Capitolul 22

3.1K 259 14
                                    

Patru persoane stau incordate si enervate in jurul pietrei sculptate intr-o mica masa. Soarele arzator isi trimite razele spre cateva obiecte , facandu-le sa straluceasca. Persoanele continua sa tipe , certandu-se. In spatele lor , un barbat sta inchis intr-o cusca de argint. El sta ascuns intr-un colt , neputincios. Barbatul sta ghemuit , cu genunchii stransi la piept din cauza inaltimii lui neobisnuit de mare.

- Nu imi dau inelul ! Macar stiti cat a costat !? tipa un barbat , ascunzandu-si mana la spate.

- Intocmai ! Cheile mele sunt prea de pret ca sa le folosesc pe amaratul asta ! Mai bine il omoram ! propune o femeie , aranjandu-si parul.

- Stiti si voi ca nu il putem omori atat de usor. Singura solutie sunt "obiectele voastre de pret" si o vraja destul de puternica. spune fata , colierul de la gatul ei stralucind.

- Eu sunt de acord cu ea. Trebuie sa ne unim puterile. Odin e prea periculos ca sa il lasam in libertate. A distrus cinci orase intr-o singura zi !

Barbatul si femeia privesc cei doi tineri suspiciosi. Daca voiau pur si simplu puterea lor ? Daca ii tradau , apoi ii omorau ? Dar totusi merita sa riste. Odin e un barbat malefic. Mai bine sa isi piarda puterile din cauza unor tineri decat din cauza acestui vanator fara suflet. Femeia isi scoate incet cheile ciudate dintr-un buzunar , punandu-le pe masa din piatra. Barbatul o urmeaza , asezand incet inelul neuniform langa chei. Tinerii vrajitori zambesc. Fata isi scoate colierul de la gat , iar baiatul scoate o carte veche. Cand toate obiectele sunt pe masa , cei patru vrajitori se iau de mana , spunand tare si clar o incantatie straveche. Un fum albastru , intunecat acopera obiectele vrajite. Odin se misca speriat prin cusca , nefiind in stare sa isi foloseasca puterile. Vraja extrem de puternica se indreapta rapid spre el. Din fericire pentru vanator , el reuseste sa se fereasca putin de vraja. Intreaga parte dreapta a corpului sau este lovita din plin. Odin urla indurerat. Se simte de parca a fost aruncat acid peste el. In jurul lui totul se umpla de praf. Vrajitorii incep sa rada fericiti. L-au omorat insfarsit pe Odin.

- Fiecare isi ia obiectul. Ascundeti-l unde stiti voi mai bine. Nimeni nu trebuie sa le gaseasca. spune fata serioasa.

Toti vrajitorii aproba. In scurt timp , cei patru se despart , plecand pe drumuri diferite. Odin ramase pe pamant , cusca lui fiind distrusa de vraja. Barbatul isi putea folosi puterile daca acea cusca era distrusa. Odin ranjeste malefic , incepand sa rada. Chiar daca jumatate din corpul lui era deformat , el nu avea motive de suparare. Nu intregul sau corp a fost distrus. Nu a murit. Vrajitorii aia nu s-au gandit la anumite detalii. Cusca era destul de mare ca sa se poata misca. Odin isi pune mana pe piept , lingandu-si buzele. Barbatul incepe sa devoreze vraja cu care a fost atacat. E vanator ! Ii face placere magia de vrajitor.

Pasi rapizi se aud venind spre el. O silueta micuta se vede alergand. Parul ii zboara in toate partile , iar sufletul ii este cuprins de ingrijorare.

- Oh , Doamne ! Odin ! tipa fata , asezandu-se pe vine langa el.

Fata priveste ingrozita barbatul din fata ei. Isi pune mana la gura , lasand lacrimile sa curga pe obrajii ei.

- Nu te intrista , draga mea prietena ! Asta e abia inceputul , Onoskelis ! striga Odin , incepand din nou sa rada.

* * *

Deschid brusc ochii , total bulversata. Privesc in jurul meu gafaind , inima batandu-mi nebuneste. Ce naiba a fost cu visul asta ? A fost atat de ciudat si...prea realistic. Tocmai am visat ceva despre Odin , conducatorul vanatorilor. Insa cred ca a fost mai mult decat un simplu vis. Si obiectele alea... Oare unde sunt acum ? Probabil ca deja au disparut.

- Aalyah ! tipa cineva.

Imi intorc privirea confuza spre usa unde statea Xaphan. El fuge rapid spre mine , ridicandu-ma si strangandu-ma puternic in brate. Corpul lui incepe sa tremure puternic , iar inima ii bate rapid. Imi pun capul pe umarul sau , lipindu-ma de el. Ce a patit ?

- M-ai speriat atat de tare ! spune Xaphan.

Baiatul isi pune mainile pe obrajii mei , incepand sa imi sarute intreaga fata ingrijorat. Rosesc usor , simtind o caldura puternica in piept. Xaphan reuseste sa ma faca sa simt cele mai ciudate lucruri. Dar imi place sa stau cu el. Sincer , chiar daca l-am iubit candva pe Andrew , el nu mai inseamna nimic pentru mine. De cand a aparut Xaphan in viata mea , totul s-a schimbat. Chiar il plac mult.

- C-Ce s-a intamplat ? intreb eu incet.

Xaphan nu imi raspunde la intrebare. El isi zdrobeste buzele de ale mele , sarutandu-ma apasat de parca nu m-a vazut de ani de zile. Depunand un efort imens , imi ridic mainile si le asez in jurul gatului sau , tragandu-l mai aproape de mine.

- Aalyah , nu stiu ce ai patit , insa ai dormit doua zile si nimeni nu a reusit sa te trezeasca. Credeam ca te-am pierdut. spune Xaphan , nereusind sa se abtina din plans.

El suspina incet , imbratisandu-ma din nou. Stai. Xaphan chiar plange ? Plange pentru mine ? Ii urmaresc miscarile corpului socata. Gura mea se deschide putin , neintelegand cum poate el sa planga pentru mine. Eu si el practic suntem aceeasi persoana , iar mie nu imi place sa plang. Bine , nu sunt o persoana din fier , cate odata plang si eu , dar totusi. Ziua asta e prea ciudata. Mai intai visez despre Odin , apoi aflu ca am dormit doua zile si acum Xaphan plange. Ce naiba !?

Xaphan se departeaza putin de mine , stergandu-si lacrimile cu podul palmei. Baiatul ma aseaza inapoi pe pat , tragand patura peste mine.

- Ti-e foame ? Vrei ceva ? ma intreaba el , privindu-ma atent.

Eu dau din cap in semn de "nu". Ar cam trebui sa ii spun despre visul pe care l-am avut. Asta e motivul pentru care am dormit atat de mult. Ii fac semn lui Xaphan sa vina mai aproape de mine. Nu pot vorbi foarte tare. El se apropie confuz.

- A-Am avut un vis foarte ciudat. incep eu ragusita , Xaphan privindu-ma curios. Acolo erau patru vrajitori. Fiecare vrajitor a adus cate un obiect , apoi au spus o vraja care l-a ranit foarte tare pe Odin. Insa Odin nu a murit. La el venise fata aia de care mi-ai spus. Onoskelis.

Xaphan se albeste la fata cand aude ce am spus.

- E de rau. E foarte rau. spune el ingrozit.




Elementul CautatUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum