Do kad više ovako?

11.3K 546 20
                                    

Mjesec dana, jebeni mjesec dana nije mi se obratila. Kad god sam pokušao razgovarati s njom, ili pobjegne ili jednostavno me ignorira. Već četiri tjedna gledam kako lagano propada. Užasno je tužna, slabo jede i ni s kim ne razgovara. Totalno je zatvorila vrata prema svima. Pa čak i prema Leni.

Ne razumijem šta se desilo od tada. Na njen rođendan smo se rastali predivno. I kad sam došao po nju taj dan izašla je i samo rekla da je gotovo. Zalupila vratima i od tada nikakav kontakt, niti pogled, niti poruka, ništa.

Ako nastavi ovako jedino ko će biti povrijeđen je ona, zapravo ona je već povrijeđena. Vidim koliko pati, volio bi da mi se otvori i kaže u čemu je problem. Da pokušam joj pomoći riješiti. Ali da bi joj pomogao, prvo ju moram uloviti nasamo.

- Nešto se gadno desilo.
Klimnem glavom kao potvrdu na pretpostavku Tylerovu. Gledam je na drugoj strani kantine, već pet minuta se igra hranom. Blijeda je u licu, ispod očiju su veliki kolutovi, kao dokaz nesanice.

Lena joj priđe, sjedne pokraj nje, ali Jasmin ju ignorira u potpunosti. Sekundu prije nego osjećaje dovede pod kontrolu, ugledam koliko se trudi ostati mirna.

- Znači u tom grmu leži zec!
- Šta si vidio?
Pogledam u brata i znam da je i on zabrinut za Jasmin.
- Nešto se je desilo između njih dvije. - kažem ponosno kao da sam otkrio novu državu.

- Kako ti to znaš?
- Zato što Jasmin gubi kontrolu, pokušava smiriti sebe da ju ne ozlijedi, pogledaj samo kako je bijesna na nju.
Obojica okrenemo glavu natrag i vidim tren kad ju Lena uzme za ruku, a Jasmin joj drugom rukom opali veliki šamar preko obraza.

Nesvjesno skočim na noge i krenem prema njoj. Pogleda na tren prema meni, ali odmah makne pogled. Približi se opasno blizu Leni i nešto joj prošaputa. Zatim brzo zgrabi svoj ruksak i istrči iz kantine. Primjetim da nitko nije svjestan što se dogodilo  u kutu kantine.

Stanem kraj Lene koja je blijeda kao krpa, i drži se za obraz.
- Hoćeš mi reći šta se s njom dešava?
Okrene se i pogleda me u oči, a kad klimne kao potvrdu na moje pitanje odahnem. Uskoro ću saznati što muči moju lutku.

Poguram Lenu prema vratima, i osjetim da iza mene hoda i Tyler. Kad smo vani ona se ukoči i gleda svugdje osim u nas.

- Gukni golube. - Tyler promuklo progovori. Čovječe kako nas je u ono malo vremena sve zavrtjela oko svog prsta.
- Prije mjesec dana Jasmin je vidjela nešto i od tada je nemoguća.
- Šta je vidjela?
- Vidjela je. - ne kaže do kraja jer počne jecati kao nenormalna. Pogledam u Tyler i vidim da su i njemu živci pri kraju kao i meni.

- Lena molim te smiri se i reci nam šta je vidjela.
- Ona nema pojma koliko mi je žao, kajem se ali jednostavno ne mogu mu odoljeti.
Sad sam još zbunjeniji nego prije, najradije bi ju zgrabio i tresao dok mi ne kaže.

- O Kriste, prestani više cmizdriti! ŠTA JE VIDJELA JASMIN! - Tyler se toliko prodere blizu mog uha da mi zvoni kao crkveno zvono.

- Vidjela je mene i svog očuha u krevetu. - ovo nisam očekivao nikako. Gledamo ju obojica šokirano, pa jebenu traumu bi i ja imao da sam to vidio. Pogledam natrag u Tylera i vidim da ni on nema riječi na ovu informaciju.

- Kako se to desilo?
Vidim koliko je uzrujana, pa ju povedem prema klupi. A ona odahne i ispriča sve što ju tišti na srcu.

- Prije godinu dana, recimo da me zaveo ali nisam mu se baš puno odupirala. Kad smo tek počeli slučajno na nas je naletio Arian, od Jasmin brat. I zatražio je da se odseli u internat, naravno Chris je odmah pristao. Doris nije željela ali ona se uvijek na kraju pokori njemu.
Pa prije mjesec  dana naletjela je Jasmin, i od tada je drama. Ne priča, ne jede, ne spava. Ništa kao da je zid.

Izazovi me✔️Where stories live. Discover now