Capitolul 12

3.4K 254 42
                                    

- Multumim din nou , Killian ! spune Ruth , iesind din masina baiatului.

- Cu mare placere. zice el zambind.

Killian ma priveste. Imi dau ochii peste cap , intorcandu-ma pe calcaie. Daca asteapta sa ii multumesc poate astepta mult si bine. Nu o sa ii maresc ego-ul. Si ar mai fi faptul ca pur si simplu il folosesc ca sa il fac gelos pe Andrew. Dar Killian nu trebuie sa stie asta. Eu , Kroy si Ruth fugim in casa. Inchid usa , vazand cum masina se indeparteaza de casa.

- Nu vi se pare suspicios baiatul asta ? Zambeste prea mult. Nimeni nu zambeste atat de des. spun eu.

- Putin... Dar pare okay. Adica , ne-a ajutat. Macar de atat sa ne multumim. zice Ruth.

- Mda... mormai eu.

Merg pana in bucatarie , luandu-mi un pahar cu apa.

- Fetelor... Cred ca am uitat un mic amanunt al balului. il aud pe Kroy zicand.

Ma intorc confuza spre el , asteptand sa spuna ceva. Ruth se aseaza pe un scaun , privindu-l pe Kroy ce a intrat in bucatarie. Baiatul tinea in mana invitatia la bal.

- Aici scrie ca trebuie sa purtam o masca. Nu degeaba se numeste "bal mascat". spune el.

- Chiar ? intreb eu bulversata.

- La naiba. injura Ruth , dandu-si o palma peste fata.

- Ce facem acum ? Nu putem pleca afara. zice Kroy.

In minte imi vine o idee. Imi scot telefonul din buzunar , apelandu-mi dragul prieten pe nume Andrew. Pun telefonul la ureche , asteptand sa imi raspunda.

- Alo ? se aude vocea lui ragusita.

- Tu , prostule ! Fa ploaia sa se opreasca sau iti tai comoara ! urlu eu la el.

Andrew nu spune nimic. In cateva secunde afara nu mai ploua , iar soarele iese de printre nori. Inchid apelul , ranjind larg.

- Problema rezolvata. Sa mergem. spun eu zambind draceste.

Cei doi ma privesc surprinsi. Ii ocolesc , indreptandu-ma spre usa. Cand vad ca nu se misca din loc , le arunc priviri acide. Ruth si Kroy ma urmeaza imediat , speriati. Pot sa fiu destul de intimidanta daca vreau.

*   *   *

Peste o lunga zi de cautat prin magazine masti , a venit timpul balului. E ora sase seara. Peste o ora trebuie sa plecam. Am destul timp ca sa ma pregatesc. Eu mi-am ales o masca neagra intr-o forma ciudata ce are niste pietricele rosii pe ea. Pietricelele , desigur , semnifica focul. E o masca frumoasa. Ruth si Kroy si-au ales ceva mai simplu. Eu voi arata mai...diferit. Nu sunt normala si nici lucrurile mele nu sunt.

Imi sterg corpul cu un prosop dupa ce termin baia. Imi spal fata si dintii , imbracand hainele alese. Ma privesc in oglinda , analizandu-mi rochia. Nu imi aduc aminte cand am purtat ultima data o rochie. Probabil ca eram foarte mica. Ma rotesc de cateva ori , zambind usor. Imi pun masca pe fata. Imi fac ochii rosii , fata mea aratand ingrozitor. Arat ca o regina a mortii. Ranjesc , ochii facandu-mi-se din nou albastri. Nu vreau sa sperii toti vrajitorii , chiar daca nu mi-ar displacea. Imi las parul liber in bucle naturale. Ies din baie , intrand in camera mea. Incalt pantofii negri. Sper sa nu imi rup capul azi. Eh , macar o sa fiu si eu mai inalta. Zambesc. Am vorbit cu Killian la telefon. A spus ca o sa ma astepte in fata conacului. As prefera sa plec la bal cu altcineva. M-am tot gandit daca sa iert sau nu acea persoana. Nu stiu ce sa fac. Daca as fi fost in locul lui , probabil ca as fi reactionat la fel. Oftez. O sa ma mai gandesc. Imi iau telefonul si ies din camera. Nu vad pe nimeni in living sau in bucatarie. Asta inseamna ca Ruth si Kroy inca se pregatesc.

- Ruth ! Kroy ! In cateva minute trebuie sa plecam ! strig eu.

- Un minut ! Imi aranjez parul ! tipa Ruth. Sper ca nu esti in blugi !

- As vrea eu. zic eu , zambind amuzata.

Ma sprijin de canapea , atenta sa nu imi sifonez rochia. Peste aproximativ un minut , pasi se aud in hol. Ma intorc pe calcaie. Ii vad pe Ruth si Kroy imbracati , cu mastile pe fata. Sunt frumosi. Arata draguti impreuna si nu imi vine sa cred ca gandesc asta.

- Woah... spune Kroy cu gura deschisa.

- Cred ca rochia rosie pe care eu am ales-o avea sa arate mai frumos pe tine. zice Ruth , incercand sa ma jigneasca.

- Geloasa ? intreb eu ranjind.

- Pfft , eu ? Niciodata. spune ea.

- Aha. zic eu.

Mergem spre usa. Ma apropii de Ruth , eu fiind mai inalta decat ea. Eu port pantofi , ea poarta balerini. O privesc triumfatoare , avand buzele tuguiate.

- Mi-am indeplinit scopul in viata. Sunt mai inalta. spun eu.

Ruth se incrunta , lovindu-ma usor in umar. Ranjesc , inchizand usa casei. Toti trei ne folosim puterile ca sa alergam mai repede , trecand ca niste umbre pe langa vrajitori. Umbre care ard , desigur. Ce logica ! Am mai mentionat ca ma ador ?

In cateva minute am ajuns in fata vestitului conac. Muzica se auzea in acelas timp cu glasurile vrajitorilor. Privesc in jur. Nici urma de Killian.

- A zis ca o sa fie aici. mormai eu.

Merg putin in fata , incercand sa ii simt aura. Nu e aici. Nici afara , nici inauntru.

- Poate intarzie. spune Ruth.

- Voi intrati. Eu o sa il astept aici. zic eu.

Ruth si Kroy ma privesc putin , apoi se indeparteaza , intrand in conac. Privesc printre copacii ce ne inconjoara , incercand sa il zaresc pe Killian. Poate se joaca si vrea sa ma sperie. Ma calca pe nervi. Ma invita la bal , apoi el nu vine ? Ce gentleman. Imi iau telefonul , incercand sa il apelez. Asa cum ma asteptam , nu raspunde. Unde naiba e ? Inghet de frig aici !

Peste cateva minute de asteptat , in spatele meu se aud pasi. Ma intorc , crezand ca in sfarsit a venit tampitul ala. Dar ce sa vezi ! Nu Killian venea. Elementele stateau in spatele meu. Reactia lor la vederea mea e exact ca cea a lui Kroy. Gurile deschise , ochii mariti. Aaron si Alissa sunt imbracati mai simplu. Andrew are niste blugi negri rupti , o camasa alba ce se mula pe muschii sai si o masca asemanatoare cu a mea , doar ca pietricelele de pe ea sunt albastre. Parul lui e aranjat frumos si pare asa moale...

- A-Asta e Aalyah ? Vad eu bine ? intreaba Alissa socata.

- Vezi bine. Totusi , nu ti-ar strica o vizita la medic. zic eu zambind in coltul gurii.

- Mi-e mila de persoanele care traiesc cu tine. spune Andrew amuzat.

- Mie nu. zic eu , razand malefic.

Andrew se apropie de mine.

- De ce tremuri ? Ti-e frig ? intreaba el.

- Tremur de caldura , nu se vede ? zic eu sarcastica.

- Sa mergem inauntru. spune el , luandu-ma de brat.

- Nu am partener. zic eu.

- Eu ce sunt ? Zana maseluta ? intreaba Andrew ironic.

- Nu mi-a cazut nici un dinte asa ca poti sa pleci. spun eu.

Andrew isi da ochii peste cap. El isi apropie fata de a mea , lipindu-si buzele de ale mele. Se pare ca nu a functionat planul de a-l face gelos...

Elementul CautatUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum