Μίλα

10 3 3
                                    

Τι είναι καλύτερο;

Να μιλήσεις και να το μετανιώσεις, αλλά να μην μπορείς να το αλλάξεις ή να μην μιλήσεις και να το μετανιώσεις, αλλά να μην μπορείς να το αλλάξεις;

Αν τα συναισθήματα είναι δυνατά, μίλα. Πιστεύεις είσαι ο μόνος άνθρωπος;

Δεν είσαι. Πόσες φορές άφησα ανθρώπους επειδή δεν μίλησα;

Πίστεψέ με, πολλούς.

Μίλα. Πες ο,τι σου κατέβει στο κεφάλι. Πες της πως δεν μπορείς άλλο. Πες της πως είσαι μπερδεμένη. Πες της πως σε καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα. Πες της πως άργησες να το καταλάβεις ή πως το είχες καταλάβει αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα. Πες της πως είσαι πολύ μπερδεμένη και πως δεν ξέρεις πως να το αντιμετωπίσεις. Πες της πως αυτά που λες ίσως να μην είναι αλήθεια γιατί δεν ξέρεις τι σου συμβαίνει τώρα τελευταία. Πες της να μην βιάζεται. Πες της να μην απελπίζεται, γιατί δεν ξέρεις τι σου συμβαίνει ακόμα. Πες της, επίσης, πως αν αλλάξει κάτι θα το μάθει πρώτη, γιατί ήταν η πρώτη που σε άκουσε, σου μίλησε, σε βοήθησε και, ίσως μετά να αδιαφόρησε ή να σε παράτησε.

Αν ντρέπεσαι, μίλα.

Δεν ντρέπεσαι μόνο εσύ. Οκ, ναι. Το καταλαβαίνω. Θα γίνεις βίαιη με τον εαυτό σου και με τα λόγια σου στον άνθρωπο που θέλεις να μιλήσεις, αλλά θα υπάρξουν σίγουρα καλύτερες μέρες και σίγουρα τα πράγματα θα ηρεμήσουν.

Θα έρθεις αντιμέτωπη με τον εαυτό σου και τα θέλω σου, αλλά στο τέλος θα αξίζει.

Σωστά;

Dead PoetryWhere stories live. Discover now