Capitolul 15

3.4K 270 71
                                    


Deschid ochii incet , clipind des ca sa alung ceata ce ma impiedica sa vad clar. Corpul meu este asezat pe ceva moale. De obicei , paturile din spital sunt mai tari decat piatra. Asta inseamna ca nu sunt in locul ala de cosmar. Analizez camera in care ma aflu. Patul pe care stau eu e mare cu asternuturi negre. Langa pat e un geam mare prin care se vad cativa nori negri. Probabil va ploua curand. In fata patului e un dulap urias cu un birou langa. In stanga e o usa neagra ce duce spre baie. Cel putin asta cred eu.

Incerc sa ma ridic in sezut , sprijinindu-ma in coate. Un junghi puternic in abdomen ma face sa imi musc limba ca sa nu tip. Ridic in sus tricoul pe care il port , vazand bandaje in jurul ranii pe care vanatorul ala mi-a facut-o. Observ ca sunt imbracata in alte haine. Niste pantaloni scurti si largi si un tricou , ambele gri. Sunt hainele mele. Sper ca Ruth le-a luat.

Inspir adanc si ma ridic usor in sezut , apoi in picioare. Tinandu-ma de toate lucrurile care imi ies in cale , ies incet din camera. Vreau sa stiu unde ma aflu. Ajung intr-un hol lung cu pereti negri si parchet deschis la culoare. In fata vad usa deschisa a unei alte camere. Merg pana la ea , privind inauntru. In camera se afla un Xaphan fara tricou , doar in niste pantaloni de trening ce atarnau pe soldurile sale. In plus la asta , corpul sau era putin umed , semn al unui dus facut chiar inainte sa ma trezesc eu. Parul sau era ciufulit si statea in toate partile. Nu mai purta ochelarii , asta facandu-l si mai frumos. Stai... Tocmai am gandit ca e frumos ? Naah , e din cauza ranii. Nu mai gandesc normal. Insa oricum arata incredibil de bine ! Si ce abdomen...

Ma departez de camera lui rosie in obraji. Chiar nu e in stare sa puna un tricou pe el ? Totusi , nu e singur in casa. O iau la stanga , coborand niste scari. La parter , in fata scarilor , e un living urias cu mobila de culoare alba si neagra. Langa living , exact ca in casa mea , e bucataria moderna cu tot felul de chestii. Observ mai multe usi , insa nu stiu ce se afla dupa ele. Incep sa cred ca e casa lui Xaphan. Aud pasi in spatele meu , recunoscand vocea baiatului.

- S-a trezit urata adormita ? intreaba el amuzat.

Macar de data asta era imbracat.

- Nu sunt oglinda , Xaphan. zic eu , dandu-mi ochii peste cap.

Privesc in spatele meu , vazand usa de la intrare. Ma indrept spre ea.

- Realizezi ca esti ranita , si , in plus la asta , esti si descult ? spune Xaphan , tragandu-ma inapoi.

- Realizezi ca esti prost ? Nu o sa stau in casa cu un mincinos. zic eu , enervandu-ma.

Xaphan casca plictisit , ignorand ce am spus. El pleaca in bucatarie , facandu-mi semn sa il urmez. Pufnesc , nemiscandu-ma nici macar un centimetru.

- Ai face bine sa vii daca nu vrei sa recurg la alte metode. spune baiatul din bucatarie.

- Ai vrea tu. mormai eu.

- Foarte corect ! spune el.

Xaphan vine in spatele meu , punandu-si bratele puternice in jurul meu. Ma ridica de pe podea cu usurinta , carandu-ma in bucatarie. Incep sa tip sa ma lase jos , neavand alta optiune. Rana nu ma lasa sa ma misc in voie.

- Lasa-ma ! tip eu.

- Urechile mele ! se plange Xaphan.

Baiatul ma aseaza pe un scaun , langa masa. Il privesc urat , vrand sa ma ridic in picioare. Xaphan ma impinge inapoi pe scaun.

- Vrei sa fii legata de scaun ? intreaba el amuzat.

- Imi vine sa te strang de gat. marai eu.

- Fa-o. Ce te opreste ?

Raman pe ganduri. Oricat de mult as vrea sa il omor in chinuri , ceva din adancul meu nu ma lasa. Oare e din cauza faptului ca practic suntem aceeasi persoana ? Xaphan se apleaca spre mine , ridicandu-mi mana si punand-o pe gatul sau. Cunoscutii fiori imi trec prin corp cand il ating.

- Haide , fa ceva ! Parca voiai sa...

- OCHII MEI ! urla cineva in spatele meu , speriindu-ma de moarte.

Ma intorc , vazandu-l in tocul usii pe Kroy ce ne privea terifiat , cu ochii mari. De ce naiba a reactionat asa ? Poate pentru ca am mana in jurul gatului lui Xaphan sau... Parea ca facem altceva.

- Ochii mei inocenti ! striga Kroy , acoperindu-si fata cu mainile.

- Inceteaza ! Mi-a ajuns cat a tipat Aalyah cu glasul ei de privighetoare ! spune Xaphan exasperat.

- D-De ce a tipat ? De placere sau...

In bucatarie apare si Ruth ce ii da o palma dupa cap lui Kroy ca sa inceteze.

- Si eu credeam ca Aalyah e perversa. Se pare ca Kroy o intrece. mormaie Ruth.

Fata pune pe masa o punga , zicand ca a adus mancare. Inspectez continutul pungii , vazand iaurt , fructe , ciocolata si mancare nesanatoasa.

- Noi luam fructele si iaurtul ! Xaphan poate lua mancarea nesanatoasa ! Il ingrasam ca sa il putem taia de Craciun. zic eu ranjind , auzind cum baiatul ma injura.

- Hmm... Suna bine. Sunt de acord ! spune Kroy , asezandu-se langa mine.

- Am inteles ! V-ati aliat impotriva mea ! se rasteste Xaphan.

- Cu ce il taiem ? Cu cutitul sau cu toporul ? ma intreaba Kroy , ignorandu-l.

- Cu cutitul. E finut baiatul. spun eu.

Xaphan maraie enervat. Farfuria pe care o tinea in mana se sparge.

- Nu ii place sa fie numit finut. Notat. spun eu.

- Inca nu inteleg cum puteti sa traiti cu ea. mormaie Xaphan.

- Fii barbat si suporta ! zic eu.

- Auzi , femeie. spune el , apucandu-ma de brat. Nu cred ca vrei sa te dau afara din casa pentru ca tocmai a inceput sa ploaie , asa ca inchide gura aia daca iti place sa traiesti.

- Sa ma dai afara ? Pe mine ? Niciodata. spun eu aroganta.

- Ai dreptate. Tu ai cazut din cer... spune Xaphan.

Il privesc confuza.

- ...si ai aterizat pe fata. continua el , Kroy incepand sa rada.

Kroy si-a pierdut echilibrul din cauza rasului , cazand de pe scaun. Baiatul isi tine mana pe burta , fiind rosu in obraji. Eu imi dau ochii peste cap , impingandu-l pe Xaphan mai departe de mine. E prost.

- Oh , acum o sa te superi ? Eu nu am reactionat asa cand tu ma numeai finut ! zice Xaphan.

- Huh !? Nu reactionai asa ? Maraiai de parca...

- Gata ! Nu va certati ! Impacarea ! tipa Ruth la noi.

- Bine. mormaie Xaphan. Scuze.

- Imi place momentul cand vad in fata mea o persoana frumoasa... incep eu , Xaphan zambind in coltul gurii ...insa corpul meu se loveste de oglinda.

Elementul CautatUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum