13.fejezet

237 18 10
                                    

Másnap
-Richie!Gyere le!-szólt a nővére.
-Jövök,jövök.-mondta a fiú és leszaladt a lépcsőn.-Mehetünk.-pattant be a kocsiba a fiú.
-Akkor először Billyékhez utána Eddieért?-kérdezte az öccsétöl akk csak egy "igen"-nel válaszolt.-Mit álmodtál.?-kérdezte a nővére amitől a fiú csak szomorú lett.-Rosszat mondtam?-nézett az anyósülésen ülő fiúra.
-Azt,hogy Eddie meghalt.-válaszolta.
-De ez nem igaz.És nem is lesz az.-mondta a lány és megállt Billyék háza előtt ahol a szemüveges ki is szált.Ahogy bement a házba mindenkit látott kivéve Stan. Elmondott mindent azzal a különbséggel, hogy a csókot nem említette.Mesélése után azonnal el is ment majd a nővére tovább hajtott a korházhoz ahol Eddie már a váróteremben várta barátját. Richie ahogy beért az épületbe Eddie azonnal odarohant hozzá és átölelte.Az orvos még egy pillantást vetett Eddiere majd elengedte.Beültek a kocsiba és hazamentek.
-Mióta vagy ilyan jóba a nővéreddel?-kérdezte Eddie.
-Úgy tegbap óta.-válaszolta a fiú és megnézte a fiú kötését nehogy valahol elcsusszon.Ahogy hazaértek Richie felkísérte Eddiet a szobájába ami már az öve is volt.-Üdv az új otthonodba.-mondta Richie.
-Oh...nagyon cuki vagy de nem kellet volna.-mondta Eddie ahogy meglátta a szobában az ő ágyát.
-De,de.Ha nem akarod, hogy rosszabb legyen akkor hagyod.-mosolygott Richie.

Chloeéknál
Stan és Chloe is felkelt.Tommy az öccse csak egy papírt hagyott a hűrőn "A haveromnál vagyok majd jövök!"Chloe a levélt elolvasta majd Stanleyra nézett.
-Ma csak egyedül leszünk otthon.-mondta a lány.
-Hát inkább egyedül te leszel itt.Mert nekem kell mennem Billyékhez kettőkor.De ugye el leszel egyedül?-kérdezte a fiú és odament a lányhoz.
-Persze de eddig is elvoltam.És Eddie állapota fontosabb mint én.-mondta a lány és az órára pillantott.-Nézd meg az órát.-mondta a fiúnak aki azonnal odanézett.
-Baszki mindjárt kettő,de tényleg jó legyél.Szaladok.Szia!-nyomott egy puszit a lány szájára és elhagyta a házat.

Richieéknél
Megjött a Loser Club többi tagja is.Nagyon örültek Eddienek és annak,hogy úgy ahogy de épségbe van.
-Oké...akkor most azonnal menjünk el legyőzni az AZ-t.-állt fel Eddie.
-Te teljesen hülye vagy?Meghalhatsz!-mondta Richie.
-De akarok menni.-nyavajgott a fiú.
-Megbeszéljük.-mondta Bev.
-Jó sóhajtott Eddie.Elkezdtek készülődni az AZ legyőzésére. Mindent összeszereltek és előkészítettek.Későre járt így mindenki hazament.Eddie és Richie az alváshoz készülödtek.-Akkor mi most járunk?-kérdezte Eddie Richietől.
-Öhm...ja?-nézett mélyen a fiú szemébe.
-Jó mert én is így gondoltam.-válaszolta Eddie és megcsókolta a fiút.
-Én vigyázni fogok rád!-ölelgette barátját Richie.Eddie ahogy befeküdt az ágyba el is aludt. Richienél sem volt máshogy ahogy befeküdt az ágyba ő is elaludt.Az ég tele volt csillagokkal és a teli hold is fényesen világított.Derry városa lassan elcsöndesedett és átvette a tücskök ciripelése a szerepet. Hajnali kettő felé járt az idő amikor Eddie felkapta a fejét.
-Mi történt?-nézett fel Richie aki felkapcsolt egy kis lámpát.
-Csak rémálom.-válaszolta a fiú,aki egyre hevesebben lihegett.
-Biztos?-nézett rá a fiú.
-Nem tudom.-mondta bizonytalanul.
-Tudod mit?Aludj mellettem.-ajánlotta fel a fiú.Eddie nem is tétovázott.Kiszállt az ágyából és átment Richieébe.A fiú átölelte a szemüvegest aki egy puszit nyomott a szájára.-Azért majd mondd el reggel mit álmodtál. Most pedig jó éjt.-csukta be a szemét a göndörhajú.
-Neked is.-mondta majd Eddiet is elnyomta az álom.

Nem is lett rövid.De a kövi rész tuti, hogy már holnap lesz.A kövi részig bye!

You'll float too |BEFEJEZETT|Where stories live. Discover now