Kerst

3.9K 63 20
                                    

Pov Sarah
Sinds dat Draco en ik hebben gepraat gaat het goed tussen ons. Draco en ik doen aardiger tegen elkaar. Ik noem hem zelfs Draco. Niet in het echt maar in mijn hoofd.

Ik zit huiswerk te maken op mijn bed. Draco komt binnen. "Hey..." Zegt hij. "Hey." Zeg ik zonder van mijn huiswerk op te kijken. "Is het goed tussen ons?" Vraagt hij. Ik kijk hem aan.

Pov Draco
Ze kijkt me met haar groen-grijze ogen aan. "Ja!" Zegt ze. "Vrienden?" Vraag ik. "Vrienden!"

Pov Sarah
Ik ga het alleen aan Hermelien en Ginny vertellen. Harry en Ron zullen het vast niet goed vinden als ik bevriend ben met hun vijand.

Ik loop naar de bibliotheek. Daar is Hermelien waarschijnlijk. Ik zie Hermelien inderdaad zitten. "Hermelien!" "O hey Sarah!" "Kan ik even met je praten?" "Ja..." "Malfidus en ik zijn vrienden..." "Vrienden?" "Ja... Ben je niet boos?" "Sarah je bent mijn beste vriendin! Natuurlijk ben ik niet boos!" "O gelukkig! Weet je waar Ginny is?" "Ik ben hier!" Ik kijk om. Ginny komt achter de kast vandaan. "Ik heb alles gehoord!" "Ben je niet boos?" "Nee joh! Maar ik zou het niet aan Harry en Ron vertellen!" "Dat was ik ook niet van plan!" We moeten lachen.

Ik loop samen met Hermelien naar de les. Als we binnen komen zit iedereen al. "Dames jullie zijn er! Ik kan beginnen!" Zegt Anderling. Ik ga naast Draco zitten. "En hoe reageerden ze?" "Goed ze waren niet eens teleurgesteld!" Draco en ik moeten samen een werkstuk maken.

*Een maand later*

Pov Draco
Morgen is het kerst. Ik ben op Zweinstein gebleven. Sarah is ook gebleven. Patty, Kwast, Korzel en Benno zijn wel naar huis gegaan. Ik loop de grote zaal binnen. Ik ga zitten en pak een toast. Als ik klaar ben met eten ga naar mijn kamer. Sarah is in onze kamer. Ik besluip haar van achter. "BOE!" "Jezus Draco laat me niet zo schrikken!"

*De volgende morgen*

Pov Sarah
Ik wordt wakker. Ik kijk naar mijn voeten eind. Er liggen cadeaus! Ik pak ze. Ik krijg een boek van Hermelien (logisch), snoep van Ron, chips en een boek over zwerkbal van Harry, een Wemel trui van Mevrouw Wemel, een ketting van Ginny en een hele stapel met Donald Ducks van het afgelopen halfjaar van mijn ouders.  Ik heb alles uitgepakt. Ik zie dat er nog een cadeau. Ik pak hem uit. "Het is een vuurflits!" Schreeuw ik. Draco grijnst. "Is deze van jou?" "Nee... Hij is van jou!" Grijnst hij. Ik geef hem een knuffel. "Dankje!" Dan kijk ik naar Draco's cadeautjes. Hij pakt alles uit. Van Zabini krijgt hij snoep en van Park een cadeaukaart voor Odius en Oorlof. Van Korzel en Kwast krijgt hij snoep. "Krijg je niks van je ouders?" Vraag ik. "Nee mijn ouders vinden kerst en verjaardagen maar niks..." "Oh... Wanneer ben je eigenlijk jarig?" Vraag ik. "5 juni!" "Ik op 1 januari!" Zeg ik.

Pov Draco
Ik kijk naar mijn cadeautjes. Er ligt er nog één cadeautje. Ik pak hem op. Het is een flink pakje. Ik maak hem open. Er komt muziek uit. I wish you a Merry Christmas, I wish you a Merry Christmas and a Happy New Year! Daarna volgt er mini vuurwerk. Ik moet lachen. Ik weet al van wie dit is. Ik kijk naar Sarah. Ze grijnst. Ik ga verder. Ik haal er een tekening van een draak uit. Ik wist dat Sarah goed kon tekenen. Maar zo goed? Ik haal er nog wat snoep uit. En dan een kist. Het is een bezem onderhoudskist! "Dankje!" Schreeuw ik bijna en ik geef haar een knuffel. Ze wist dat ik die al heel lang wou. Mijn ouders hebben veel geld maar ze geven het niet echt aan mij uit. Ik heb al mijn geld opgespaard om die bezem voor haar te kopen. Ik heb zelfs nog een bijbaan gehad! Ik had zelf ook al een vuurflits gekregen van mijn ouders om indruk te maken op Potter. Sarah is de beste vriendin die ik ooit heb gehad. Ik vind Patty, Korzel en Kwast niet heel aardig. Ik moet alleen bevriend met hun zijn van mijn ouders. En elke kerst geef ik hun dure cadeaus en ik krijg van hun enkel wat snoep. Met Benno ben ik wel goed bevriend alleen hebben zijn ouders gewoon niet zo veel geld. Daarom krijg ik alleen snoep van hem. Maar dat vind ik niet erg. "Sarah we delen de onderhoudskist!" "Echt waar?" "Ja!" "Draco..." "Ja?" "Kijk nog eens in het pakje!" "Ehm... Oké." Ik haal er een groene trui uit. Er staat een D op. Een Wemel trui! Ik kijk Sarah vragend aan. "Ik heb Ginny gevraagd of Molly er eentje voor jou wou maken!" "Dankje!"

(Effe voor de duidelijkheid: Draco is een half jaar ouder dan Sarah. Draco is al 15 en wordt in de zomervakantie 16 en Sarah wordt over een week 15!)

I want you! #1 - A Hogwarts love storyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu