De slag om Zweinstein (deel 1)

2.9K 52 12
                                    

Heey, thx we hebben 600 reads!
Xxx SietskeMalfoy

Pov Sarah
We verschijnselen. We staan in Zweinsveld. Er gaat een alarm af. Een merg-en-beenbezwering! "Potter!" Horen we mensen roepen. We verstoppen ons achter een paar banken. Drie mannen zijn aan het zoeken. Opeens lopen ze een andere kant op. We rennen snel weg. "Snel naar binnen!" Zegt een man. We gaan met hem mee naar binnen. Hij zegt dat we naar beneden moeten lopen. We lopen naar beneden. We horen de man nog even met de dooddoeners praten. De man komt naar beneden lopen. "U bent Deciderius Perkamentus!" Zegt Hermelien. "Dat klopt! Maar zijn jullie gek geworden? Overal wordt er op Potter gejaagd!" Het blijft stil. "Dat is toch uw zuster? Ariana!" Hermelien wijst naar een schilderij dat boven de haard hangt. Op het schilderij staat een meisje van ongeveer veertien jaar. Deciderius negeert Hermelien's vraag. "Wat komen jullie hier doen?" Vraagt hij. "We moeten Zweinstein binnen." Zegt Harry. Deciderius loopt naar het schilderij. "Ga hem maar halen!" Zegt hij tegen het schilderij. Ariana loopt weg.
Even later komt Ariana terug lopen. Ze heeft iemand bij zich. Het schilderij klapt open en in de opening staat Marcel! "Hey Harry! Hermelien, Ron, Sarah! Loop maar mee!" We lopen achter Marcel aan. Het is een lange gang. "Als we deze gang volgen komen we in Zweinstein uit!" Verteld Marcel. "Deze gang ken ik niet!" Zegt Harry. "Dat komt omdat hij voorheen nog niet bestond! Sneep heeft alle geheime gangen laten sluiten!" Verteld Marcel. We lopen nog een eindje door tot dat we bij een doorgang komen. Het is de achterkant van een schilderij. "We gaan ze even foppen!" Zegt Marcel. Hij duwt het schilderij open en gaat in de opening staan zodat wij niet te zien zijn. "Hey jongens ik heb een verrassing!" Zegt Marcel. "Toch niet van die vieze drankjes van Deciderius?!" Hoor ik Simon zeggen. Marcel stapt opzij. "Harry! Wat fijn om je te zien!" Zegt Simon. We zijn in de kamer van hoge nood. "Alarm het bliksemt hier, ik herhaal, het bliksemt hier!" Zegt Daan in een microfoon. Hij doet de radio voor de orde. "Harry!" Ik kijk op. Daar staat Ginny. "Hallo ze heeft me maanden niet gezien! Ik ben haar broer!" Zegt Ron. "Daar heeft ze er meer van! Er is maar één Harry!" Zegt Simon. Ik lach. Ginny geeft Hermelien en mij een knuffel. Ron kijkt beteuterd. "Hey maar Harry wat doe je eigenlijk hier?" Vraagt Simon. "We zijn naar iets op zoek! Iets dat helpt om Jeweetwel te vernietigen!" "Wat dan Harry?" Vraagt Cho. "Dat weten we niet precies! We weten alleen dat het hier in het kasteel is!" Zegt Harry. "Wat dacht je van de diadeem van Ravenklauw?" Zegt Luna. "De wat?" Vraagt Ron. Hij wordt genegeerd. "Maar Luna geen levende ziel heeft de diadeem ooit gezien!" Zegt Cho. "Ehh wat is een diadeem?" Vraagt Ron. Cho grinnikt. "Een diadeem is een soort tiara!" Zegt Cho.

Pov Ginny
We staan in de grote zaal. Sneep heeft ons bijeen geroepen.
"Zoals sommige van jullie weten is Harry Potter vanavond gezien in Zweinsveld. Ik eis dat als een van jullie informatie heeft over de verblijfplaats van Potter dat diegene dat dan bij mij komt melden. Als hij die informatie achter houd zal diegene flink bestraft worden! Als iemand Potter zelf achter houd zal dat even zwaar bestraft worden. Dat geld ook voor het personeel!" Ik kijk Harry aan. Hij staat naast me. Het blijft helemaal stil. Opeens staat Harry midden in de zaal. De deuren gaan open en Hermelien, Ron, Sarah en de rest van de orde staan midden in de zaal.

Pov Sarah
"Professor u heeft volgens mij een beetje een beveiligings probleem!' zegt Harry. "Hoe durft u te staan waar hij stond? Vertel dan over die avond! Over hoe u hem in de ogen keek en hem vermoorde!" Gaat Harry verder. Sneep trekt zijn staf. Anderling duwt snel Harry weg en gaat op zijn plek staan. Harry komt naar ons toe. Anderling begint spreuken af te vuren. Twee spreuken schakelen de Kragges uit. Sneep vliegt weg. "LAFAARD!" Schreeuwt Anderling. Ik kijk naar Draco ik zie dat hij net wegkijkt. Raar. Opeens klinkt er een stem.

Geef mij Harry Potter dan blijft iedereen ongedeerd. Geef mij Harry Potter dan laat ik jullie met rust!

Het is de stem van Voldemort. Iedereen is stil. "Waar wachten we nog op? Grijp hem!" Het is Patty. Ginny gaat voor Harry staan. Wij volgen haar. "Vilder zou jij Juffrouw Park en de rest van het huis van Zwadderich naar de kerkers willen begeleiden. Behalve Juffrouw Jones!" Iedereen juicht. Ik zie Draco achterom kijken. Anderling, Banning, Slakhoorn en Mevrouw Wemel zorgen voor de verdediging van Zweinstein. Ron en Hermelien gaan het gruzielement uit Goudgrijp vernietigen. En Harry gaat met de geest van Helena Ravenklauw praten. Zij weet waarschijnlijk meer over de diadeem. Ik ren naar de leerlingen kamer van Zwadderich. Ik moet nog wat ophalen. Ik kom de leerlingen kamer binnen en ik zie weinig mensen zitten. Ik zie mijn vriendin Gane zitten. Ik kom naast haar zitten. Ze geeft me een knuffel. We slapen samen op de kamer. "Ik ga slapen! Sorry!" "Maakt niet uit!" Gane loopt weg. Ik blijf zitten. Ik kijk in het vuur. Ik hoor dat iemand naast me komt zitten. Ik kijk op. Het is Draco. "Wat moet je Malfidus?" Vraag ik. "Niks ik ben gewoon blij dat je levend uit Goudgrijp bent gekomen." "Wacht hoe weet jij over..." Voordat ik mijn zin af kon maken drukte hij zijn lippen al op de mijne. Ik zoen hem terug. Totdat ik besef dat ik een relatie met Fred heb. Ik trek me snel terug. Kut kut kut. Ik kijk hem geschrokken aan. "Draco... Ik heb een vriendje." Hij kijkt me beschaamd aan. "O Ja sorry." "Ik moet gaan." Ik ren naar boven. Naar de astronomie toren. Ik ga tegen een muur zitten en ik begin te huilen. Ik weet ook niet waarom. Het was niet zo erg. Denk ik. Ik weet het gewoon niet meer.

"Zo zo onze Zwadderich prinses is gebroken." Ik hoor een schaterende lach. Ik kijk op. Bellatrix. "Prinses?" "Ja jij bent de Zwadderich prinses!" "Hoezo?" "Omdat je vanaf nu voor de heer van het duister werkt!" "Dat zou ik nooit doen!" Schreeuw ik. "CRUCIO!" Ik schreeuw het uit. Bellatrix roept alle dooddoeners op. Ze zijn in een wip op de astronomie toren. Ook Draco is er. Hij ziet me zitten. Ik ga dood van de pijn.

I want you! #1 - A Hogwarts love storyМесто, где живут истории. Откройте их для себя