Zwadderich

3.5K 61 62
                                    

Pov Sarah
"Als ik die Malfidus te pakken krijg is hij nog lang niet jarig!" Schreeuwt Fred. Hij geeft me een knipoog. Ik geef een nep lachje. "Ik ga maar naar bed..." Zeg ik. Ik loop naar boven. Ik ga in bed liggen en ik val in slaap.

Ik kan niet goed slapen. Ik loop de gang op. Aan het eind van de gang staat een schim. Ik pak mij staf. "Wie ben jij?!" Vraag ik. "Hey hey rustig ik ben het maar." De gedaante loopt naar voren. Hij legt zijn hand op mijn gezicht. Ik kan zijn gezicht nu pas zien. "Fred?!" Vraag ik verbaast. Hij drukt zijn lippen op de mijne en loopt weg. Ik blijf in shock achter.

* 1 september - Zweinstein express*

Pov Sarah
Harry, Ron, Hermelien, Ginny, Fred, George en ik lopen door de gang op zoek naar een coupé. Er is een lege. Harry, Hermelien, Ron en Ginny gaan op de ene bank zitten en Fred, George en ik op de ander. Fred zit naast mij.

Leo Jordaan staat in de deuropening. "Hey Fred! George! Komen jullie bij ons zitten?" Ze knikken en lopen met Jordaan mee. Ginny komt naast me zitten. Ik val in slaap.

Ik loop door een donkere zwarte poort. Ik zie een huis. Het is donker en het is mega groot. Het lijkt net een paleis. Ik klop op de deur. Een vrouw in een zwarte mantel doet open. Ze buigt. Ik geef haar een knikje. Ik loop naar de woonkamer. Er staat eenlange tafel. Bij elke stoel staat een naam. Aan het hoofd zit een man met een mantel waardoor ik zijn gezicht niet kan zien. Ik ga op de stoel met mijn naam zitten. De man begint te praten. Ik kan zijn stem niet goed plaatsen. "We hebben een nieuw lid... Sarah Jones!" Schreeuwt hij.
*Het beeld vervaagt*
Ik zit op een kruk. Ik kijk de grote zaal in. "ZWADDERICH!" Schreeuwt de hoed op mijn hoofd.

Ik schrik overeind. Ik ben nat van het zweet. Ik lig op het bankje in de trein. Ginny en Hermelien zitten voor me. Ze kijken me geschrokken aan. "W-wat is er gebeurt?" Vraag ik. "Je schokte helemaal! Het leek wel alsof je een spastische aanval kreeg!" Zegt Ginny. "O ja ik had een nare droom." Zeg ik.

Ze zijn klaar met sorteren. Ik schep wat op mijn bord. Ik neem een paar happen. Opeens wordt alles zwart.

Ik zit op een kruk. "ZWADDERICH!" Schreeuwt de hoed op mijn hoofd.

Ik kom weer bij. Hermelien kijkt me bezorgt aan. "Is er iets?" vraagt ze. "O nee..." Zeg ik afwezig. Na het eten ga ik naar de slaapzaal.

Ik word wakker. Ik kleed me aan en ik loop de leerlingen kamer binnen. "Hey Sarah zullen we naar De Drie Bezemstelen gaan?" Vraagt Hermelien. "Ja lijkt me leuk!" Zeg ik terug. We lopen samen naar Zweinsveld. Hermelien en ik gaan zitten aan een tafeltje. Een barvrouw komt naar ons toe. "Wat mag het zijn?" "Twee boterbier." Zeg ik. Vijf minuten later komt dezelfde vrouw met twee boterbier aanlopen. "Hey Sarah toch? Ik hoorde dat de liefdesdrank is uitgewerkt bij Malfidus." Zegt de vrouw. "Wat hoe weet je dat?!" Vraag ik. Ze kijkt naar haar voeten. "Nee toch jij was het!" Zeg ik. "Ik drink mijn boterbier op en betaal de rekening en ik loop de drie bezemstelen uit. Ik bots tegen Malfidus aan."kijk uit waar je loopt modderbloedje!" Zegt hij. Ik schop hem op zijn scheen en ik loop trots weg.

Alles wordt weer zwart.
"ZWADDERICH!"
Ik kom weer bij. Ik merk dat ik op de grond lig. Ik sta snel op en ik loop naar het kantoor van Perkamentus. "Zak vol zuurtjes." Zeg ik. Het beeld draait rond en er verschijnd een ronde bewegende trap. Ik sta er snel op.

Ik klop op de deur van zijn kantoor. Geen antwoord. Ik open de deur een klein stukje. Er is niemand. Ik loop naar binnen en ik ga zitten. "Zo Juffrouw Jones waar heb ik dit bezoek aan te danken?" Vraagt een stem achter me. Ik kijk om. Perkamentus komt voor ne zitten. "Ik denk dat ik niet goed gesorteerd ben! Ik dacht dat altijd al maar het is nu veel erger dan anders." Zeg ik. "O en hoe komt dat dan?" Vraagt Perkamentus. "Ik krijg steeds rare dromen dat ik gesorteeed word in Zwadderich. En precies dezelfde dromen heb ik ook overdag. Dan wordt alles zwart en dan word ik weer wakker op de grond." Zeg ik. "Hm..." Is het enige wat Perkamentus kan zeggen. "En toen ik gesorteerd werd mocht ik kiezen tussen Griffoendor en Zwadderich. En ik koos voor Griffoendor. Maar later had ik daar spijt van." "Oke ik weet wat ik moet doen! We gaan je opnieuw sorteren!" "Wow echt?!" "Jazeker!" Er wordt een hoed op mijn hoofd gezet en binnen een halve seconde roept de hoed al: "ZWADDERICH!" Ik ben blij. Mijn Griffoendor uniform verandert in een Zwadderich uniform. "Al je spullen staan al op je slaapzaal. Het wachtwoord is: Sisselspraak." Zegt Perkamentus. Ik loop de kamer uit naar de kelders. "Hey!" Roept iemand. Ik kijk om. Ginny! "Hey ik ben ook Zwadderich!" Zegt Ginny. "Maar hoe?" Vraag ik. "Perkamentus had Ron, Fred, George, Hermelien en Harry geroepen om opnieuw gesorteeed te worden. Harry, Ron, Hermelien en George zijn nog steeds Griffoendor en Fred en ik zijn nu ook Zwadderich. Wij slapen trouwens op dezelfde kamer." Zegt Ginny. Heel Zwadderich weet al dat wij nu ook Zwadderich zijn.

We lopen de leeringen kamer van Zwadderich binnen. Er klinkt een luid gejuich. "Welkom bij Zwadderich!" Schreeuwt iemand. Fred is ondertussen ook aangekomen. Malfidus stapt naar voren. "Hoe kan dat modderbloedje in Zwadderich zitten?" Vraagt hij spottend. "Nou zo:" zeg ik en ik geef hem een trap op zijn scheen. Hij valt neer. Iedereen begint te juichen. Ik loop naar mijn slaapzaal. Ik ga op bed liggen. Ik kijk naar het plafond. Ik voel me fijn in Zwadderich. Met die gedachte val ik in slaap.

Heey lezers!
Een extra lang hoofdstuk van 1001 woorden omdat we 150 reads hebben! Jeej! Het gaat echt snel! Bij het vorige hoofdstuk hadden we er 100 en nu 150! Thx allemaal! En blijf vooral comments plaatsen! Die comments maken namelijk echt mijn dag!
Xxx SietskeMalfoy

I want you! #1 - A Hogwarts love storyWhere stories live. Discover now