Fifteen: 01-01-1977

7 1 0
                                    

01-01-1977

Tijd: 00:00

Status: Nieuw

_______________________________________________________

Op het moment dat het nieuwe jaar begon, gebeurde er opeens heel veel tegelijk. Er klonk een hele harde schreeuw van Remus door de zaal, die Potter weg deed kijken, waarna zijn ogen zo groot werden als schoteltjes en hij lachend zijn handen voor zijn mond sloeg. Lily, die eerst echt even had gedacht dat ze niet onder een kus uit zou komen, kwam weer tot leven uit een soort rare trans, waardoor alles om haar heen weer materialiseerde. Nog niet helemaal beseffend wat er zojuist in de laatste seconden van het afgelopen jaar was gebeurd draaide zich half om en zag toen wat iedereen geschokte geluiden uit deed kramen.

'Oh God.' Sirius Black had zijn lippen gesloten maar toch stevig op die van Remus gedrukt. Het duurde waarschijnlijk veel korter dan het voor Lily leek, maar uiteindelijk liet Sirius de spartelende Reem weer terug. Lily voelde haar mond openvallen, maar merkte dat een hand onder haar kin hem onmiddellijk weer dichtdeed.

'Geen zorgen, vorig jaar was ik het slachtoffer. Ik had alleen niet helemaal verwacht dat hij die grap nog een jaar uit zou halen.' Potter wilde overduidelijk nog iets zeggen, maar werd vastgegrepen door Sirius die ook hem een kus op de mond probeerde te geven. In tegenstelling tot Remus was Potter echter een heel stuk sterker dan Sirius en wist dit dus te voorkomen.

'Gelukkig nieuwjaar Prongsie! Heb je Evans nou eindelijk gezoend?' Potter zuchtte diep, waarop Lily's wangen weer een onaangenaam rode kleur kregen. Wauw, echt geweldig dit. Nu moest ze alweer blozen. Wat was er mis met haar? Ze twijfelde of ze het gesprek verder moest volgen of beter weg kon lopen. De keuze werd echter voor haar gemaakt, want een groepje meiden kwam hun richting uit. Fanny blokkeerde haar zicht op Potter en knuffelde haar. Gedwongen zette Lily de jongen uit haar hoofd en sloeg haar armen om Fanny heen.

'Gelukkig nieuwjaar!' lachte ze, waarna ze ook twee andere Hufflepuffs knuffelde. Toen ze de Marauders weer zocht met haar blik, was ze Potter en Sirius kwijtgeraakt in een grote hoos van meiden waar Lily eigenlijk steeds meer door teruggedrongen werd. Ze kon slechts Potters veel te warrige haren nog boven de menigte ontwaren. Ze had hem nog niet eens gelukkig nieuwjaar kunnen wensen in alle hectiek. Ze stapte achteruit van de veel te drukke groep, waarop de sneeuwpop Faon die overduidelijk niet over al het geluid heen kon komen stopte met schreeuwen.

'Hey, Lils,' sprak een lichtelijk uitgetelde stem. Lily liet haar blik over Remus gaan en glimlachte een beetje opgelaten. Een emotie die de twee zo te merken deelden.

'Gelukkig nieuwjaar Reem.' Ze drukte een vlugge kus op zijn wang, waarop hij hoofdschuddend grinnikte.

'Gelukkig nieuwjaar. Zeg, zie ik daar nu iets van teleurstelling?' vroeg hij waarop Lily fronste en haar blik weer langs de menigte om de twee populairste jongens van Hogwarts gaan. Een diepe zucht verliet haar lippen. Ja, ze was teleurgesteld. Ze had haar nieuwe vrienden amper gelukkig nieuwjaar kunnen wensen, ze had niet eens iets zinnigs tegen Potter kunnen zeggen. Haar blik ging naar de grote magische klok waar de eerste minuten van 1977 wegtikten.

'Zie ik daar nu iets van een rode blos?' kaatste ze uiteindelijk maar terug voor ze verder kon nadenken over de precieze afkomst van haar teleurstelling. Ze had enkele minuten geleden nog gedacht dat Potter haar- niet denken Lily. Feit was dat Sirius Black Remus had gekust en Remus nu nog steeds ontzettend opgelaten tegenover haar stond met onmiskenbaar rode wangen.

'Ja nou ja, je wordt niet elke dag gekust door één van de twee populairste jongens van Hogwarts,' grapte hij.

'Nee, inderdaad niet,' verliet Lily's mond veel sneller en veel verbitterder dan ze bedoeld had. Remus grijnsde.

√ One does not simply call Potter James || Jily Christmas Story || NLDonde viven las historias. Descúbrelo ahora