|| beerpong ||

3.9K 77 4
                                    

-Dexter- 

Waarom hebben we dezelfde vrienden?! Hoe kan dat überhaupt? Dana zit bij mij op school, dus het is bizar dat Nina en Dana elkaar kennen. Ik bestel een paar shotjes bij de barman en drink ze achter elkaar op. Kutleven. Het afstand nemen ging me net zo goed af. De eerste week was moeilijk, maar daarna pakte ik het uitgaansleven weer op en door andere meiden kon ik Nina weer vergeten, maar nu staat ze daar weer. Ik kijk naar Dana en Nina die druk in gesprek lijken. Nina heeft me nog geen enkele blik gegeven. Ze ziet me überhaupt niet meer staan of ze kan heel goed faken. 

"Gap" Lukas komt op me aflopen en bestelt ook wat shotjes. "Er staat daar een wijf en ik zweer, ze kan haar ogen niet van je afhouden" zegt hij. Ik bestel ook nog wat shotjes. 

"Ik neem haar zo wel even" zeg ik en sla weer drie shotjes achterover. "Eerst even roken" zeg ik en ik loop richting de uitgang van de club. Ik loop snel langs Nina af en kijk haar even aan. Ze weigert echter oogcontact te maken. 

"Ey Nina!" hoor ik Lukas enthousiast zeggen. Ik zucht. Waarom moet hij nu weer met haar gaan praten? 

"Hi" zegt Nina vrolijker dan dat ze net tegen mij praatte. Ik draai me geërgerd om en zie Lukas voor Nina staan. "Leuk je weer te zien" zegt Nina. Ik voel jaloezie ontstaan. Nou daar gaat een hele maand aan haar proberen te vergeten. 

"Jeetje wat zie je er goed uit" zegt Lukas en hij legt zijn arm op Nina's heupen. Ik bal mijn handen tot vuisten.

"Dankjewel" zegt Nina en ze kijkt even naar mij. De eerste keer dat ze weer oogcontact maakt. Daarna legt ze haar hand op Lukas zijn schouder. Ze doet dit expres. 

"Lukas! Roken!" commandeer ik Lukas. Lukas rolt met zijn ogen. 

"Ik zie je zo nog wel" zegt hij tegen Nina en hij plaatst een kus op haar wang. Nina glimlacht. Waarom doet ze dit? Ik storm geïrriteerd de club uit en pak een sigaret. Ik steek hem direct aan en begin als een gek teugen te nemen. "Wat heb jij?" vraagt Lukas. 

"Blijf uit haar buurt" zeg ik tegen Lukas en wijs naar hem. 

"Gast, volgens mij was jij degene die zei dat wat er ook was tussen jou en Nina, het over was" zegt Lukas en ook hij steekt een sigaret op. 

"Dat betekend niet dat jij haar mag bespringen" zeg ik en neem nog een paar teugen. Ik ga kapot aan deze jaloezie en ik heb niet eens een goede reden om jaloers te zijn. Ik wilde Nina niet, ik nam afstand, dus natuurlijk gaat Nina ook door, maar god...ik wil haar. 

"Oké, ik blijf van haar af als je dat graag wilt" zucht Lukas terwijl hij de rook uitblaast. "Maar ik kan best met haar praten" zegt hij. 

"Ze praat ook niet meer tegen mij" zeg ik en hint Lukas op die manier om ook niet met Nina te praten. 

"Daar zal ze vast een reden voor hebben" zegt Lukas. Hij weet het hele verhaal nog niet. Hij weet niet dat Nina weet van Esmee en dat ik degene was die afstand van Nina nam. Hij denkt dat Nina geen seks wilde en dat het daarom niks werd. Dat is zijn zelfbedachte verhaal. Ik trap mijn sigaret uit en steek mijn handen in mijn broekzak. Ik leun tegen de muur van de club aan. Ik adem de frisse avondlucht in en wacht totdat Lukas zijn sigaret opgerookt heeft. 

---

Wanneer Lukas en ik na drie sigaretten en een fles Bacardi weer de club inkomen kan ik Nina nergens meer vinden. Dana komt echter gelijk op mij en Lukas afrennen. "Gappies!" zegt ze enthousiast. "We gaan beerpongen" zegt ze. 

"Oeh bring it on" zegt Lukas. 

"Waar is Nina?" vraag ik. 

"Waarom wil je dat weten? Hoe ken jij Nina?" vraagt Dana. Ik had verwacht dat Nina wel had verteld wie ik was terwijl Lukas en ik buiten waren, maar kennelijk niet...  

"We leerden elkaar net kennen bij de bar" lieg ik. Ik voel me niet verplicht om het hele verhaal aan Dana te vertellen. 

"Ze is even naar het toilet" zegt Dana. "Dat krijg je ervan als je veel alcohol drinkt. Die blaas vult tering snel" zegt ze. 

"Oké, beerpong!" zegt Lukas enthousiast. 

"Dexter?" ik draai me om en kijk in de ogen van Iris. 

"Wat?" vraag ik. 

"Waarom ben jij hier?" vraagt ze.

"Hij zit bij mij in de klas" zegt Dana. "Daarom is hij hier en hoe kennen jullie elkaar dan weer?" vraagt Dana.

"Van Ni-"

"Ook van de bar" onderbreek ik Iris. Iris schudt haar hoofd. 

"Leugenaar" zegt ze. "Hij en Ni-" 

"Beerpong!" schreeuwt Lukas. Ik kijk hem aan. Waarom helpt hij mij? 

"Beerpong?" vraagt Iris. 

"Ja, we gaan beerpongen!" zegt Dana vrolijk. 

"Oehhhh leuk!" zegt Iris en daarmee is het onderwerp 'Nina' van de tafel. Ik kijk dankbaar naar Lukas die me een geruststellend knikje geeft en daarna met zijn hoofd richting de toiletten beweegt. 

"Neem haar gewoon snel" zegt Lukas wanneer Iris en Dana in gesprek zijn. 

"Ik ga haar niet neuken, Lukas" zeg ik geïrriteerd. Ik ging niet om met Nina om haar in bed te krijgen. Ik vond haar oprecht leuk en dat is veel erger dan welk gevoel dan ook.

"Gap, nu is je kans" zegt Lukas. Ik zucht. Ik ga haar niet neuken, maar ik kan haar dwingen om met me te praten. Ze moet me een kans geven om uit te leggen waarom ik haar niet meer kan zien. Ik loop richting de toiletten. Ik begrijp echt wel dat ik het verpest heb, maar ik ga het dan ook niet goedmaken. Ik wil het alleen uitleggen. Ik sta voor de deur van het meidentoilet. Ik klop er op. Ik hoor een gedempt geluid, maar geen 'kom binnen'. Niet dat dat op het toilet een gebruikelijke zin is trouwens. 

"Nina?" vraag ik. Weer een gedempt geluid. Ik druk de klink naar beneden en trek er zachtjes aan. De deur zit niet op slot. 

"Help!" hoor ik Nina's stem opeens luid schreeuwen. Binnen een milliseconde heb ik de deur opengetrokken en wat ik aantref is alles behalve goed. 

my badboyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu