Fällan

4 1 0
                                    

-Jag vet att vi inte skulle reta upp vätten men den tog faktiskt all mjölk pluss alla ägg så jag kallar det här för hämnd. En vätte är smart så vi ska göra det svårt, en helt vanlig fälla där kniven hänger i ett snöre och när han försöker ta kniven faller en bur ner och fångar honom. Jag slår vad om att han kommer se buren hänga ovanför så han bestämmer sig för att ta kniven utan att fastna på det enda sättet som går och det är att skära loss buren först som hänger i en tunn tråd. Han har ingen kniv men det går lätt att skära loss tråden med en sten. Då kommer ett nät skjutas ut från sidan och han är fast.

-Så vi ska liksom lura han? frågar Hugo och jag nickar.

-Jag undrar bara hur nätet ska kunna komma från sidan. säger Saga och jag berättar en lång historia om trådar som man sätter upp så dem sitter spänt och när han skär av tråden till buren så släpper tråden till nätet och det flyger rakt på han.

-Hur får vi reda på när han är fångad jag menar han kan ju inte sitta fast där hela natten han hinner tillochmed kanske komma loss. säger Hugo

-Hmm. jag tar ett grytlock och släpper det på marken.

-Varför gjorde du sådär aj mina öron. stönar Hugo

-Den är perfekt, fattar du inte när han skär av snöret till buren lossnar den här på marken, vi kan inte missa det ljudet.

-Smart tänkt. säger Max som testar skära en bit bröd med vättens kniv.

Det tog lång tid att fixa hela fällan men efter allt arbete kände vi oss stolta, vi hade stoppat upp allt i ladan för det var där vi hittade kniven. Jag och Max gick runt och kollade så alla snören satt som dem skulle sen var det bara att vänta.

-Hörni, ska vi sticka ner till sjön. föreslår jag

-Ja, vi har ju med badkläder så varför inte. säger Hugo

-Får jag följa med. säger Nils med liten röst.

-Klart du får! säger Saga och vi går för att packa våra badkläder och handdukar.

VättenWhere stories live. Discover now