15

8.3K 704 229
                                    

Not: Bu kitap Epsilon yayınevi aracılığıyla basılmış olup, yalnızca 20 Bölümü Wattpad'te bulunmaktadır. İlk defa okuyanlar ya da yeniden okumak isteyenler, kitaptaki haliyle buradan okuyabilir. Sevgiler.

***

15 

Cansız güneşin, gri bulutların ardından belli belirsiz tebessüm ettiği bir gündü. Hava soğuk ve yağmurluydu. Kasvet her yeri zehirli bir sarmaşık gibi sarmış, ruhum da nasibini fazlasıyla almıştı. Kendimi hiç olmadığım kadar üzgün, ve biri dokunsa gözyaşlarıma hâkim olamayacakmış gibi hissediyordum. Bugün yayıneviyle resmi olarak sözleşmemizi feshetmiştik çünkü. Artık olmayan yazarlık kariyerimde bir başımaydım. Zihnimde kurgularım, karakterlerim ve parmaklarımdaki yazma aşkıyla...

Akşam için sevgili arkadaşım Buğra, bir gece kulübünün açılışına davetiye almıştı. Sosyal çevresi gerçekten hayli geniş olan bu çocuğun aldığı daveti duyar duymaz geri çevirsem de bir yandan Sedef, bir yanda da Berat bu açılışa gitmeye inanılmaz hevesliydi. Oyunbozanlık yapmak gibi bir gayem yoktu ama bugün kalbim kırık, ruhum daralmış ve daha birkaç saat önce yazarlıkla ilgili gelecek hayallerim sonlandırılmışken onlara nasıl uyum sağlardım ki? Sağlayamazdım. Ama yine de üç arkadaşımın yoğun ısrarına boyun eğmekten başka bir şey yapamamış, bu gece onlara ayak uydurmayı kabul etmiştim.

Akşam saat dokuzu biraz geçerken Tarabya'daki lüks gece kulübünden içeri girdik. Gelir gelmez daha önce gittiğim tüm eğlence mekânlarıyla arasında dağlar kadar fark olduğunu gözlemlediğim bu yer, baştan aşağı kalite kokuyordu. Denize sıfır, içerisi mor ve mavi ışıklandırmalarla döşenmiş, iki katlı bir yerdi. Ortadaki dans pisti ise epey büyük, saydam bir zeminden oluşuyordu.

"Vay canına,'' dedi gözlerini ilgiyle etrafta gezdiren Sedef. "Böyle bir yere davet edilmek için ne yapmış olabilirsin Buğriş? Cidden acayip merak ediyorum.''

"Ah tatlım, şeytan tüyüm sağ olsun,'' diyerek kibirle cevap verdi Buğra ve bir rehber edasıyla önden yürümeye devam etti.

Hepimiz bu geceye uygun giyinmiştik ama niyeyse üzerimdeki kırmızı, kısa elbise bana gereksiz abartı gelmişti. Oysa kısalığı ve göğüs dekoltesi her zaman giydiklerimden farklı değildi. Sanırım böyle hissetmeme yol açan iddialı rengiydi. Keşke, gardırobumu açtığımda elime gelen ilk elbiseyi giymeseydim.

Buğra bizim için kalabalığı yarıp küçük bir loca kaptığında, beyaz deri koltuklara yerleştik. Kuruyemişler, meyveler ve çeşitli kokteyller çoktan masaya bırakılmıştı. Hatta buzlu bir kovanın içinde hazır halde duran bir şampanya şişesi bile vardı. Açılış gecesi şerefine, mekânın sahibi epey bonkör davranmıştı anlaşılan.

"Eee?'' diye sordu Buğra heyecanla. "Ne düşünüyorsunuz? Bahsettiğim kadar var değil mi?''

"Benim dibim düştü,'' dedi Sedef. "Artık yeni favorim kesinlikle burası...''

"Ben de beğendim,'' dedi Berat merakla etrafı süzerek. "Gerçi bu tarz mekânlar hakkında pek tecrübem yok ama gözüme güzel geldi.''

"Biraz sabret, tecrübenin kralını Amerika'da nasılsa yaşayacaksın,'' dedi Buğra.

Dün, Çağrı ile konuşmalarının sonunda verdikleri karar Amerika olmuştu. Berat orada hem eğitimine devam edebilecek, hem de maddi kaygı yaşamadan yeni bir hayata başlayabilecekti. Üstelik bunu yaparken yalnız da olmayacaktı çünkü Buğra'nın yine internet üzerinden tanıştığı ve uzun yıllardır konuştuğu eşcinsel bir arkadaşı da ona yardımcı olacaktı. Çocuk, Berat'tan sadece birkaç yaş büyüktü ve bildiğim kadarıyla gerçekten iyi bir insandı.

Bir Rüyanın PeşindenHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin