12.fejezet

277 20 16
                                    

Megfordult a szemüveges és a korházi ágyon fekvő barátját látta.Odament és leült az ágya mellé.
-Ezzel csak az időnk megy.-mondta Bev.Richie,Chloe,Stan és Mike is ránézett szúrós szemekkel.-Mennünk kéne.
-J-jó van e-egy ö-ötletem.M-mivel se Richie se E-Eddie nincs a h-helyzet m-magaslatán e-ezért Richie,Chloe é-és Stan itt marad. P-persze ha n-nem b-baj.-javasolta Billy.
-Én biztos, hogy maradok.Nektek nem kell.-mondta Richie és Chloe szemébe nézett,hogy menjenek.A lány meg is értette.
-Jó...akkor mi is megyünk.Aztán jó legyél.-mondta a barna hajú és egy mosoly húzódott a szájára miközben a többiek kimentek.
-De Bill azt mondta mennünk kell.-válaszolta
-De nem kell.-fogta meg a lány Stanley kezét és ki húzta a szobából.Mikor a pulthoz értek Chloe azért még bemutatott a nőnek, hogy kifejezze a "szeretét".Richie csak nézte az ágyon fekvő barátját.Nem tudott ellenállni megfogta a kezét.Egy negyedóra múlva Eddie nyitogatni kezdte a szemét,és amikor már egészen jól látta a fehér plafont a mellette ülő Richiere nézett aki még mindig fogta Eddie kezét.
-Te mit keresel itt?Vagy inkább én mit keres itt?-kérdezte.
-Eddie!-ölelte át barátját.-Olyan jó újra látni.
-Igen,igen de mi történt?-tett fel egy újabb kérdést.
-Az csak te tudod megmondani. Mert mi csak annyit láttunk, hogy te a szobádba ülsz eszméletlenül és...és összevágott kezekkel.-törölgette a könnyeit.-Emlékszel valamire?
-Igen...arra, hogy hazamenem és mindent felforgattam.Aztán leültem a szobámba és csak sírtam.Aztán...aztán jött a bohóc egy késsel.És már csak arra emlékszem...vagy inkább éreztem,hogy nagyon fáj de nem üvöltöttem és annyit láttam,hogy vérzett.-magyarázta a fiú.-És tudod még mire emlékszem?-kérdezte.
-Nem...mire?-kérdezte.
-Erre.-Eddie megfogta a fiú fejét és megcsókolta.Mikor elengedte csak mosolyogtak egymásra.
-Te vagy az én "babyboyom".-súgta oda Eddienek aki csak mosolygott.A nagy jókedvet egy épp akkor beért orvos szakította meg.
-Eddie Kaspbrak.Holnal elengedjük.-mondta a férfi,majd a tekintete Richiere szegeződött.-Maga a hozzátartozója?-kérdezte.
-A legjobb barátja vagyok.-válaszolta.
-Szülők?-nézett kérdően a két fiúra akik egy "nem"-mel válaszoltak.
-Akkor beszélhetnénk?-kérdezte.
-Persze.Mindjárt jövök.-mindta Eddienek és Richie kiment az orvossal aki szembe állt vele.
-Figyelj van egy jó és egy rossz hírem.Melyikkel kezdjem?-kérdezte.
-A jóval.-válaszolta.
-A jó hír az, hogy holnap kimehet viszont van ez a rossz hír.Eddie testében rengeteg gyógyszer anyagot és maradványokat találtunk.És ez a fiú halálához is vezethet.-mondta az orvos.
-Mi?-kérdezte.
-Jó...Eddie esetleg szedett be olyan gyógyszert amit nem egy orvos írt elő?-kérdezte.
-Őszintén csak olyat szedett.Az anyukája kitalált neki egy csomó betegséget és arra kapott bizonyos gyógyszereket amiknek semmien hatása nem lehet.-magyarázta a fiú.-És esetleg ezt nem lehet valahogy eltávolítani?-kérdezte.
-Sajnálom ennyire nem fejlett az orvostudomány.-válaszolta a férfi.
-Bekötjük a kezét.Lényeg és nagyon fontos, hogy semmien esetbe se vegyen be gyógyszert.És mindig kell valakinek rá vigyázni.-sorolta az orvos.
-Mindig?-kérdezte a göndör hajú.
-Igen mert lehetnek esetleg rémálmai,gyengélkedhet vagy esetleg legrosszabb esetben látomásai.A gyógyszerek miatt. De ezek egy-két nap alatt elmúlnak.
-Jó.Akkor holnap visszajövök Eddieért.-sóhajtott a fiú.
-Úgy jó lesz.De ne mondd neki majd mi szembesítjük vele.-mondta az orvos.Richie bement a szobába és könnyeit visszatartva köszönt el a barátjától.Azonnal hazament.Most nem érdekelte más csak az,hogy Eddienek biztonságot nyújtson.A nővére aggódott az öccséért,így mikor meglátta Richiet koszos ruhájába,bekötött lábával és kisírt szemeivel azonnal odamnet hozzá és átölelte.
-E-Eddie meg f-fog h-halni.-dadogta a fiú aki az összetörés szélén állt.
-Mi?-kérdezte a nővére és elngedte a még mindig síró fiút. Richie nagy levegőt vett és mindent elmondott a nővérének pontról pontra,de még a csókot is elmondta amin a nővére meg sem lepődött.-Figyelj tökmag, elviszlek holnap Eddieért és addig él itt amíg azt akarjátok. Felőlem örökké.És tudod öcsi én nem utállak.És nem merd azt mondani,hogy Eddie meg fog halni,mert nem fog.Mert te és a barátaid segítenei fogtok neki.-nyugtatta a fiút.

Kicsit szomorúbra sikeredett ez a rész.De sajnos a kövi rész rövid lesz és így ha minden jól alakul akkor lehet de nem igérem, hogy két rész lesz.A kövi részig bye!

You'll float too |BEFEJEZETT|Where stories live. Discover now