Planen

2 1 0
                                    

Nästa morgon var alla trötta, ingen hade nog sovit särskilt bra efter spökhistorierna och vi berättade vad vi hade drömt medans vi åt frukost. Drömmarna var nästan läskigare än historierna vi berättade igår.

-Nils gå och mata hönsen. säger jag och ger han en säck med frön.

-Du menar i ladan? säger han med darrig röst.

-Lyssna, innan jag hade berättat historien har du varit i ladan flera tusen gånger och det har inte hänt något, så varför skulle det hända nu?

-Okej. säger han och går ut.

-Någon hade ju kunnat följa med honom han var ju livrädd. säger Saga och ser ut genom fönstret på ladan.

-Äh, kom igen det är mitt på ljusa dan. säger Hugo

-Jag tänker iallafall gå ut till han. säger Saga bestämt och precis när hon öppnar dörren hör jag Nils röst:

-CHARLIE!!! Han skriker för full hals. Vi springer dit. Han sitter på marken lutad mot väggen med en korg med ägg i och pekar på någonting, jag kollar snabbt dit och rycker till när jag ser en tandliknande sak men upptäcker snabbt att det är vättens kniv. Jag lugnar Nils med:

-Det är ingen fara det är bara kniven som vätten hade, du vet.

-Men ljudet då! säger han, jag säger åt alla att vara tyst så jag kan höra ljudet. Han har rätt det låter som om någon spyr bakom en trave ved. Jag tittar efter och där sitter Tiger och spyr upp hårbollar. När han är klar lyfter jag upp honom så Nils får se varifrån ljudet kom.

-Jag förstår att du blev rädd men det var bara Tiger. säger jag och ger Tiger till Nils, han kramar om honom och klappar hans eldfärgade päls.

-Den där katten lyckades tajma och spy precis vid rätt tillfälle, den skrämde faktiskt skiten ur mig med. säger Max och klappar Tiger som stryker sig mot hans ben.

Nils var fortfarande vettskrämd men jag sa åt honom att gå till kycklingarna för att lugna ner sig. Jag satt utomhus på stentrappan och såg på vättens kniv och fick en ide. Jag ropade på dem andra och berättade planen.

VättenWhere stories live. Discover now