🌼Tesettür Nasıl Olmalı?🌼

119 22 7
                                    

Tesettür Modası Çağın Gerçek Vebası
İslam’da moda kavramı tesettürü yıkma projesidir

Başlarda omuzlara dökülen örtümüz zamanla değişime uğramış günümüzde ki topuz şeklini almıştır.
Topuz yapmak artık sıradan hale gelmiştir. Modacıların vaz geçilmezi, tesettürlü gelinlerin şekilli örtüleri, artık kuaförlerin elinde şekillenmektedir.
Tesettüre ayet esenliğinde değil, vitrindeki mankene göre belirlenmeye başlamıştır.
Biz ayeti baş tacı etikte, aşkın adını tesettür koyduk. Namaz gibi oruç gibi farz olan bu emri anlattık durduk.

Tesettür basit bir bez parçası değil Allah’a ait bir sözdür, o sözün üstüne söz olmaz, tesettürü sıradan bir bez parçası gibi görüp öyle giyinenler, Ayetin ve hadislerin ehemmiyetinin farkına varıp idrak edememiş, manevi hevâ ve hayâdan yoksun bir şahsiyet olarak toplumda kendine yer edinmeye çalışmıştır. Topuz yapmak bir gereklilik değil modaya uymaktır. Nefs ve şeytanın çizdiği yolda gitmektir. Omuzlarına başörtüsünü saldığı zaman utanan bir nesil var artık.

Bazı batılı ve güya modern kişiler İslami bilgileri sıfır olduğu halde tesettüre makas atmışlar ve Ayette geçen tesettür şeklini görmemişler daha doğrusu görmek istememişler ve Müslüman kadınlardan para almanın nasıl olacağı hakkında düşünmüşler ve fikir birliği oluşturmuşlardır.

Bu fikir birliğinin adı ”MODERN TESETTÜR” veya ”İSLAMİ MODA” Başlığıdır.

İslam’da olmayan moda ve türevi saçmalıkları İslam’da var gibi göstermişler. Modayı İslamiyet çatısı altında toplamışlar ve kendileri gibi düşünen güya ilahiyat Prof. Olan kişileri de para ile satın alarak fetva verdirmişler. İnsanların aklına doğru yoldasın bak falanca hoca böyle diyor diyerek para kazanmışlardır.
Modacıların gözünde ayet bir öcü bir bağnazlık gibi değişmesi gereken, çağa ayak uyduramayan, ilkel bir şekil olarak görülmüş olmalı ki, Allah’ın ayetlerini Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem ‘in hadislerini görmezden gelecek kadar gözlerini kör etmiştir.
Zaten moda ve türevlerinin amacı sizin dininiz değil paranızdır. Bize aksini kimse ispat edemez.
Bugün armine mağazasının kapısında ey Müslüman hanımlar tesettür ayettir yerine, ”GİYİNMEK GÜZELDİR” Yazmaktadır. Giyinmek ayettir yazarsalar ayetin çizdiği tesettürü değiştiremeyecekleri için kelime oyunu yapmaktadırlar.

Kadını bir sömürü aracı olarak görüp moda diye sezonluk mal üretip, sürekli para kazanma davasını gütmüşlerdir.

KAYRA gibi firmalar ”FARKI GİYİN” Diyerek kadınlar biz ayetten farklıyız der gibi bir cümle seçmişlerdir. Bunlar size masum gibi gelebilir ama sokaklar artık git gide bu modern tesettürcüler sayesinde git gide bozulmaktadır.

Zühre markası da ”ŞIKLIĞIN VE ZERAFETIN ADRESİ’‘Diyerek Kur’an’a aldırış etmeyin biz tesettürde doğru adresiz diyerek Müslüman kadınlara psikolojik olarak bunu benimsetmişler ve KUR’AN emirlerini değil kendilerini adres göstermişlerdir. Allah kocadan başkasına şık olmayı yasak etmişken bu ne cürettir ki, böyle kelimeler kullanıyorlar.
İster istemez zamanla Müslüman kadınlar ayeti hadisi şerifi bırakıp ya da unutup bu kişilerin tesettür dediğine inanmış aynı zamanda ayet de geçen tesettürmüş gibi benimsemiştir.
Tesettür Farz bir emirdir.
Allah ve Resulünden başkası tesettürün şekil ve şemailini eline makas alıp da belirleme yetkisine sahip değildir. Bu ayet tanımayan güruha hizmet etmek sizce ne kadar doğrudur.
Artık bunlara karşı tavrımızı koymamız gerekmiyor mu?
Bunlar bana göre tesettürü moda diyerek kurşuna dizen silahsız psikolojik savaş ile harp etmeye çalışan terör örgütüdür.
Tek bir tesettür vardır. O da ‘’Kuran ve sünnet ’’Çizgisini takip eden tesettürdür.
Başka şekil ve biçimler moda ve teranesi asla tesettür değildir ve olamazda…

İSLAM’I VE İSLAM TESETTÜRÜNÜ YIKMA PROJESİDİR, UYANIN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİM!

Mustafa Kuş

İLA YEVMİL KIYAME Where stories live. Discover now