Bölüm 7 - Hogwarts'ta Bir Hain

1.2K 87 86
                                    

Medyada akıyoruz gençler :)

Harry biraz daha iyileşmişti. En azından derslere girebiliyordu. Hermione ile aralarındaki yakınlık Ron’un aşırı tepkisiyle birlikte yok olmuştu. Fred ve George, Harry ve Hermione’nin birbirlerine kavuşamamasına son derece üzülüyorlardı. Ve bir gün bu duruma son vermek için Ron ile konuştular. Fred heyecanlı bir şekilde

“Yapma küçük kardeşim, yanlış yapıyorsun. İnsan dostundan ayrılamaz” dedi. George devam etti.

“Onlar birbirlerini seviyorlar. Ama sen üzülme diye yan yana bile gelmiyorlar. Bu kadar aşırı tepkiye gerek yok” . Fred “Ayrıca yılbaşı balosu yaklaşıyor. Padma patil çok hoş biri onunla baloya gitmeye ne dersin?” diye ekledi. Ron ikizlerin söylediklerine aldırmıyordu. Cevap bile vermedi. George kızmaya başlamıştı.

“Haksızsın Ron. Sevdiğini saklamakla haksızsın. Ve şuan üste çıkmaya çalışıyorsun ama hem Harry’i hem Hermione’yi çok üzüyorsun. Madem bu kızdan hoşlanıyordun söylemesini bilecektin. Harry nereden bilsin senin onu sevdiğini” dedi. Fred, George’un omzuna vurarak onu sakinleştirdi. Ron sessizliğini koruyordu. Fred “George haklı. Arkadaşlığını bozma, bir arkadaşlık kolay kurulmuyor bu arada teklifimi yineleyeyim, haftaya yılbaşı balosu var ve Padma Patil gibi bir güzellikle baloda boy göstermeni bekliyoruz” Ron gülümsemişti nihayet.

“Haklısınız beyler, bu iş çok uzadı” dedi.“Çocukluk yapmanın anlamı yok. İkisinden de özür dileyeceğim” dedi. Bu sözden sonra ikizler bağrışarak Ron’u alkışladı.

Kahvaltı da Harry Fred ve George’un yanında Hermione ise Ginny’nin yanında oturuyordu. Birbirlerine uzaktılar. Sırf Ron onları yakın görüp rahatsız olmasın diye… Daha sonra elinde bir çiçekle Ron içeri girdi. Bakışları anında üzerine çekti. Fred ve George hemen ayağa kalkıp Ron’a yer açtılar. Fred anında Hermione’nin yanına gidip

“Gitsen iyi olur bu çiçek sana” dedi. Hermione de Harry ve Ron’un yanına oturdu. Şaşkın ve mutluydu.  Ron çiçeği Hermione’ye uzattı. Utancından kıpkırmızıydı. İkizler başarılarını uzaktan izliyordu.

“Öncelikle sana hakaret ettiğim için özür dilerim bu çiçekler senin Hermione” Hermione çiçekleri aldı Harry’e küçük bir bakış attı.

“Senden de özür dilerim Harry seni bu duruma ben soktum, sana bir geçmiş olsun bile diyemedim” dedi.

“Ron bak…” diyebildi Harry ama Ron sözünü kesti.

“Lütfen zaten şuan zor konuşabiliyorum. İlişkinize onay veriyorum, lütfen beni affedin” dedi ve sonra Harry’nin eli ile Hermione’nin elini üst üste koydu. “Biz senin hep yanındayız Ron, biz dostuz” dedi Harry ve üçü birbirlerine sarıldı.

Charles Grey onları uzaktan izliyordu.“Vay canına üçüzler barışmış” diye mırıldandı. Yanından geçen Ellie gizlice Charlie’nin eline bir kağıt tutuşturup masasına yöneldi. Arkadaşlarının yanındayken minik bir göz kırptı Charles’a. Charles kapının önünde duruyordu zaten hemen arkasını döndü ortak salona ve kağıdı açıp okumaya başladı. Düzgün bir el yazısıyla karalanmış formüller vardı. Altında da

“Geçen gece aklıma geldi. İksirde bunları dene. İşe yarayıp yaramayacağını bana bildir.”

Charles okuduktan sonra tekrar ortak salona döndü yüzünü. Ellie arkadaşları ile koyu bir sohbete dalmıştı. Birkaç saniye ona baktı. Yüzü ciddileşti birden. Ellie’nin her hareketini konuşmasını, gülüşünü izliyordu.

☯Nine Days☯Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin