifan onu belinden tutarak tezgahtan aşağıya indirdi. İkisi birlikte duvara dayalı olan tezgahtaki ocağın yanında durdular.

"Kremayı yapacağız." dedi Yifan, Yixing'in şaşkın bakışlarına itafen. Temiz bir sos tavası çıkarıp eski ocağın üstüne koydu ve sonrada Yixing'e döndü. "Sıvı kremayı tavaya döküyorsun."

Yixing, Yifan'ın dediği gibi kremayı döktü ve ocağın altını yaktı. Bir kaç dakika sonra sıvı krema kaynamaya başladığında Yifan yaslandığı yerden doğruldu ve ona çikolataları işaret etti. "İçine döküp eriyene kadar karıştıracaksın."

Yixing kafasını sallayıp içine biraz çikolata ilave ettikten sonra bir kaşıkla hızla karışımı karıştırmaya başladı. Yifan öne atılıp onun kaşığı tutan elinden tutup yavaşça karıştırmaya başladı. Kafasını kaldırıp Yixing'in gözlerine baktı. "Böyle yaparsan daha çabuk erir."

Yixing vücutlarının çok yakın olması ve Yifan'ın elinin kendi elinin üstünde olmasının verdiği etkiyle kızararak önüne döndü. Çikolatalar eridiğinde kremayı bir kaba aktarıp buzdolabına koydular.

"Bundan sonrasını birlikte yapabiliriz, ben kendi makaronlarımı yaparım, sen kendininkini."

Yixing hevesle başını salladı. Tezgahın üstündeki yumurta aklarını Yifan'ın kendine uzattığı eski çırpıcıyla çırpmaya başladı. Köpüklenmeye başlayınca Yifan'ın yardımıyla şeker ekledi. Bu sırada Yifan'da artık katı bir görünüm alan karışımı 5 kaba dökmüş ve her kaba farklı renkte gıda boyası ekliyordu.

Yixing kendi karışımı da katılaşınca Yifan'a baktı. "Ben ne renk gıda boyası dökmeliyim sence?"

"Bilmem, burda bir sürü renk var." Yifan gıda boyalarını işaret etti.

Yixing uzun bir düşünme sürecinden sonra, mor renkte karar kıldı ve karışımına döktü.

Daha sonra birlikte badem, kakao ve pudra şekerini robottan geçirip karışımlarına eklediler ve yavaşça spatulayla karıştırdılar.

macarons // kray Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz