Capitolul 21

3.3K 278 63
                                    

Trecusera cateva zile pline de durere si chin. Abia daca ma puteam misca sau vorbi. Corpul imi este inghetat. E o minune ca am supravietuit. Ruth si Kroy au incercat sa ma ajute cat de mult pot , insa cel mai bine ma simt langa Xaphan. Cu el nu ma simt atat de slabita , iar corpul nu ma doare atat de tare. Xaphan m-a hranit , chiar daca abia puteam manca , si a stat cu mine tot timpul , inclusiv cand dormeam. Stateam in bratele sale aproape toata ziua. Motivul ? Ei bine , Xaphan a spus ca vrea sa imi mentina corpul la o temperatura normala. Nu stiu cat de mult ajuta imbratisarile sale , insa cred ca pur si simplu profita de vulnerabilitatea mea si statea cu mine fara ca eu sa pot comenta.

Dupa doua zile de la incidentul cu Andrew , creierul meu a inceput sa se trezeasca. Inca nu ma puteam misca , insa intelegeam cu usurinta tot ce se petrece in jurul meu. Reuseam sa scot sunete slabe , fara sens , insa in mintea mea dragii mei prieteni au fost deja omorati de sute de ori. Luati ca exemplu asta:

"- Ruth , care pijamale ii plac lui Aalyah ? Cele gri sau cele cu unicorni ? tipa Xaphan cautand prin hainele mele.

Cand imi revin o sa ii tai comoara cu toporul.

- Nu stiu. Intreab-o ! zice Ruth si deja imi inchipui ranjetul de pe fata ei.

Astia chiar vor sa ma enerveze , nu-i asa ?

- Aalyah , care pijamale iti plac mai mult ? ma intreaba Xaphan.

Il privesc urat , baiatul zambind amuzat. Cum ar fi sa ii dau foc la casa ? Sau sa ii arunc mancarea ? Nu , mai bine il leg de un perete si il las pe Andrew sa il tortureze.

- Gata , stiu ! O sa te imbrac in tricoul meu ! Oh , uite-mi telefonul. Iti fac si cateva poze ! exclama el ranjind malefic.

Daca ar fi sa aleg cine moare , Xaphan sau Ruth , m-as alege pe mine ca sa scap de ei."

Insa , din fericire , nu m-a imbracat in tricoul lui pentru ca l-am muscat de mana. Inca nu imi dau seama cum am facut-o. Si mai este ceva... Faptul ca Xaphan a zis ca suntem suflete pereche. Nu stiu daca a zis asta doar ca sa il enerveze pe Andrew sau e adevarul. El nu a mai mentionat detaliul asta si nu stiu ce sa cred. Dar daca suntem cu adevarat suflete pereche ? Asta e motivul pentru care am senzatiile alea ciudate cand sunt langa el. Si de unde stie Xaphan ca noi doi suntem suflete pereche ? Ah , prea multe intrebari !

Peste cateva ore , eu inca il asteptam pe Xaphan. Afara este deja bezna , iar stelele stralucesc pe cer. Prostul ala a plecat in oras pentru ca "are treaba de oameni mari" si nu s-a mai intors. Iar eu stau si il astept pentru ca din motive necunoscute imi este dor de el. Credeti ca m-a lasat in camera lui pur si simplu ? Ei bine , nu. A pus un scut in jurul camerei sale , unde stau eu , si inca unul in jurul casei. E total nebun ! Xaphan a spus ca nu vrea sa aiba o surpriza cand vine acasa si sa ma gaseasca moarta. Cate odata imi vine sa il strang de gat. In primul rand , Kroy si Ruth sunt aici si pot sa ma protejeze. In al doilea rand , el a plecat si m-a lasat singura ca sa mor de plictiseala. Il urasc.

Stii cum se spune. De la ura la iubire e doar un pas. apare minunata mea constiinta.

De la pumnul meu la fata lui Xaphan este , deasemenea , un pas. marai eu enervata.

O bubuitura puternica se aude la parter , urmata de cateva urlete. Pasi puternici se aud venind spre camera. In scurt timp , usa camerei este trantita de perete. Ma mir ca este intacta. Scutul este spart , disparand. Un Xaphan nervos , cu pumnii stransi si corpul incordat intra in camera. Nici macar nu ma priveste. El merge pana la dulap , luandu-si niste haine de acolo.

- Prostul. Idiotul. Spune ca o sa o recapete pe Aalyah. O sa vada el. mormaie baiatul furios si intra in baie.

Privesc bulversata usa baii , in camera asternandu-se linistea. Clipesc des. Ce naiba a patit de este atat de furios ? Despre ce vorbea ? Ascult atenta , auzind maraituri scurte si vorbe fara inteles venind din baie. In cateva secunde , se aude apa curgand , semn ca Xaphan face un dus. Oftez exasperara. Baiatul asta e imposibil.

In cateva minute , din baie iese Xaphan. Pare mult mai calm acum. Parul ii este ciufulit , cativa stropi de apa scurgandu-se printre firele de par. El vine spre mine , asezandu-se pe marginea patului. Xaphan ma imbratiseaza , strangandu-ma la pieptul lui.

- Nu o sa ma lasi , nu-i asa ? Nu o sa pleci la idiotul ala ? ma intreaba el incet , mangaindu-mi parul.

Ii inspir mirosul , inima incepand sa imi bata mai tare. Imi las capul pe umarul lui.

- N-Nu... soptesc eu ragusita.

- Bine. zice el zambind , expirand adanc.

Xaphan se lasa pe spate , eu avand capul pe pieptul lui. Cu o simpla miscare din degete , lumina din camera se stinge. Xaphan face sa apara cateva flacari deasupra noastra ca sa nu fie bezna in camera. El trage patura deasupra noastra.

- O sa iti spun o poveste ca sa adormi mai usor. spune el zambind.

Ma las moale in bratele sale , ascultand.

- A fost odata ca niciodata un baiat. Un baiat simplu si modest. Insa pentru ca nu avea haine scumpe sau o casa mare , toata lumea il considera un ciudat. El era orfan si nu mai avea pe nimeni care sa il sustina. Dar baiatul nu a vrut sa renunte. A crescut mare de unul singur si a incercat sa isi faca viitorul. Tot ce voia era sa aiba o viata linistita , fara lumea care isi batea joc de el. Acel baiat a gasit intr-o zi o carte. Curios din fire , el a citit cartea. Acolo insa , erau diferite vraji si modalitati de a te antrena. Baiatul se gandise: "Daca sunt mai puternic , nu o sa imi fie frica de nimic , insa celorlalti o sa le fie frica de mine". Baiatul a inceput sa se antreneze din greu , invatand vraji. El devenea pe zi ce trece tot mai puternic. Nu ii mai era frica de nimic. Intr-o zi , demonii au atacat orasul in care baiatul locuia. Dar el , socand toti locuitorii , a invins demonii de unul singur , fara nici un pic de ajutor. Dupa aceasta lupta , locuitorii orasului nu il mai considerau ciudat. Baiatul avusese dreptate. Daca esti mai puternic , celorlalti le este frica de tine. Dar baiatul se insela. Odata cu aceasta putere vine si raul. El nu reusea mereu sa se controleze. Puterea era prea mare pentru el. Baiatul incerca sa isi inteleaga magia. Nu poti controla ce nu intelegi. Dar stii ce a descoperit el ? Ca este pe jumatate demon. Atunci el a zambit. Credeai ca o sa fie furios ? Nu , nu a fost. Baiatul stia in sfarsit ce se intampla cu el. El a intalnit trei persoane care i-au devenit prieteni buni. S-au certat si s-au impacat de multe ori. Erau de nedespartit. Baiatul a inceput sa aiba sentimente pentru prietena lui pe nume Onoskelis. Si Onoskelis avea sentimente pentru baiat. Cel putin asa credea el. Cei doi erau impreuna si se iubeau mult. Era de parca baiatul si Onoskelis erau doua jumatati potrivite perfect. Cat de mult s-a inselat baiatul. Intr-o zi ce parea perfecta , baiatul isi astepta iubita in padure. Insa , cand el o simti pe Onoskelis si se intoarse fericit spre ea , simtise cum ii cade cerul in cap. Iubita lui venise impreuna cu niste creaturi ingrozitoare. Acele creaturi i-au garantat fetei putere nelimitata daca ii duce la baiat. Onoskelis a fost mereu insetata dupa putere. Fata a dus creaturile la baiat. Oricat de puternic era el , baiatul nu reusise sa invinga creaturile. El a ramas aproape mort in padure. Nu ii venea sa creada ce a facut iubita lui cea draga. De atunci in colo , baiatul nu mai avea incredere in prietenii lui. Lui Onoskelis ii parea foarte rau pentru ce a facut si facea orice ca baiatul sa o ierte. Insa era prea tarziu. Baiatul o ura din tot sufletul.

- Care era numele baiatului ? intreb eu incet , simtind cum adorm.

- Xaphan.

Elementul CautatUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum