Inspissetti #3 - Fanfiction

1K 31 21
                                    

Ite olen lukenut lähinnä englannin kielisiä Miraculous-fanficcejä fanfiction.net-sivustolta, joten tää genre ei oo mulle todellakaan tutuin. Fanfic on lisäksi genrenä yks Wattpadin laajimmista, mikä hankaloittaa tätä entisestään.

Tein sitten pientä taustatutkimusta havaiten, että tosi moni Wattpadin fanficeistä on johonkin artistiin tai bändiin liittyvä ja usein joko bändin sisäisellä parituksella tai sitten jonkun sattumanvaraisen, usein kirjoittajan keksimän (nais)henkilön kanssa. Tän takia tosi moni tässä olevista inspaavista asioista liitty julkisuuteen ja romantiikkaan. Havaitsin myös, että fanficit saatto oikeesti olla niin kaukana todellisuudesta, että ainoat asiat, jotka alkuperäisistä henkilöistä oli jäljellä oli nimi ja ulkonäkö. Nää tässä luvussa olevat ideat pyrkii pysymään enempi sillä alueella, jossa se julkisuus on yhä mukana. Mikäli haluat jotain oikeasti erilaista, ettei hahmoissa ole muuta samaa kuin se nimi ja ulkonäkö, niin kannattaa katsoa muut tässä kirjassa olevat inspaavat asiat. Niitäkin voi nimittäin hyödyntää fanficceihin oikein kätevästi! Tästäkin luvusta löytyy toki muutama AU-idea, joista osa tosin todella perinteisiä.

Katotaan kumminkin mitä tästä syntyy, ainahan sanotaan, että ittensä pitää haastaa!

Juonia

Salaisuuksia - Secrets
Bändin sisäinen suhde on pidetty salassa useasta eri syystä. Yhtyeen jäsenet halutaan esitellä muille sinkkuina, jotta myynti sujuisi paremmin. Reportteri A on kuitenkin muita kierompi alkaessaan epäillä, ettei yhtyeen sinkkuimago välttämättä olekaan aivan totuusperäinen. Ystävystyessään erääseen bändiläisistä ja päästessään lähemmäksi bändin jokapäiväistä elämää hän huomaa hieman kaveruuttakin vahvempia siteitä tiettyjen henkilöiden välillä. Pystyykö salaileva pariskunta pitämään suhteensa salassa vaikka pitkäjänteinen reportteri vain juokseekin perässä?
• Juoneen saa twistiä siten, että A ei kerrokaan olevansa reportteri ja yrittää siis salata työn kuvaansa. Tuplasalailua siis tässä tarinassa!

Unelmia
A on maailmalla tunnettu julkisuuden henkilö. B on hänen lapsuuden ystävänsä. Pienenä he lupasivat toisilleen tavoittelevansa unelmiaan niin kauan kunnes ne saavuttaisivat. A päätyi sopimuksen velvoittamana esiintymään suurille lavoille sekä moniin haastatteluihin. Tavatessaan B:n useiden vuosien jälkeen hämmentyy A siitä, että B on täysin luovuttanut omien unelmiensa suhteen. A päättää auttaa B:tä tavoittelemaan unelmaansa, vaikka se olisi kuinka hankalaa.
○ Jos haluat romanttisen lisän, niin tässä idea juoneen:
B ei ole koskaan kertonut unelmaansa A:lle. Siitä huolimatta A haluaa auttaa häntä parhaansa mukaan unelman saavuttamisessa. Todellisuudessa B:n unelma on olla ikuisesti A:n kanssa.

Vain näytelmää - Just acting
A ja B esiintyivät samassa elokuvassa, jossa heidän välinen suhteensa oli niin aidon oloinen ja läheinen, että se sai ihmiset aivan hullaantumaan. Elämä muuttuu hankalaksi, kun A ja B kohtaavat kaikki alla vain kajahtaneita shippaajia. Kukaan ei tunnu uskovan, että kyse oli ihan vain näyttelemisestä. Vai oliko...?

Kuukausi ilman julkisuutta- Month without celebrity
Maailmaa matkannut A-listan julkkis haluaa irtautua hetkeksi ruuhkaisesta arjestaan. Hän päättää muuttaa kuukaudeksi ulkomaille pieneen maalaiskylään, jossa kenelläkään ei tunnu olevan hajua siitä kuka hän on. Hän saa elää taas aivan normaalia elämää ilman julkisuuden paineita. Ei reporttereita juoksemassa perässä, kiljuvia faneja tai paasaavaa manageria. Vain hän. Ja A, jolla ei ole mitään tietoa siitä, kenen kanssa oikeasti on tekemisissä.

Viha on vahva sana
A sanoi vihaavansa B:tä ikuisesti. Tämähän tuotti laadutonta musiikkia, nöyryytti itseään jatkuvasti ja oli ilkeä faneilleen. A jopa on puheenjohtaja B:n vihaajat -ryhmässä. Kun A keksii vihdoin mainion keinon, jolla todistaa kaikille muillekin B:n olevan surkea kaikessa mahdollisessa, A vain jotenkin päätyy B:n kanssa kaksistaan, eikä mikään enää menekään niin kuin sen piti mennä.

Juoni-ideoita ja muuta inspiroivaaKde žijí příběhy. Začni objevovat