Ten: 27-12-1976

9 1 0
                                    

27-12-1976

Tijd: 20:57

Status: Opgesloten

_______________________________________________________

Ontwijken was iets wat haast onmogelijk was, wanneer je dit probeerde te doen bij James Potter, maar een zekere Lily Evans was er in haar jaren op Hogwarts aardig goed in geworden. Er was één plek in het kasteel waar geen van de Marauders kon komen. Er waren fenomenale pogingen geweest waarbij Peter eenmaal bijna de dood vond, maar nooit was het hen gelukt de meisjesslaapzaal binnen te dringen. Dit kwam voornamelijk omdat Lily zo slim was geweest ook de ramen te betoveren, toen bleek dat Potter en Black goed konden vliegen en de twee het een briljant idee vonden om met hun bezems tot grote hoogte te stijgen in de hoop de omkledende dames te kunnen spotten. Toen bleek het pas hoe goed Lily was in het tien stappen voor zijn van Potter en zijn mallotige plannen.

Lily was het echter zat om op de slaapzaal te verblijven en dus had ze ergens hoog in het kasteel een leegstaand klaslokaal gevonden en zichzelf hier met verscheidene spreuken in opgesloten. Ze zou ze één voor één ongedaan moeten maken, wilde ze eruit kunnen komen, maar ze was ervan overtuigd dat geen van haar medestudenten, ook de Marauders niet, zouden proberen binnen te komen. Iedereen wist dat er niet viel te spotten met Lily's betoveringen. Bezweringen was haar beste vak en dat zei veel voor haar. Ze was immers een dusdanig briljante leerlinge dat ze bij de Slug Club zat zonder enige goede connecties. Daar konden de Marauders slechts van dromen.

En zo kwam het dat Lily de dag na alle feesten en drukte en gezelligheid zielsalleen opgesloten zat met een berg fruit, een kan met limonade en een grote stapel boeken in een grote stoffige lerarenstoel zat. Het was hierdoor ook niet heel gek dat ze zich helemaal wild schrok, toen ze in haar ooghoeken plots een figuur zag bewegen.

'Juffrouw Evans, mag ik vragen waarom u uw sublieme bezweringenwerk heeft losgelaten op één van mijn oude leegstaande klaslokalen?' klonk de geamuseerde stem van het schoolhoofd door het lokaal, terwijl hij zijn gewaad afklopte. Met grote ogen keek Lily van hem naar de deur en weer terug. Oh jeetje, ze had er geen rekening mee gehouden dat Dumbledore zich met haar zou bemoeien deze dagen. Zat ze nu in de problemen?

'Uhm, ik wilde graag ergens rustig kunnen lezen waar ik echt niet gestoord zou worden en tot nu toe lukte dat hier,' stamelde ze eindelijk. 'Het spijt mij. Ik had mij niet helemaal gerealiseerd dat het waarschijnlijk niet mocht.' Onmiddellijk kwam ze overeind en begon het fruit en de boeken in haar tas te laden.

'Oh nee, dat bedoelde ik niet,' zei Dumbledore en gebaarde dat ze moest stoppen met inpakken en in plaats daarvan naar hem moest luisteren. Braaf plofte Lily weer neer op de stoel, hoewel ze niet helemaal snapte wat hij hier dan deed als het niet om de overtreding ging. 'Wat ik mij afvroeg was eigenlijk waarom u dat precies nodig vond. Normaal zit u toch gewoon in de bibliotheek?' Lily knikte simpelweg niet begrijpend waar de oude man nou precies naartoe wilde. Hij was briljant, maar voor Lily niet helemaal te volgen zo nu en dan. 'Waar ik mij nog meer over verwonderde was het feit dat een zekere heer Potter vannacht op de bank heeft geslapen en nu al de hele dag met zijn vrienden bezig is om een televisie te regelen, nadat hij met Fanny Osbourne heeft gepraat, die overigens overal naar u opzoek is. Hij lijkt iets goed te maken te hebben. Een vreemde combinatie van gedrag van mijn studenten.' Met open mond staarde ze Dumbledore aan. Ten eerste, huh? Ten tweede, waar bemoeide die man zich precies mee? Het was dat ze hier in één kamer was met de grootste tovenaar allertijden. Anders had ze hem eruit geschopt, want zo was Lily wel. Vooral wanneer mensen over Potter begonnen.

'Dan kan hij nog lang bezig zijn. En dat betekent dat Fanny mij waarschijnlijk wil vermoorden. Nog een reden om hier te zitten.' Lily trok haar knieën op de stoel en sloeg haar armen eromheen. Begon ze weer depressief te worden? Of hoe ze haar toestand aan het begin van de vakantie ook wilde noemen. Ze miste Severus zo ontzettend. Hij zou haar gewaarschuwd hebben voor Potter, hij zou haar vakantie geweldig gemaakt hebben. Ze zouden sneeuwmannen gemaakt hebben en over het ijs hebben gegleden. Hij zou haar gezegd hebben voorzichtig te doen, omdat Lily altijd roekelozer was dan hij. Alleen die hij was weg, die hij had haar nu één of ander eng toverdrankenboek gestuurd in de hoop dat ze zijn vreemde kronkels zou begrijpen. Maar dat deed ze niet, dat zou ze nooit doen. Ze wilde gewoon haar oude beste vriend terug.

√ One does not simply call Potter James || Jily Christmas Story || NLWhere stories live. Discover now