Κεφ.27

1.4K 123 0
                                    

Μόλις βγήκαμε από το Ιατρείο του γυναικολόγου. Είμαι εξουθενωμένη. Αφησα μια ανάσα που με βάραινε και έκλεισα τα μάτια μου.

Μαίρη : Αρτεμις παιδί μου είσαι καλά?
Μου ειπε και με άγγιξε στοργικά στον ώμο.

Αρτυ : Οχι δεν είμαι. Αλλα ευχαριστώ όπως και να έχει. Της ειπα κουρασμένα και σχημάτισα ενα πονεμένο χαμόγελο.

Μαίρη : Ακου.. Θέλεις να πάμε να φας κάτι? Ξέρω ενα πολύ καλό και ήσυχο μέρος.

Αρτυ : Ναι δεν εχω θέμα. Ειπα απλά και την ακολούθησα στο αμάξι.

Σε λίγα λεπτά φτάσαμε σε ενα πολύ μικρό και φιλικό μαγαζί. Η κυρία Μαίρη πήρε εναν καφέ και εγω ενα κρουασάν και ενα κακάο. Καμία απο τις δυο δεν μιλούσε. Απλά απολαμβάναμε τις παραγγελίες μας. Ωσπου η η κυρία Μαίρη αποφάσισε να μιλήσει.

Μαίρη : Δεν ήξερα οτι έπαιρνες φάρμακα για την κατάθλιψη. Μου είπε απαλά. Σήκωσα το κεφάλι μου απο το κρουασάν και με μπουκωμενο στόμα την κοίταξα.
Χαχ έχεις σοκολάτα στην μύτη σου. Μου είπε ενω πήρε μια χαρτοπετσέτα και με σκούπισε.

Αρτυ : Ευχαριστώ.

Μαίρη : Ακου Αρτεμις. Μπορεί να μαλωναμε και να συνεχίζουμε να το κάνουμε. Μπορεί να σας φαίνομαι κακιά και στρίγγλα. Αλλά θέλω να ξέρεις οτι αγαπάω πάρα πολύ τους μαθητές μου. Μόνο για σας ζω. Εγω.. Εγω έχασα τον άντρα και τα δυο μου παιδιά σε ενα αεροπορικό δυστύχημα. Πριν απο 8 χρόνια. Απο τότε ο μόνος λόγος ύπαρξης μου είστε εσείς. Μου είπε με βουρκωμένα μάτια. Ζω και αναπνέω για σας. Γι αυτό είμαι τόσο κακιά. Θέλω να διαβάζετε να βρείτε μια δουλειά. Να μην αναγκαστειτε ποτέ να ζητιανεψετε , να μην πεινασετε ποτέ στην ζωή σας.

Αρτυ : Κυρία. Ποτέ δεν σας θεώρησα στρίγγλα. Μπορεί να το σκέφτηκα αλλά δεν το πίστεψα. Ειπα απλά. Δυστυχώς δεν μπορώ να σας προσφέρω αυτό που μου δώσατε. Δεν θα πω ψέματα. Ναι οντως στεναχωρήθηκα για τον άνδρα και τα παιδιά σας. Αλλά μέχρι εκεί. Εχασα κάθε ίχνος ανθρωπιάς και συμπόνιας απο τότε που...

Μαίρη : Πέθαναν οι γονείς σου στο ατύχημα. Συμπλήρωσε. Ενα γέλιο βγήκε αυθόρμητα απο το στόμα μου.

Αρτυ : Ναι.. Στο ατύχημα.. Επανελαβα.

Αφου πλήρωσε επιστρέψαμε στο σχολείο. Την ευχαρίστησα και της ειπα οτι δεν θα παρακολουθήσω τα μαθήματα για σήμερα. Πήγα σπίτι κομμάτια. Πέταξα την τσάντα μου και ξεκίνησα να μαγειρεύω για την Άννα. Μόλις τελείωσα το έβαλα σε ενα πιάτο έστρωσα τραπέζι έκανα σαλάτα και κατέβασα ενα κουτάκι χυμό. Ηταν 2:00 σε δέκα λεπτά η Αννα θα γυρνούσε απο το σχολείο. Ανέβηκα στο δωμάτιο μου και κλείδωσα την πόρτα. Ξάπλωσα στο κρεβάτι μου και έκλεισα τα μάτια μου. Σκέφτηκα τα λόγια του γυναικολόγου.

I Was Here (IWH) #BW2019 #Starterliste2019 #JJSC20Where stories live. Discover now