Ont om tid

2 1 0
                                    

Jag blir förvånad över att Nils inte vaknar, men han andades så han var iallafall inte död.

-Det är bråttom, han har redan blivit förlamad! säger Lotus

-Hugo du måste springa och hämta en kristall i mitt hus som ligger på köksbordet och tappa den inte! säger Lotus

-Ska jag följa med? frågar Saga

-Nej det går fortare med en. säger Lotus och Hugo springer iväg. Efter vad som kändes som en evighet kommer Hugo tillbaka med en kristall i handen som bara är kanske en centimeter lång.

-Du har väl inte tappat den? säger Lotus och ser allvarlig ut. Hugo skakar på huvudet och ger kristallen till han.

-Vad händer om han skulle tappa den? frågar jag

-Då försvinner magin i den. Okej hör på, det här kommer kosta ett liv och jag tänker inte låta någon av er göra det, jag gör det. Jag hann inte rädda din pappa mamma men nu ska jag iallafall hinna rädda Nils.

-Va! Nej! Det måste finnas ett annat sätt! säger jag

-Det är ont om tid Charlie, se till så att en vätte vid namn Ruben tar hand om mitt träd, han kan gärna flytta in där. Det är en gammal kompis. säger Lotus och sätter kristallen mot bröstet och mumlar någon trollformel. Kristallen börjar lysa, Lotus stoppar kristallen på Nils bröst. Lotus lägger sig på nattduksbordet och somnar in. Vi alla börjar gråta, inte sådär hysteriskt utan tyst när tårarna bara rinner och man blir snorig. Nils sätter sig upp i sängen och verkar helt som sig själv igen. Jag kramar om honom, jag vet inte om det var glädjetårar eller om jag var ledsen för att Lotus var död kanske både och. Nils såg Lotus livlös på nattduksbordet och verkade förstå ungefär vad som hänt. Mitt i sorgen hördes höga dunsar uppför trappan och in i rummet kommer Berit inrusande.

-Jag hörde att Nils blivit blod... men när hon ser vätten och mig när jag kramar om Nils blev hon helt paff. Vi berättade om allt som hänt efter att vi varit hos henne. Sedan började det bli dags att sova.

-Vi måste begrava honom! säger Nils och håller i Lotus i famnen.

-Klart vi ska. säger jag och lyfter försiktigt upp vätten på bordet.

-Men det gör vi imorgon. Jag somnade efter Nils och sov riktigt gott för imorgon kom mamma hem.

VättenWhere stories live. Discover now