14.fejezet

260 14 20
                                    

Reggeli nap sugarai besütöttek a Richie szobájának ablakán amire a fiú fel is kellt.Felvette a szemüvegét majd a mellette még mélyen alvó Eddiere nézett.A csábítás nyert és a fiú megpuszilta a még alvó vékony fiú hideg arcát,mire a fiú is felkelt.

-Jó reggelt!-üdvözölte barátját.

-Neked is.-törölgette a szemét Eddie.Felült ő is az ágyon a majd a fiú szemeibe nézett.

-Na,elmondod,hogy mit álmodtál?-türelmetlenkedettb Richie.

-Az volt,hogy a csatornába voltunk.Sok minden nem maradt meg de az viszont igen,hogy nagyon féltünk és...és,hogy Chloet akartuk megmenteni,de a bohóc megölt minket.-mesélte a fiú.

-Ez egy kurva szar álom lehetett.-reagált Richie.

-Hát az.-mondta Eddie.-De most megyünk reggelizni?Éhen halok.-kérdezte Eddie és átvette a pólóját.

-Igen.-válaszolta a szemüveges.Nagyon aggódott Eddieért.Nem akarta elveszíteni sem azt,hogy bármi nagyobb baja legyen.Viszont irigyelte abból a szempontból,hogy úgy csinál mintha semmi nem történt volna.Ő is lement a fiú után és megreggeliztek,majd elindultak Billyékhez.

-Na akkor megyünk a csatornába?-lelkesedett Eddie.

-Várj csak még nem vagyunk kész.-mondta Beverly.Richie csak állt az ajtóban és azon gondolkodott,hogy Eddie mióta lett ilyen beválalós.Lehet,hogy azért mert az anyja eltűnt? Vagy azért mert...nem Richie erre nem is gondolunk.Mondta magába Richie

-Mehetünk.-mondta Billy.Elmenek a házhoz ahol szokás szerint senki nem ment.Bementek a házba és lementek az alaksorba ahol elvileg a kút volt.

-Mi a fasz?Hol az a retkes kút?-kérdezte felháborodottan Richie.

-M-mi se t-tudjuk.D-de v-válljunk cs-csoportokra.E-Eddie R-Richievel,M-Mike B-Bennel é-és Stannal,é-én m-meg B-Beverlyvel.-mondta Billy.

-Akkor indulás barátim.-lökte oldalba Eddiet.Eddie és Richie felment az emeletre,Beverly és Billy  míg Stan,Mike és Ben maradtak az alaksorban.Mintha mögöttük egy szörny morgása hallatszódott volna.Megfordultak és egy hatalmas szörny állt előttük.Négy szeme volt,hatalmas nagy fogai,nagy termete és ragyás teste.

-Nem kénefutnunk?-kérdezte Stan.

-Szerintem de.-válaszolta Ben és elrohantak.Persze a szőrny utánuk szaladt és el is kapta volna őket ha Mike nem rúgja hasba.Ahogy ezt megtette rögtön el is tűnt a szörny.

Richie és Eddie

Az emeletenegy hosszú folyosón mentek végig ahol legalább húsz különböző szoba volt.Eddiet mintha valami behúzta volna ez egyik szobába aminek az ajtaja bezárult.

-Eddie!Eddie!Ne aggódj kinyitom az ajtót.-mondta Richie.

-De siess!-válaszolt a fiú.A szoba nagyon de nagyon kicsi volt.Egy ablak sem volt rajta de még szellőző sem volt.A szobába furábbnál furább dolgok voltak találhatók.Voltak ott koporsók, régi festmények,bábuk,matracok.Eddie próbálta lassítani a légzését de nem ment neki.Persze most nem volt nála az asztma spréje.Nyugtatta magát ami egy ideig ment is míg a szoba el nem kezdett vérezni.És azt egy szoba hogy tud?A babákból.matracból a képekből a plafonból de még a padlóból is vér jöt fel.-Richie!Nem fogom bírni.-kiabált a fiú.A lábai nem bírták így összeesett a földön.Eddie próbált minél jobban összekucorodni de a levegő is kezdett fogyni aminek a pillanatába a fiú alig kapott levegőt.

-Mindjárt megvan csak bírd ki még egy kicsit!-bíztatta a fiút a szemüveges aki egy vasdarabbal próbálta kifeszíteni az ajtót.Eddie lihegett,próbált levegőhöz jutni de hiába.A szoba kezdett előtte elhomályosodni és érezte,hogy nem bír ovább ülni és,hogy az izmai gyengülnek,majd elvesztette az eszméletét.-Eddie?!Eddie?!Jól vagy?-szólítgatta a fiút de nem jött válasz.Richie már az összetörés szélén állt amikor nem hallotta Eddie hangját.Billy és Beverly meghallották a két fiú hangoskodását és fölrohantak ahol szó nélkül segítettek a szemüvegesnek.Hárman már könnyebb volt kifeszíteni az ajtót.Ahogy az kinyílt Eddie látvány fogadta őket.Az ahogy ott feküdt eszméletlenül.Richie azonnal letérdelt hozzá és ahogy tudta felkarolta.-Eddie.Eddie.-szólította a fiút aki nem reagált.Lélegezni még lélegzett de nem kellt fel.Ütögette az arcát de semmi.Richie már sírt,hogy barátja nem kell fel Billyék meg csak megkönnyezték.Egy-két perc elteltével Eddie kezdett magához térni.

-R-Richie?-szólította a fiút alig hallhatóan.

-Úr Isten Eddie.Azt hittem meghaltál.-ölelte át szerelmét.-Nem engedem soha többé,hogy egy percre is egyedül maradj.

-Mi történt?-értek oda Stannék.

-Öhm..E-Eddie m-majdnem m-meghalt.-válaszolta Billy.

-Akkor haza kéne mennie.-mondta Mike.

-Ha ő megy akkor mi is.De mégis...meddig lehet ilyen állapotba?-kérdezte Ben.

-Az orvos azt mondta egy-két nap.-válaszolta a fiú és felsegítette a fiút.

-Akkor majd ha Eddie jól lesz mindenképp visszajövünk.-mondta Beverly és hazamentek.


Sziasztok!Remélem tetszett ez a rész.És én nem tudom.Nagyon boldog vagyok. Annak a sok kommentnek amit kapok az borzalmasan jól esik.És nem fogom tudni elégszer megköszönni.

A kövi részig bye! 

You'll float too |BEFEJEZETT|Where stories live. Discover now