Bölüm iki

7.3K 389 56
                                    


Öğle arası sınıfta boş boş oturuyordum. Burak sen kantine inme ben alıp sana getiririm dedi. Zaten o kadar erkeğin içine girmem de imkansızdı. Bu okulda tek kız okmak benim için çok zordu.

Annem haricinde çevremde hiç kız yoktu .Zaten  sessiz biri sayılmazdım ama Zaten i kadar sessizdimki   ! Hayat  benim  sessimi öyle bir kısmıştı ki  ağzımdaki mühürü açmak benim için çok zordu. Babam ben küçükken bir mafya ile anlaşmış bir adamı  öldürmüş ‚cinayet den sonra babam eve  çok seğrek gelmeye başladı. Bir gün eve polis gelmişti  polisler hepimizi alıp karakola götürmüşlerdi.

Daha 5 yaşında bir çocuk karakolda sabahlamıştım annemi sorguya aldıklarında. Semih abin‚ Serdar abim Ve Samet abim ile bile bir polis odasında uyuya kalmışız. Zaten bizi orda pek kimse de fark etmemiş   o günden sonra evimiz etrafında sürekli polisler geziyirdu . Telefonlar dinleniyordu eve gelen giden kontürol ediliyordu .

Bir  gece annem bizi yatırdıktan sonra ağlamaya başladı . Ama öyle bir ağlıyordu ki hıçkıra ‚ hıçkıra  tek gözümle anneme bakıyordum. Ağlama sessini biz duymuyalım diye elini ağzına kapatım ağlıyordu.  Sonra  ertesi sabah babam eve geldi ellerinde kelepçe ile  onu öyle gördüğümde  ona sadece

“Baba ellerini neden bağladılar  " demiştim çocuk aklımla

“Kızım biz polis amcalarla oyun oynuyoruz sen sakın korkma ben geliceğim " demişti ama onu son kez o zaman görmüştüm

Dününcelerimin arasında  kapıda dikilmiş bana bakan  Tuna ve  Burağı fark ettiğimde  Göz yaşlarımı sildim. 

Burak yanıma gelip“ aynı konumu " dedi. Benim ne düşündüğümü anlamış gibi.

Olumlu anlamda başımı salladım. Tek kaldığım her an babam geliyor aklıma 

Elindeki ayran ve tostu uzatdı.
“Bak bu erkek lisesi tostu ve ayranı her kıza nasip olmaz bu " dedi .

Beni güldürmek istermiş gibi   ona tek sunduğum şey hafif bir tebesüm oldu.  Tuna bizden umudun kesmiş gibi cam kenarında telefonla oynuyordu. Bir anda içeriye bir çocuk girdi.

“Bu gün maç varmış " dedi

“Şiktir" dedi Tuna sonra beni fark edince“ Pardon " Dedi.

“Nasıl lan olmaz öyle şey biz hazırlıksızız Oğlum hay ben böyle işin ...." Oda beni fark ettince son anda duraksadı. Burak

“Ne maçı var " dedim

“Liseler arası futbol maçı" dedi burak

“Siz futbol oynamayı zaten bilmiyormusunzu  niye korkuyorsunuz ki " dedim. Bu duruma biraz şaşırmıştım

“Bu senin bildiğin maçlara benzemez " dedi. Tuna. Ama bunu öyle bir söylemişti ki 

“Toplantı solonu " dedi Burak. Tuna önden. Burak ve ben  onun arkasından gittik  . 

Koridordan geçerken beni fark edenler acaba yanlışmı gördük diye tekrar bakıyorlardı. Çünkü bu biraz garip bir durumdu  Tuna koridordakiler bir şeyler söyliyordu. Onlarda pancar gibi bir suratla  birbirlerine bakıp bir şeyler söyliyorlardı.Solona girdik.

Ben ön koltuğa oturdum. Burak ve Tuna sahne de bir kaç kişi ile bir şeyler konuşuyorlardı  . Yanıma bir kaç kişi gelip oturdu. Uzaylı görmüş insan gibi bakıyorlardı. Bu beni biraz rahatsız etmişti. Salondan çıkıp boş olduğunu düşündüğüm sınıfa gittim .

Gerçekten de sınıf boştu .Zaten benim orda ne işim vardı ki onların maçları varmış. Sınıfın camından dişarıya baktığımda ‚ bir anlık şok yaşamıştım. Mavi formalı genç erkekler vardı.  30 - 40 tane de kız vardı. Bizim okula giren çıkana bakıyorlardı. Bu nasıl oldu hiçbir fikrim yok kızlardan biri beni görmüş olmalı  yanındakilere bakarak beni gösteriyordu.

ÇILGIN   LİSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin