Inspissetti #5 - Kielletty rakkaus

661 32 13
                                    

Tämä aihe tuli lukijan toiveesta. Toiveita saa aina esittää, koitan parhaani mukaan niitä huomioida.

Tässä luvussa alkuun hieman aiheen läpikäyntiä ja lopuksi muutama lentävä repla ja nimiehdotus. Tämä tai tulevat kaksi lukua eivät ole kovinkaan laajoja omista syistäni johtuen. Toivottavasti löydätte jotain inspiroivaa siitä huolimatta 💞!

---♡---

Termillä kielletty rakkaus tarkoitetaan sellaista rakkautta, jonka joku voi kokea kielletyksi, vääräksi tai ei-suvaittavaksi. Huomioithan, että erilaiset rakkaussuhteet on voitu nähdään kiellettyinä eri kulttuureissa eri ajankohtina. Omaa taustatyötä kannattaa siis tehdä, mikäli tarinasi sijoittuu sinulle ei-tuttuun ympäristöön tai aikakauteen.
Lisättäkööt huomioksi vielä, etten ole itse alla mainittuja suhteita vastaan. Jokainen rakastakoot ketä haluaa, kunhan suhde tekee molemmat onnellisiksi!

Lähisukulaiset
Serkkunsa, sisarukseensa tai muuhun lähisukulaiseen rakastuminen ei välttämättä saa juurikaan kannustavia katseita varsinkaan lähisuvulta. Mutta jos omien tunteiden kanssa on tosissaan?

Sisarpuolet
(ketää tuskin kiinnostaa, mut yks tällanen pari on varmaan jokaisessa aasialaisessa BL-sarjassa, jonka oon kattonu)
Rakastut sisarpuoleesi. Ette ole biologisia sisaruksia millään tapaa, ainoa este on vanhempienne välinen rakkaussuhde ja avioliitto.

Suuret ikäerot
19-vuotiaan ja 90-vuotiaan välinen romanttinen suhde ei välttämättä ole se kaikista hyväksytyin ikäeron takia. Pienempikin suuri ikäero voi kuitenkin jo säväyttää suuresti varsinkin lähipiiriä. Kaikkien ajatusten mukaan ikä ei välttämättä olekaan numero.

Eri uskontokunnat
Jotkut uskonnot kieltävät kumppanin hankkimisen uskontokunnan ulkopuolelta. Entä jos rakastuukin johonkuhun joka ei kuulu samaan uskontoon?

Ammatti kieltää rakkauden
Kaikki eivät saa rakastua, osa esimerkiksi ammattinsa vuoksi. Esimerkiksi katolisilta papeilta on kielletty avioliitto ja perheen hankkiminen, jotta pappi keskittyisi ja uskoutuisi koko elämänsä ajan kirkolle.

Vanhempien hyväksyntä
Joissain kulttuureissa vaaditaan vanhempien hyväksyntä tulevalle puolisolle. Vanhemmat eivät kuitenkaan välttämättä hyväksy tulevaa puolisoa ja kieltävät paria tämän vuoksi tapaamasta tai ainakin olematta menemättä naimisiin

Jo jonkun toisen
Suhteen esteenä saattaa olla toisen suhde. Tai ehkä toinen onkin jo myyty pakkoavioon toisen kanssa?

Rotujen/ihmisryhmien väliset suhteet
Tätä voi hyödyntää niin nykypäivässä kuin toisessa todellisuudessakin. Valko- ja tummaihoisen suhde saattaa olla jonkun mielestä kielletty. Fantasia tarinoissa sama saattaa olla esim. ihmissusien ja vampyyrien välillä. Voit myös luoda oman maailmasi ja soveltaa tätä siihen. Hävyttömänä mainostuksena ja samana esimerkkinä edellisestä oma tarinani Häkkilinnut, jossa roduttomien ja rodullisten väliset suhteet ovat kiellettyjä. Se mitä nämä ihmisryhmäy ovat selviää tottakai lukemalla, hihhii 😄!

Huomattavat varallisuuserot
Jos päähenkilöllämme on varaa ja ulkonäköä sekä luonnetta saada kenet vain haluaa, miksi hänen pitäisikään tyytyä siihen naapurin kioskissa yövuoroja tekevän rähjäisennäköisen Marjukka-Kalevin? Rakkauden vuoksi totta kai!
Silti tämä tilanne ei välttämättä ole se hyväksytyin kaikkien kannalta ja saattakin aiheuttaa ongelmia pariskunnallemme.

Ei-perinteinen heteropari
Homotarinoita, jotka tähän asiaan ottavat kantaa löytyy WP:stä jo useita. Silti tätä aihetta voi rohkeasti käsitellä myös muista kulmista. Esimerkiksi LGBTQ+ on yhteisönä tosi laaja ja siellä on erilaisia ihmisiä enempi kuin värejä Tikkurilan värikartassa. Alla esimerkkipareja:
- Cis-nainen ja transmies
- Pari, jossa toinen onkin transvestiitti
- Pari, jossa toinen tai molemmat eivät koekaan olevansa kumpaakaan sukupuolta
- Suhde drag queeniin tai kingiin

Muutakin siis löytyy kuin vain niitä hotteja homopoikia.

Juoni-ideoita

Kätköt
Romance
A on palavasti rakastunut B:hen. Heidän rakkautensa ei kuitenkaan olisi yleisesti hyväksyttävää, joten A päättää osoittaa tunteitaan B:lle pienin runoin ja viestein, joita piilottelee B:n tavaroiden sekaan.

~~~> Mikä tahansa romanttinen juoni
Tästä inspiskirjasta löytyy reipas kasa romanttisia juonia, jotka suosittelen tsekkaamaan. Mitä tahansa paria voi niihin soveltaa oli kyseessä sitten maailman kaikkiin normeihin ja kaikkien mielestä hyväksytty pari tai sitten pari, joka rikkoo kaikki ennakkoluulot kertaheitolla.

Tarinan nimiä

Aina sinun

Ehkä meidät tarkoitettikiin erilleen

Ehkei meitä luotukaan toisillemme

Jos rakkautemme onkin väärin

Kielletty hedelmä

Ole mun

Oothan tässä vielä huomenna?

Pidä musta kii

Se kaikki, mikä meiltä kiellettin

Syntisiksi syntyneet

Yhdessä rikkinäiset

Yksinään hyväksytyt, yhdessä hyljätyt

Lentävät replat

"Musta tuntuu, että tää on väärin. Enemmän kun väärin. Tosi väärin"

"Ei välitetä niistä tänä yönä tai minään tulevistakaan"

"Mä päätin ostaa koiran. Entisen omistajan mukaan se puree tosi kovaa ja on helppo usuttaa toisten kimppuun. Siinä on meidän ratkaisu niiden kaikkien ihmisten käsittelyyn, jotka ei oo meidän suhteesta innoissaan"

"Mua inhottaa kattoa näitä onnellisia rakkaustarinoita. Musta vaan tuntuu, ettei me muistuteta niitä millään tapaa"

"Ei kuunnella niitä enää ikinä"

"Mä haluan luoda maailman, jossa on vaan me kaksi. Eikä sinne pääse muut"

Juoni-ideoita ja muuta inspiroivaaWhere stories live. Discover now