Begravningen

3 1 0
                                    

Nästa dag var det fullt igång att göra en så fin begravning som möjligt åt Lotus

-Hugo och Saga kan hämta en av lådorna i ladan. Men den ska vara lagom stor för att Lotus ska rymmas. Max hitta en spade och gräv en djup grop vid rosenbuskarna, Nils plocka fina blommor från ängen som vi kan lägga i graven. Dem nickar och går iväg. Berit ger mig en skål med gröt och jag går till Lotus träd. Stoppar skålen med gröt nedanför trädet och klättrar upp. Efter en kort stund kommer en vätte fram till skålen med gröt och börjar äta.

-Är det du som är Ruben? frågar jag och vätten hoppar till.

-Umm, ja? svarar Ruben

-Lotus...

-Ja, jag har hört. avbryter han mig med sorg i blicken.

-Han bad mig att du skulle ta hand om hans träd.

-Jag ska ta väl hand om det! säger Ruben och klättrar upp i trädet. Vi pratar en stund men jag bestämmer mig för att gå tillbaka så att dem andra inte blir oroliga. Jag kommer tillbaka och Max har grävt en djup grop, Hugo och Saga kom med en låda och i den låg Lotus. Lotus höll i några förgätmigej och i gropen låg det fullt med blommor som Nils plockat och Berit stod vid gropen och väntade på att få säga några sista ord åt Lotus. Precis då hörde vi ett gnäggande.

-Mamma! ropade Nils och sprang till henne. När mamma såg oss vid en grav blev hon livrädd.

-Tiger, Milky? frågade hon men jag skakade på huvudet och visade den lilla vätten i lådan. Hon tittade på på Berit med ett frågande ansikte. Då kom kusinernas mamma och pappa.

-Ni har en hel del att berätta. sa Berit och såg på oss. Vi satte oss på gräset för att berätta om allt som hänt medans Lotus låg i sin låda och väntade på att bli begravd. När jag berättade om att Nils var nära på att dö började mamma snyfta. Det tog oss en timme att berätta klart och efter det begravde vi Lotus. Vi sa några sista ord, grät lite, grävde för gropen och satte varsin blomma på graven. Sedan var det dags för kusinerna att åka. Vi sa hejdå.

-Vi kanske syns nästa sommar! ropade Hugo när hästen drog iväg med vagnen.

VättenHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin