🌼Sosyal Medyanın Zehri🌼

48 13 4
                                    

Öncelikle sosyal medya nedir bunu ele alalım 
Sosyal medya:Bir kişinin bilgiye ulaşmak, arkadaşlarıyla sohbet etmek için veya bir iş gereği işlerini kolaylaştırmak için başvurduğu sanal bir âlemdir.

 Sosyal medya örümcek gibi etrafımızı sarmıştır. Çevremize baktığımız zaman bir ahtapottan farkının olmadığını göreceksiniz bu âlemin. Bazı sitelerde reklamlar var siz istemeden cinsel içerikli şeyler çıkabiliyor bir anda.   İslami bir siteye girsek bile ister istemez bu tür şeylerle karşılaşıyoruzdur mutlaka. Küçük çocuklar ödev yaparken bir düşünsenize karşısına çıplak bir bayan çıktı açılır menüde ve çocuğunuz tıkladı ve o siteye girdi. Gördüğünüz zaman bilerek girdi zannedersiniz çocuğunuzu ve azarlarsınız. Bundan korunmanın bir yolu var bir bilgisayar yazılımcısına gidin içerik filtreleme programları satın alın ve tüm cinsel içerikli şeyleri filtrelesin şifresi ve kontrolü de sizde olsun neye girmiş girmemiş kontrol edin. Çocukların dersleri için artık bilgisayarlar şart oldu maalesef,  o yüzden bu nimeti kullanırken zararlarından korunmak için her şeyi yapmakta fayda var.

  Bu durum o kadar kötüye gidiyor ki yedi yaş ve üzeri hatta 3 yaşına girmiş küçük çocukları bile bilgisayar başına oturtuyoruz.

 Ortaokul– lise çağlarındaki çocuklar sosyal medya aracılığı ile tanımadığı kişilerle arkadaşlık kurmaktadır. Kandırılan kızların çoğu kez namusu gitmektedir, aşk diye inanır hiçbir şeyden habersiz yazışır, gönlünü kaptırır belirli bir zaman sonra onu görme arzusu oluşur. Yazışmaların ilerisi cinselliğe kadar gider. Buluşma vakti gelip her ortam sağlandığında hiç ummadığı bir şekilde 20-30 erkeğin tecavüzüne uğrar. Bunu bir gazetede okumuştum. 
Bu tür ahlaksızlıkları yapan erkekler hayli fazladır genç kızları iki cilveli sözle kandırıp onu içinden çıkamayacağı bir hale sokanlar vardır. Genellikle küçük kızları hedef alırlar ergenlik dönemlerinde kabına sığmayan gençlik bunu aşk zanneder. Ama erkeğin amacı farklıdır. Erkekler kendine Peygamber Efendimizi örnek almalıdır. İslamiyet erkeklere büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Nur suresinde erkeklerin göz kapaklarını haramdan koruması istenmiştir. Erkeğin tesettürü göz kapaklarıdır onu koruyamadıkları sürece bitap duruma düşeceklerdir. Araf Suresi 179. ayete baktığımız zaman hayvandan daha aşağı kimselerden bahsedildiğini göreceksiniz. Nitekim hadisi şeriflerde bu ayeti ile örtüşen bir sürü bir vurgu vardır. O hadislerden biride ‘’Onun bunun karısını kızını ayartan bizden değildir’’ Hadisi şerifidir.
Sosyal medyada Müslümanlık adı altında kızları kandıran sahtekârlar hayli fazladır. Dini bir sayfa açıp muhabbet edenler vardır. Birinin 250 bin kişilik facebook sayfası vardı güya dini bir sayfa. Bu sayfadan şüphelendim ve kız olarak yeni bir sahte isimle facebook açtım. Ve o sayfaya mesaj attım. Adam dediğim gibi sapık çıktı tabi sabahtan akşama kadar bu kişinin sapık olduğunu tüm sayfasındakilere mesajla bildirdim şikâyet için başka sayfalara da yönlendirdim ve sayfa kapandı. Bu gibi binlerce sayfa amacı farklı olan insanlar var.
Bu kişiler hem Münafık hem de deyyusluk alameti taşır. Bunu yapan erkekler deyyusların piridir. Şeytanın arkadaşları ve yaveridir bunlar.

 Peygamber efendimiz bu kişilere deyyus demiş ve cennete giremeyeceğini şu hadisi şeriflerle vurgu yapmıştır.

  Hadisi Şerif : 
Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem buyurdular ki: “Üç kişi vardır, kıyamet günü Allah onlara nazar etmez: Anne ve babasının hukukuna riayet etmeyen kimse, erkekleşen kadın ve deyyus kimse.”
Ravi : Hazreti İbnu Ömer Radıyallahu anh
Kaynak :Nesai, Zekat 69, (5, 80)

Deyyusluğun çağımızdaki bir örneği de evden bir kadının veya kızın, yabancı bir erkekle telefonlaşarak kur yapma olarak adlandırılan karşılıklı konuşmalarına göz yummak veya Müslüman kadınlara sarkıntılık yapmak, komşunun karısını– kızını ayartmak, yan gözle bakmak, Evindeki kadınların birinin mahremi olmayan yabancı bir erkekle yalnız kalmasına razı olmaktır.
Ayrıca, şer’i tesettürleri olmadan dışarı çıkmalarına, gelip-geçenin onları seyretmesine razı olmak bakışlardan rahatsız olmamak bunu çağdaşlık modernizm olarak görmektir. Kötülüğü ve hayâsızlığı yayan dergi gazete ne varsa bunları eve sokup karısının kızının okumasına ses çıkarmayan kişilere de deyyus denmektedir.

Sosyal medya ile deyyusluğun ne alakası var diyebilirsiniz, fakat günümüz çağında deyyusluğun baş kenti facebook, twitter , youtube, gooogle+, intagram gibi popüler sosyal medyaları amaç dışı kullanılarak onu bunu ayartma aracı olarak yaygınlaşmıştır. Yani Müslüman görünümlü deyyuslar da hayli fazladır.

Sosyal medyanın iyi yönlerine gelecek olursak, anında bir bilgiye ulaşmak birlerce kaynak eseri incelemek karşılaştırma yapmak, aklınıza takılan soruya anında cevap bulmak için bir nimettir. Nimeti iyi kullanmazsak kıyamet günü bunun hesabını da veremeyiz, yemek tarifleri ne ulaşmak, eski el yazması dini kitaplara ulaşmak, bilemediğin bir soruda mail atmak, internet üzerinden alış veriş aslında bunlar insan için devasa bir nimettir. Artık her şey cep telefonlarıyla rahat yapılabilmektedir.

Televizyon medyasına gelince parmakla sayılacak kanallar hariç Dini duyguları anlatan ön plana çıkaran hiçbir kanal görmedim. Diziler desen hep zengin bir şirket sahibi kadın ve erkek aşk adı altında milyonlarca ahlaksızlık şeklinde kurgulanmaktadır. Senaryolar saçma sapan serüvenlerle doludur. Genellikle başı örtülü kadınlar ya hizmetçi ya da yaşlı bir büyük annedir. Genç kızları tesettürlü göremezsiniz. Kızlar daima şehvet malzemesi olarak kullanılmaktadır. İçki içmek sıradan bir şeymiş gibi içki içilmekte, açıklık saçıklık doğal karşılanmaktadır. Medyada siz bilmeseniz de zamanla bilinçaltınıza, bu kişiler gibi yaşamak, flört olaylarına girişmek, hayatı eğlenceden ve şehvetten ibaret saymak şeklinde beynin bu tür şeyleri gerçek olarak algılaması ve normal karşılaması ile sonuçlanacağı açık ve nettir.
Televizyon kitaplarımızı raflarda tozlanmaya bırakan asrın şeytanıdır. Şeytanlar eline çayını almış koltuğuna yaslanmış bizleri izliyorlar. Artık insanlar şeytana hizmet etmeye başladılar onu hiç uğraştırmıyorlar. Şeytanın televizyonu biziz kumanda elinde şunu yap bunu yap diyor bizde yapıyoruz. Artık şeytan çabalamıyor biz şeytanlaşmak için çabalıyoruz.

Sosyal medyayı bir yemek bıçağı olarak düşünün, bıçakla sebzeleri doğramak için kullanabilir ve ortaya bu sayede lezzetli yemekler çıkarabilirsiniz. Bıçak iyi kullanıldığı zaman nasıl işe yarıyorsa, sosyal medyada iyi niyetle kullanıldığında, bıçak gibi işe yarayacaktır.
Eğer aynı bıçağı adam öldürmede kullanırsak katil oluruz, hayatımız alt üst olur hapse düşeriz. Sosyal medyayı kötü kullanırsak bıçak örneğinde olduğu gibi niyetimiz kötü olduğu için kendimizi ateşe atmış oluruz. Hem ahiretimiz hem dünyamız mahvolur.
Kısacası sosyal medya kişinin yapacağı niyete bağlıdır. Bu yüzden peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem ’’ Ameller niyetlere göredir herkesin ameli ne ise eline o geçer.‘’ buyurmuştur.
Doğru kullanırsak faydası bize yanlış kullanırsak zararı yine bize olacaktır. Zararın neresinden dönersek kardır kardeşlerim, medyada her şey yalan yanlış gösteriliyor çarpıtılıyor, birazcık araştırıp olay nasıl olmuş ne olmuş bilmemiz gerekiyor. Cehaletin tek ilacı vardır okumak, okul okumaktan ziyade en fazla kitap okumak, doğru kitapları okumak gerekmektedir. Sosyal medya artık her eve girmiştir. Allah bizlere bu nimeti doğru kullanmayı nasip etsin, bizleri bu yolda şeytan şaşırtıp gaflete düşürmesin, ALLAH, nefsimizin şerrinden bizleri korusun.

Mustafa Kuş

İLA YEVMİL KIYAME Donde viven las historias. Descúbrelo ahora