20k spesiaali - Superisti inspistä

1.2K 51 61
                                    

Paetkaa suoraan ideoihin, koska tässä tulee pitkä selityssessio heti alkuun. Karkaajillekin tiedoksi, että pidän Wattpadissa päivittelystä taukoa huhtikuun  alkuun asti!

20k näyttökertaa, parilla luvulla näyttökertoja yli tuhat (!!!) ja votejakin yli tuhat. Mahtavaa nähdä miten pitkälle tää kirja on päässyt! Lisäksi on siistiä nähdä miten inspiskirjojakin on tullut enempi. Tää oli aikoinaan ekoja suomenkielisiä inspiskirjoja ja nyt inspiskirjojen määrää ei taida enää pystyä edes laskemaan kahden käden sormilla. Ihan mahtavaa nähdä, miten niin moni on valmis jakamaan omia ideoitaan! On kanssa siistiä huomata, kuinka mun kirjani on joillekkin se eka kirja, joka lisätään lukulistalle tai eka kirja, jota kyseinen henkilö on koskaan votettanut. Tulee jotenkin tosi siisti fiilis.

Joten hei bileet pystyyn! Näissä bileissä ei tanssita, ellei joku sitä välttämättä halua tehdä. Suosittelen kuitenkin ottamaan mukavan asennon ja kahlaamaan ideameren läpi. Nyt nimittäin muutakin kuin inspiskuvia :D! Ideoita on spessujen tapaan ihan reippaasti. Ennätykseen ei ihan päästy, mutta omasta mielestäni 216 on ihan mukava luku. Tämä pläjäys sisältää juoni-ideoita, tarinan nimiä, hahmoideoita, lentäviä reploja, sekalaisia lauseita/aloituslauseita ja aiheita, joista kirjoittaa. Eiköhän jokaiselle jotain löydy, toivotaan niin ainakin!

Kirja jää taas hetkeksi tauolle (kuten ollut jo puoli vuotta köh köh). Syynä on kirjoituksiin valmistautuminen. Takaisin tulen kunnolla huhtikuun alussa. Kirjaan kuitenkin saamiani ideoita ylös ja julkaisen sitten könttänä teidän iloksenne. Englantia harjoittelen auttamalla erästä englanninkielistä Wattpad-kirjoittajaa hänen taustatietoa käsittelevän kirjansa kanssa. Koitan myöhemmin keväällä suomentaa kyseiset kirjoittamani luvut, niin että pääsette niistä myös suomenkielisinä nauttimaan :)! Ne saattavat mahdollisesti tulla eri kirjaan, mutta infoan asiasta myös täällä. Tällä hetkellä mulla on laajat nimilistat suomalaisista etu- ja sukunimistä. Teen niihin vielä selvitykset nimien taustoista ja saatte ne sitten huhtikuun puolella näkyviin.

~♡~

Juoni-ideoita

Loppuun asti
Sport
Henkilö A on kilpaurheilija, joka valmistautuu parhaillaan tärkeisiin ja suuriin kisoihin parhaansa mukaan. Avuksi lyöttäytyy uusi valmentaja B, jolla ei kuitenkaan tunnu olevan minkäänlaista taustaa tsemppaamisen saatika sitten toisen rajojen tunnistamisen suhteen. B saa A:n kokeilemaan rajojaan, kunnes vaativalla harjoittelulla tuntuu olevan negatiivisia vaikutuksia A:n henkiseen ja fyysiseen terveyteen. Älyääkö B tekosensa liian myöhään vai onko tilanne vielä pelastettavissa kilpailun lähestyessä uhkaavaa vauhtia?

Suhdesolmuja
Romance, teen fiction
A saa tietää, että hänen pitkäaikainen ihastuksena B on tykästymyt A:n kaveriin C:hen. Mustasukkainen A päätyy esittämään netissä C:tä B:lle. A:lla on kuitenkin kaverilleen paljon selitettävää, kun B kiintyy C:hen entisestään ja luulee heidän välillään olevan jotain todella suurta.

Unissapuhuja - Sleep talking
Romance
Päivisin näyttää siltä että A ja B ovat maailman onnellisin pari. Kun valot sammuvat ja A nukahtaa kuulee B kaiken. A selostaa unissaan tarkasti kuinka pettää B:tä C:n kanssa. Miten B suhtautuu tilanteeseen? Entä kun C ilmestyy yhtäkkiä myös B:n elämään esim. töiden kanssa? Puhuuko A oikeasti unissaan vai onko hän tietoinen öisistä höpötyksistään?

Wattpad-vihaa
Huumori, fantasia
"Jokainen tarina tuntuu niin turhalta. Joku tyttö itkee nurkassa ja lihaksikas paha poika pelastaa sen kaikilta maailman ongelmilta. Mutta antakaas, kun mä kerron teille tarinan joka ei oo samanlaista turhaa puuroa."
Kliseisille tarinoille suuttunut Wattpad-kirjoittaja A päättää ottaa haasteekseen kirjoittaa jotain, jolla on oikeasti merkitystä. Silti tarinaan tuntuvat tunkevan kaikki Wp-kliseet. Tarina ei tunnu etenevän hahmokuvauksista pidemmälle millään. Kun kirjoittaja alkaa yhtäkkiä tapaamaan luomiaan hahmoja, muuttuu tarinan kulku hämmentävästi. Inspiraatiota on yhtäkkiä huomattavasti. Kuinka kauan kirjoittaja pystyy pitämään itsensä erossa hahmoistaan ja tarkkailemaan tilanteita vain sivusta? Entä kun hän sotkeutuu oman tarinansa juoneen? Tai mitä tapahtuu kun hahmoille selviää, että he ovat vain A:n mielikuvituksen tuotetta nettikirjaa varten?

Juoni-ideoita ja muuta inspiroivaaWhere stories live. Discover now