Capitolul 7

3.4K 268 139
                                    


You left all your baggage in my head

You made it impossible to forget

'Cause you left all your baggage in my head. 


Racer

Întors la petrecere observ că, bineînțeles, Ayan nu e nici acum prezent. Mi-e destul de evident de ce nu ne onorează cu prezența sa, și nu e evident doar pentru mine, ci și pentru toți cei prezenți. Seiya e singura oarbă.

Găsesc contradictorie personalitatea ei. Seiya era o fată care se revolta, care lua atitudine. O fată inteligentă și educată. Ce s-a întâmplat cu ea? Cum e posibil ca această fată să nu vadă că e înșelată? Sau mai rău, să accepte că e înșelată regulat? Asta să fie iubirea? Nu reușesc să deslușesc enigma asta. Singura explicație e că se complace situației, lucru care-l găsesc dezamăgitor la personalitatea ei.

Devin mă întâmpină cu o moacă de părinte certăreț. Are o privire de parcă am făcut ceva de neiertat. Sunt convins că vrea să mă mustre deoarece Ayan e încă prietenul meu și nu e corect ce-i fac pe la spate. Daca aș putea evita pălăvrăgeala asta inutilă, aș fi cel mai câștigat pe seara asta.

Trec pe lângă el de parcă nu el este sărbătoritul și merg la bar să-mi iau o bere. Devin ridică mâinile în aer iritat și mă ajunge din urmă.

— Spune-mi, te rog, că n-ai făcut ce cred eu c-ai făcut? mă întreabă mijindu-și ochii, dar folosind un ton calm, aproape părintesc.

— Despre ce vorbești? mă prefac eu neștiutor.

— Iubita lui Ayan? Serios? Mori dacă n-o arzi? Chiar nu-ți poate scăpa o fată frumoasă? mă interoghează el ținându-se după mine ca un scai.

Devin nu e curios de distracțiile mele și nu e niciodată surprins de gesturile și aventurile mele dar știu că acum e bulversat doar pentru că noi avem o singură regulă: să nu ne încurcăm cu iubitele și fostele prietenilor din grup. Deși Ayan s-a cam îndepărtat de noi, Devin îl respectă la fel de mult. Are el ceva cu corectitudinea. Nu degeaba o are tatuată pe ceafă, la propriu. E totuși bine că Devin crede că Seiya e doar o altă fată pe lista mea.

— De parcă n-am văzut cum îți curgeau și ție balele după ea, îi spun arțăgos căci sincer cred că dacă Devin i-ar face avansuri, ar avea șanse mai mari ca mine.

— Una e să te uiți, alta e să acționezi. Stai așa! Tu ești cumva gelos?

Devin mă privește surprins și-mi inspectează fața ca o babă chioară.

— Ești fumat? îl întreb deranjat de atitudinea lui de țață care vrea să știe tot asemenea lui Ian. Cred că s-a transmis boala asta.

Se oprește în loc și își duce mâinile la ceafă oftând.

— Dumnezeule! Ție chiar îți place fata asta, o spune Devin de parcă a descoperit o nouă dimensiune. Nu te-am mai văzut niciodată fugind după o fată.

Mă irită de-a dreptul dramatismul lui. Nu am făcut mare lucru. Doar m-am distrat.

— Devin, s-ar putea să te bat tocmai de ziua ta, îi spun aprinzându-mi o țigară din pachetul lăsat nesupraveghat pe masă.

Devin îmi ignoră amenințarea neluându-mă în serios, deși, dacă ar fi vorba de o luptă corp la corp, nu știu daca aș avea șanse. Oi fi eu mai violent, dar el e mai puternic. Devin mă împinge mai departe de urechile mulțimii și-mi dă peste braț din greșeală, sau cel puțin asta vreau să cred, și scap țigara iar el calcă pe ea. Îi arunc o privire urâtă.

AntiexempluUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum