Cyklande idioter

5 1 0
                                    

-Charlie hämtar du vatten från brunnen där ute. säger mamma till mig medan hon plockar fram smutstvätten.

-Javisst. Mamma räcker en hink och jag går ut igen. Brunnen ligger bredvid vägen så jag går dit. Repet man hissar ner har tjorvat länge så det tar sin tid att få upp vatten. Efter en stund lyckas jag få ordning på repet och drar upp hinken. Ett gäng idioter lika gamla som jag cyklar förbi och bromsar så det sprutar lera över hela mig och jag spiller ut varenda droppe ur hinken, sedan hånflinar dem och cyklar iväg.

-Skaffa dig ett liv Charlie! ropar Willy, medans han cyklar iväg.

-Har redan ett! Hur är det själv! ropar jag tillbaka kämpar med att få upp nytt vatten sedan går jag in.

-Vad du ser ut! är det första jag får höra av mamma när jag kommer in.

-Fråga inte, här är vattnet du bad om.

-Glöm inte att dina kusiner kommer imorgon.

-Va, imorgon du sa att dem skulle komma om en vecka.

-Det sa jag för en vecka sedan.

Mörkret lägger sig över himlen månen speglar sig i sjön. Jag rycker till när jag hör ett skrapande ljud från dörren. Jag går från köket till ytterdörren. Jag öppnar dörren och får se Milky och Tiger, två hemlösa katter som håller mössen borta från huset, Milky är vit med svarta och gula fläckar och Tiger är alldeles gul orange. Dem rusar in, jag tar fram två skålar och sätter upp kyckling åt dem, de stryker sig mot mina ben.

-Sådärja, det är fin mat så ät nu så ni blir mätta. säger jag och dem glufsar genast i sig kycklingen sedan lägger dem sig vid kaminen och somnar. Jag går upp till mitt och Nils rum och kryssar en dag på min själv tillverkad kalender, 10/6-1903 det var den dagen det. Jag lägger mig i sängen och hör Nils smyga in i rummet för att också lägga sig.

VättenWhere stories live. Discover now