23.fejezet

177 17 6
                                    

A csatornába járkáltak mindnyájan a kis zseblámpájukkal.Richie és Eddie egymás kezét fogva mentek,de nem zavartatták magukat. Bármilyen hang jött azonnal arra fordultak.Igaz voltak már lent,de akkor is rossz érzésük volt.Megint elértek a csatorna középpontjába ahol megint a lebegő hullák és az a förtelmes csatorna szag fogadta őket.
-Sehol senki.Nem hiszem el baszki,hogy ez miatt vetettem el a legfontosabb programom.-nyavajgott Richie aki még mindig Eddie kezét fogta.
-Milyen fontos program?-nézett kérdően Eddie a fiúra.
-Az csak nem érdekeljen.-válaszolta Richie.
-Mármint arra gondolsz,hogy megint el szívj egy-két cigit?-kérdezte Eddie.
-Mi nem?-válaszolta.-De honnan veszed?-kérdezte.
-Képzeld megérzem az ilyet.És ne hazudj,hogy ne szívtál el legalább két szállal.-mondta Eddie.
-Jó lehet,hogy igazad van.-mondta Eddienek.-De nem ez a programom.-vigyorodott el a fiú.
Eddie csak Richiere nézett felvont szemöldökkel.
-Jaaaaaa.-jött rá Eddie,hogy mi volt a programja Richienek.De szégyelte kimondani és még arra gondolni is fura volt neki. Lehet,hogy még nem állt rá készen,de nem akarta Richiet megzavarni a nagy álmodozásában ARRÓL a dologrol.A többiek csak kérdően nézték a társalgó fiúkat akik csak egy "nyugit"válaszolva intézték el a dolgot.Tovább kutakodtak majd a földön megláttak egy ismerős alakot.Vékony nő feküdt elöttük.Feltételezték,hogy Tommy anyukája és Chloe nevelő anyja.Billy letérdelt a nőhöz,aki kezdett magához térni.
-J-jónapot.-szólította meg Billy.
-Ti meg kik vagytok?-ment arréb a kétségbeesett nő.
-Nyugalom semmi baj mi csak segíteni akarunk magán.-mondta Beverly.
-Ja kurvára nincs semmi baj,csak az,hogy egy gyilkos bohóc rabolja el a szülőket és öli meg a nagy részét,de amúgy nincs semmj baj.-mondta Richie.
-Fogd be!-szólt rá Eddie.-Nem látod,hogy így is tökre be van fosva?-nézett a fiúra.
-De látom.-forgatta a szemeit Richie.Valami elment mögöttük.-Mi a fasz volt ez?-kérdezte a fiú.
Senki nem válaszolta majd mindenki elővett egy fegyvert. Nem mindegyik volt puska,de ami volt azt elővették.Billy és Beverly felsegítették a nőt majd megkérdezték esetleg nem látott még valakit itt.A nő nemlegesen válaszolt majd a fiúk mögött megjelent a bohóc.
-S-s-stanley.-dadogta Billy.A fiú megfordult szép lassan majd a bohóc arcával találta szembe magát.Fehér arca és sárga szemei megijesztették a fiút amitől nem tudott megmozdulni.A többiek sem tudtak,vagy inkább nem mertek.Féltek attól ha bármilyen hirtelen mozdulatot mernek tenni a végén még Stannak baja esik.Beverly megfogta az ő fegyverét és fejbelőtte a bohócot ami eltűnt.A csatornában csak a lövés hangja halatszódott.
-Most meg hova tűnt?-kérdezte Mike.Senki nem szólt megint semmit csak beljebb mentek Tommy anyjával.Nem is kellett sokat menni megtalálták Eddie anyját.Eddie keltegedte,de semmi válasz.Átfordították heten nehezen és mikor Eddievel találkozott az anyja tekintete azonnal el is ájult.(képletesen) Az arca szutykos és rohadt volt.Eddie szerette az anyját és emiatt a mellette álló Richie vállába fúrta az arcát.Richie átölelte és nyugatta szerelmét,de hiába. Eddie csak sírt.Igaz nem hiányzott neki az anyja "jó" tanácsai,de mégis az anyja volt és nagyon szerette.Eddie elengedte Richiet és erősen megfogta a kezét.Ilyenkor érezte,hogy nem lesz semmi baj.Elmentek a holt testtől és valami hirtelen belecsapott Billybe amitől a fiú összeesett.Azonnal felsegítették, de a ruhája így is mocskos volt.
-Jól vagy?-kérdezte Stan,mire Billy bólintott.Visszamentek a lebegő emberekhez,de most sokkal több vér volt.Egy csomó felirat mint például:
A ZSIDÓK ÁRULÓK
TI VAGYTOK AZ EGEREK A KETRECBEN vagy például
TAKARODJATOK EL TI KIS BUZIK.Olvasták a falon.Igen kemény szavak voltak ezek nekik,de nem törödtek vele.Ők akkor is meg akarták ölni a bohócot.

You'll float too |BEFEJEZETT|Where stories live. Discover now