Het herfstbal (deel 1)

4K 73 8
                                    

Pov Sarah
Ik loop naar de grote zaal. Sinds dat gister de posters zijn opgehangen weet iedereen van het bal. Er zijn zelfs al mensen met een date. Ron en Hermelien gaan samen naar het bal. Harry gaat met Cho en Ginny met Daan. Ik ben dus de enigen van mijn vrienden die nog geen date heeft. Het maakt me eigenlijk niet uit. Ik kom naar het bal voor mijn plezier en dat lukt heus wel zonder date. En bovendien het bal is pas over zes dagen.

Ik loop de grote zaal binnen. Veel mensen kijken me aan. Ik loop verbaast naar Ginny. Wat is er aan de hand? Waarom kijkt iedereen zo naar me? "Hierom!" Ginny laat een bewegende foto zien. Ik ben het! Ik draai een rondje in de zwarte jurk die ik had gepast maar niet had gekocht. "Wat is hier zo erg aan?" "Niets. Mensen kijken je aan omdat ze je bewonderen. Je bent sinds de zomervakantie ook andere kleren gaan dragen. Het zou me niks verbazen als er vandaag een paar jongens naar je toe komen om je te vragen voor het bal!" "Denk je dat echt Ginny?" "Ja!" Ik pak een broodje en smeer er wat jam op. "Sarah?! Ben jij dit?" Ron komt aanlopen. Hij laat de foto zien. "Ja Ronald dat ben ik!" "Wow!" Als ik klaar ben met eten loop ik naar buiten. Ik ga bij het meer zitten. het is echt herfst! "Hey!" Ik kijk om. Leo Jordaan komt aanlopen. Leo is twee jaar ouder dan ik en hij is een goede vriend van Fred en George. "Hey." Zeg ik. "Ik vroeg me af... Zou jij samen met mij naar het herfstbal willen?" "Ja heel graag!" Zeg ik. "Doei!" Zeg ik. "Doei." Ik kom Ginny tegen. "En hoe ging het met Leo?" "Wat hoe weet jij dat Leo mij heeft uitgevraagt?" "Gehoord van Fred en George!" "Weet Hermelien het ook?" "Ja" "Sarah! Ginny! Willen jullie meedoen met de try-outs van het zwerkbal team? Jullie zaten vorig jaar ook in het team dus..." "Ja leuk! Wanneer is het?" "Zo meteen!" "O oké we komen!"

Aangekomen bij het zwerkbal veld worden we in groepen verdeeld. Mensen die jager willen worden, mensen die wachter willen worden en mensen die drijvers willen worden. Harry is al zoeker. Ginny en in willen allebei jager worden.

Aan het eind van de middag is de uitslag bekend. "De jagers zijn: Ginny Wemel, Sarah Jones en Daan Tomas. De drijvers zijn: Fred en George Wemel. De wachter is Ron Wemel.

*Een week later*

Ginny, Hermelien en ik zitten op Hermelien haar kamer. We zijn ons klaar aan het maken voor het bal van vanavond. Ik pak mijn groene jurk. Ik doe hem aan. Hij is prachtig. De jurk sluit goed aan op mijn lichaam. Ik draai een rondje. Ik pak mijn zilveren hakken. Ik kam mijn haar en pak van elke kant een plukje. Ik laat de plukjes naar elkaar lopen. Ik maak een klein vlechtje aan het einde. Ik krul het einde van het gedeelte van mijn haar dat los hangt. Ik doe snel mascara en eyeliner op en dan ben ik klaar. Ginny en Hermelien zijn ook klaar. "Wow! Je bent prachtig!" "Thx Gin!"

We lopen met zijn drieën naar de deur van de grote zaal. Harry en Ron staan er al. "Wow Sarah je ziet er geweldig uit!" Zegt Harry. "Thx!" Ginny en Hermelien lopen samen met Harry en Ron de grote zaal binnen. Leo komt aanlopen. Hij draagt een net pak. "Wow!" Is het enige wat hij kan zeggen. Ik giegel. We lopen de grote zaal binnen.

Pov Draco
Ik sta met een drankje in mijn hand naast Patty. Ik kijk rond of ik Jones al zie. De hele school heeft het er de hele week al over. "Wat doet ze aan?" Door de foto van haar in die jurk is ze opeens heel populair. Ik heb al meer jongens horen fluisteren over Jones. Opeens wordt de hele zaal stil. Iedereen kijkt naar de deur. Een meisje in een smaragdgroene jurk loopt de zaal binnen. Ze heeft zilveren hakken en licht gekruld haar. Ik zie nu pas wie het is. Jones?! Samen met Jordaan loopt ze de zaal binnen.

Word vervolgd!

I want you! #1 - A Hogwarts love storyWhere stories live. Discover now