De dood van Perkamentus

3.5K 52 59
                                    

Pov Ginny
Ik stap uit bed en kleed me aan. Het voelt vreemd om in Zwadderich te zitten. Maar het is leuk! Ik loop de leerlingen kamer binnen. Ik ga op een bank zitten. Ik denk even na. Harry en Hermelien hebben beloofd dat ze gewoon vrienden blijven met mij en Sarah. Van Hermelien had ik niet anders verwacht. Sarah is wel haar beste vriendin. Er komt iemand naast me zitten. Ik kijk op. Het is Zabini. "Hey Zabini." Zeg ik. "Noem me maar Benno!" "Oke Benno." "Ik vind het leuk dat je in Zwadderich zit!" Zegt hij. Ik kijk hem aan. Ik heb hem altijd al leuk gevonden. "Ik vind het ook leuk..." Zeg ik. We kijken elkaar lang aan. Opeens drukt Benno zijn lippen op die van mij. Ik zoen hem terug. De zoen is nu een vurige tongzoen. Gelukkig is er niemand in de leerlingen kamer. Het is namelijk nog erg vroeg.

Pov Sarah
Ik loop de leerlingen kamer binnen. Ik zie dat Ginny en Zabini aan het tongen zijn. Fred komt de trap aflopen. Hij kijkt naar de twee mensen die hevig aan het zoenen zijn. Hij grinnikt. Ginny en Zabini laten snel los. "Wat alsof jij nooit iemand zoent!" Zegt Ginny. Fred heeft zijn arm om mijn schouder. Malfidus komt de leerlingen kamer binnen. Als eerst ziet hij Ginny en Zabini in een hoekje weer hevig tongen. Dan ziet hij dat Fred een arm om mij heen heeft. Als Fred Malfidus ziet pak hij mij vast en zoent me. Ik zoen hem terug. Recht voor Malfidus. Als ik me terug trek is Malfidus al verdwenen.

"Sarah! Sarah!" Ik kijk om. Het is Hermelien. "Ik heb met de barvrouw  gesproken en ze heeft verteld dat de liefdesdrank alleen werkt als de persoon al gevoelens heeft voor de ander." Zegt ze. "Wacht dat betekent dat Malfidus..." "Verliefd op je is!" Maakt Hermelien mijn zin af. Ik ren snel weg. Ik weet ook niet waarom. Ik ren door. Ik bots tegen iemand aan. O nee moet hij het nou echt zijn? Malfidus! "Kijk uit waar je loopt vies modderbloedje!" "Houd je lelijke kop toch eens!" Zeg ik. Hij pakt me bij mijn gewaad. Hij duwt me tegen de muur en gooit me daarna op de grond. Hij loopt weg. Ik huil. Ik loop naar de leerlingen kamer. Ik ga naar mijn bed en ik val in slaap.

*Drie maanden later*

Pov Sarah
De laatste paar maanden heb ik Malfidus genegeerd. Ik heb een relatie met Fred.

Ik loop door de gang. Ik hoor gesnik. Het komt uit de toiletten. Ik loop naar binnen. Ik zie Malfidus bij de wasbak staan. Hij kijkt angstig. Hij ziet me staan. "Wat doe jij nou hier vies modderbloedje?" Schreeuwt hij. 'ik wou alleen helpen!" Zeg ik. "Je kan niet helpen!" "Hoezo niet?" "Hierom!" Hij haalt zijn mouw omhoog. Op zijn arm staat een pikzwart teken. "Het duistere teken!". "JA!" Hij loopt snel weg. Ik blijf verbaast achter. Na vijf minuten besef ik wat er aan de hand is en ik ren de wc uit. Ik ren naar boven. Naar de astronomie toren. Ik ren de trap op. Ik blijf staan. Ik hoor stemmen. Ik kijk omhoog. Ik zie Draco staan. Hij houdt zijn toverstok gericht op Perkamentus!? Naast Draco staat een vrouw met zwarte krullen. Ik kijk om me heen en ik zie Harry staan. Hij heeft mij nog niet gezien. Ik ren zachtjes de trap op. Ik richt mijn toverstok op Draco. Hij ziet me staan en hij laat zijn toverstok een stukje zakken. Hij kijkt me even aan en richt zich daarna weer tot Perkamentus. De vrouw had het gezien en kijkt om. Ze ziet mij staan. Ik richt mijn toverstok op haar. "Zo zo kijk eens aan! Een Griffoendor!" "Ik ben een Zwadderaar!" En ik laat mijn mantel zien. Ze kijkt me verbaast aan. "Zwadderich?" "Ja!" "O kom dan naar bij mij staan!" Zegt ze met een grijns. Ik loop langzaam naar haar toe. Ze pakt mijn gezicht en kijkt in mijn ogen. "Ze is een Zwadderaar ik zie het!" Ik ben in de war. Wat is er aan de hand? "Draco doe het!" Zegt de vrouw. Opeens komt Sneep aanlopen. Hij duwt Draco aan de kant. Nu staat hij voor Perkamentus. "Severus alsjeblieft..." "AVADA KEDAVRA!" Ik schrik. Perkamentus valt dood van de astronomie toren af.
In shock loop ik naar de leerlingen kamer.

In de leerlingen kamer komt Ginny p me aflopen. "Harry en ik hebben een relatie!" Zegt ze opeens. "Wow leuk!" Zeg ik terug. Ik loop naar mijn kamer. Ik ga op bed liggen en val in slaap.

*De volgende ochtend*

Pov Sarah
Ik word wakker en ik kleed me aan en loop naar de grote zaal. Iedereen kijkt me aan. Ik negeer het en ik loop naar de tafel van Zwadderich. Ik pak een broodje en smeer er wat boter op. Iedereen blijft me aankijken. "Moeten jullie wat?" Vraag ik geïrriteerd. Ze kijken allemaal weg. "Wat is er aan de hand?" Vraag ik aan Zabini. "Iedereen zegt dat jij bij de dood van Perkamentus was. Sommige mensen denken zelfs dat jij hem hebt vermoord!" "Verdomme..." Zeg ik in mezelf. Draco komt de grote zaal binnen lopen. Ik sta op en ik pak hem bij zijn kraag en sleur hem mee. "Wat nou!" Zeg hij. "Wat heb jij verteld?!" Vraag ik dreigend. "Ik heb er voor gezorgd dat mijn reputatie blijft bestaan!" Zegt hij. Voordat ik kan andwoorden drukt hij zijn lippen al op de mijne. Ik zoen hem terug. Als we ons terugtrekken merk ik pas dat we midden op de gang staan. Iedereen kijkt ons aan. "Verdomme..." Hoor ik hem zeggen. Ik wil weglopen als Draco mij vastpakt en mee sleurt. Hij neemt me mee naar buiten. Helemaal tot aan Zweinsveld. In Zweinsveld verschijnselen we.

Heey,
Ik hoop dat jullie het nog leuk vinden! Laat het effe weten!
Xxx SietskeMalfoy

Q&A

Q: In welke afdeling zit je?

A: Slytherin!!! 💚🐍

I want you! #1 - A Hogwarts love storyOnde histórias criam vida. Descubra agora