13 Babam

3.1K 175 9
                                    

"Baba"

Karşımdaki adam benim babamdı‚ yıllardır ‚yüzünü germemiştim. Halam doğru söylemiş o çıkmıştı‚ ve direk buraya gelmişti.

Beni aniden saran kolları kendime gelmemi sağladı. Bende onu aynı şekilde sardım‚ ama bu sarılma pek uzun sürmedi. Çünkü Serdar abim beni Samet abime doğru fırlattı.Babama karşı öfkeli ve sinirliydi,aslında haklıydı da ama o bizim babamızdı  Samet Abimin kollarında onlara bakıyordum. 

"Sen niye geldin " Dedi. Serdar Abim babamı içeriye almadan direk konuya girdi. 

" Oğlum ben"

" Başlatma lan oğlundan ben senin oğlun falan değilim sen hapis haneye girdiğin gün benim için mezara girdin ve ÖLDÜN "dedi. kolun kapının kasasından hiç çekmeden "O gün gittiğin gibi yine git ve dönme " dedi. ve bizim yanımızdan geçip içeriye gitti. Peşinden gidip ona sarılmak istemiştim baba gittiği zaman o etkilenmişti. İçimizde en umursamaz ne kaba o dursada en duygusal oydu Tabi benden sonra  

Salonda oturuyorduk. annem babamın içeriye girmesi müssade etmişti. ben annem Samet Abim  ve babam oturuyorduk. Serdar Abim annem babamı içeriye aldığı için evden çıkıp gimişti. onun araksında Selin ve semih  abim gitmişti. Ortamda rahatsız edici bir sessizlik hakimdi. Kimsenin ağızını bıçak açmıyordu.

Ortamdaki sessizliği bozan benim telefonunun çalması ile son buldu. Sehpanın ortasında hem melodisi ile hem de titremesi ile sessizliği yerini melodim aldı. Oturduğun yerden sehpaya doğru uzandım . Ekranda kocaman harflerle

GICIK yazıyordu.

Burak beni neden aradığı hakkında hiçbir fikrim yoktu. Beni en son ne zaman aramıştı. Yada aradımı onu bile hatırlamıyorum çünkü ne ben nede Burak telefonda konuşmayı pek sevmezdik  . Aramayı cevapladım

_Efendim  Burak Dedim. Burağın sesini beklerken şarkı sesi ve gülme sesleri geliyordu. Bu gerizekalı beni neden aramıştı. Tam kapatmak için telefonu kulağımdan ayırırken sessini duydum.

-Zeynep  seni şimdi bir yere davet edicem sende itiraz etmeden buraya geliceksin Bizim okulun orda  Sancak kafe varya oraya gel Dedi ve telefonu suratıma kapattı. Salak oturduğum yerde sabit kalıp başımı Samet Abime  çevirdim. 

“Burak beni kafe  ye çağrıyor "Dedim. 

O ayağa kalkıp beni de oturduğum yerden kaldırdı. “Gel ben seni bırakayım Serdar'a bakmaya gitmem lazım " Dedi. Arkasın döndü “Üstümü değiştirip geliyorum "Dedi. yukarıya çıktı. Bende peşinden gittim kendi odama girdim.

Samet

Odama girdiğimde volt atan bir Buse beklemiyordum.  Fatma Abla yatakta yatarak ona bakıyordu. Ben odaya girdiğinde durdu.

ÇILGIN   LİSEWhere stories live. Discover now