Capitolul 2

3.9K 290 46
                                    

A trecut o saptamana de cand m-am trezit in Atax Obitus. In toate aceste zile am stat in pat ca o leguma. Ma rog , nu am de ce sa ma plang. Tuturor le place sa doarma toata ziua. Rana mea s-a vindecat cat de cat. Acum ma pot misca in voie. Durerea inca persista cand ma fortez prea mult , dar ma simt mai bine. Daca ma pot misca in voie , inseamna ca pot iesi din camera si din casa. Pot sa intalnesc oameni noi. Scopul meu e sa enervez toate persoanele din Atax Obitus. Cu Ruth si Kroy incep sa ma inteleg tot mai bine. La inceput credeam ca cei doi sunt impreuna , insa , de fapt , sunt cei mai buni prieteni.

Pe zi ce trece , imi e tot mai dor de Elemente si de Dabrus. M-am tot gandit la metode de a scapa de aici , insa nu am idee ce sa fac. Nu i-am intrebat pe Ruth si Kroy. Sunt sigura ca nu vor accepta. Tot ce pot sa fac e sa mai explorez acest oras si poate gasesc ceva. Ce tot gandesc ? Probabil oricum voi ameninta pe cineva pana imi raspund la intrebare. Sunt mai puternica decat ceilalti. Colierul imi da puterea Focurilor care au existat pana acum. Chiar si fara colier ii pot bate. Antrenamentele cu Hunter au fost dure , insa foarte folositoare. Nu regret nimic.

Ma ridic incet in picioare. Merg pana la dulap si iau de acolo o pereche de blugi negri si un pulover rosu , larg. Nu intrebati de unde sunt aceste haine , habar nu am. Tot ce sper e ca nu sunt ale unei persoane care a murit. Intru in baie unde fac un dus scurt si imi spal fata si dintii. Imbrac hainele alese si imi prind parul intr-un coc dezordonat. Ies din baie , apoi din camera. Privesc peretii facuti din piatra , trecand peste zeci de ferestre sau balcoane. Cum am mai spus , cladirile astea seamana cu niste temple. Ajung la parter , camera mea fiind la etajul trei , si ies afara. Inspir aerul curat si zambesc scurt. Cobor cateva scari si incep sa ma plimb prin oras. Nu vad pe nimeni in jur. Ruth mi-a spus ca locul in care stau e mai retras. Centrul orasului e mai aglomerat. Aparent , sunt subiectul principal de discutie. Multe Focuri nu cred in existenta mea , un nou Foc. Si da , in acest oras traiesc toate Focurile. E foarte ciudat. Aproape nimeni nu stie de existenta lui Atax Obitus , nici macar demonii. Problema e ca inca nu stiu de ce sunt aici. Am auzit ceva despre faptul ca doar eu pot opri o anumita persoana. Mai mult nu stiu nimic.

Trec pe langa o casa. Pe prag vad doi barbati si o femeie ce discutau. Cand ma vad , gurile lor se deschid larg.

- Esti chiar tu... zice femeia.

Eu imi dau ochii peste cap.

- Esti noul Foc. spune ea.

- Iar tu esti vechiul Foc. zic eu ironica.

Ii ocolesc , fara sa le ascult uimirea. E prea de tot. Nu sunt chiar atat de importanta. Si ei sunt Foc !

- Se mira din alt motiv. aud un glas in spatele meu.

Ruth vine in stanga mea. Ranjesc.

- Unde e iubitul tau ? intreb eu.

Yep , am ajuns sa o tachinez si asa. Sunt incredibila.

- Abia ma pot abtine sa nu iti dau un pumn in fata. zice ea zambind inocent.

- Ce fel de fata ? Frumoasa sau magnifica ? intreb eu ranjind.

- Magnifica si , in curand , plina de vanatai. maraie Ruth.

- Aww , mersi. Apreciez. zic eu zambind.

- Cu placere. zice Ruth.

- Acum vorbind serios , unde e iubitul tau ? spun eu , incercand sa nu rad.

- Kroy e in camera sa. Citeste o carte despre vraji. maraie ea.

- Ai stat pana acum cu el ? intreb eu.

- Nu. zice Ruth incruntata.

- Dormiti in aceeasi camera ?

- Doamne fereste , nu ! se rasteste ea.

- Cand v-ati sarutat prima data ?

- Te urasc.

- Da , da , si eu ma iubesc. spun eu ranjind. Porti hainele lui Kroy ?

Ruth tace , fara sa zica nimic.

- Asta inseamna ca e adevarat ! spun eu razand.

- Nu am de gand sa imi ies din minti din cauza ta. spune ea calma.

- Stiu ca arzi de furie in interiorul tau.

Ruth a spus ceva , insa eu o ignor. Vad ca am ajuns in centrul lui Atax Obitus. Nu am mai fost pe aici niciodata. Observ in departare ceva ce imi atrage atentia. Ma departez de Ruth si incep sa alerg in fata , auzind cum ea striga sa ma intorc. In scurt timp , ajung in locul dorit. In fata mea se afla o piatra gigantica , probabil cat doua de mine. In varful pietrei ce este crapata , e o sabie aproape rosie ce arde. De la jumatate o parte de sabie este rupta , varful ei ajungand sa fie foarte ingust. Ii privesc manerul auriu , dandu-mi seama ca este exact ca si sabia mea. De fapt , intreaga sabie seamana cu a mea , exceptand partea rupta.

- Nu te atinge de ea. Este periculoasa. aud glasul lui Ruth.

- De ce ? Sabia asta e aproape identica cu a mea. zic eu bulversata.

Ruth se albeste la fata.

- Nu se poate. mormaie ea.

- Ruth , a cui este aceasta sabie ? intreb eu.

Ea ofteaza.

- Sabia asta e a primului Foc existent. Numele lui este Xaphan. zice ea speriata.

- Stai , daca toate Focurile sunt aici , inseamna ca si Xaphan e aici. De ce nu isi ia sabia ? intreb eu.

- Aalyah , uite. Nu iti pot spune asta acum. Inca nu esti pregatita. Tot ce iti voi spune e ca te-am adus in Atax Obitus din cauza asemanarii tale cu Xaphan.

O privesc pe Ruth confuza. Ce ? Ruth vorbeste mai departe.

- Acum mi-ai zis ca sabia ta e la fel ca a lui. Xaphan de asemenea a fost impreuna cu Apa , ca si tine. El are ochii rosii , ca tine. Cel mai important e ca Xaphan e Element si demon , ca si tine.

Elementul CautatUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum