|| antwoord ||

4.1K 80 10
                                    

-Nina-

"Nina, ik wil dat je mijn vriendin wordt" zegt Dexter. Ik kijk hem verward aan en laat hem los. Ik graai naar mijn t-shirt en trek hem aan. Ik sta op van het bed en schud verward mijn hoofd. 

"Wat?" vraag ik. Dexter kijkt ook een tikkeltje verward. Volgens mij beseffen we beiden niet wat er zojuist gebeurd is. 

"Ik wil dat je mijn vriendin wordt" herhaalt hij. Oké, correctie, ik besef niet wat er zojuist gebeurd is. Dexter lijkt het volledig te begrijpen. 

"Is het een vraag of een bevel?" vraag ik. Dexter staat op en loopt op me af. Hij legt zijn handen op mijn middel. 

"Wil je mijn vriendin worden?" vraagt hij met een glimlach. Dit klinkt niet als Dexter. Elke keer wanneer het iets te serieus wordt tussen ons deinst hij achteruit en nu wilt hij dat ik zijn vriendin wordt. Niet dat ik dat niet wil, maar het klopt gewoon niet. 

"Dex, dat wil je niet" zeg ik. Dexter trekt me tegen hem aan. 

"Ik wil dat, Nina" fluistert hij en hij plaatst een kus in mijn hals. 

"Dex, je hebt bindingsangst" stel ik en ik haal zijn gezicht uit mijn nek. Hij schudt zijn hoofd. "Jawel. Vorige maand liep je voor me weg" zeg ik. 

"Dat was een fout" zegt Dex zacht en hij drukt zijn lippen op de mijne. 

"Dit ook" zeg ik met zijn lippen nog op de mijne. Dex stopt de kus en kijkt me aan. Ineens lijkt de bekende Dex weer terug te zijn. Bindingsangst inbegrepen.

"Je hebt gelijk" zegt hij. Hij haalt een hand door zijn warrige, zwarte haren en kijkt naar me. "Sorry" zegt hij en hij loopt de slaapkamer uit. Verward blijf ik achter. Ik doe niks. Ik staar enkel voor me uit. Ik friemel aan mijn oversized witte t-shirt en zucht. Achter hem aangaan zou heel dom zijn. Gisterenavond ben ik bijna verkracht, ik zou uit de buurt moeten blijven van alles met een piemel. Ik ben iets langer dan een maand single, een nieuwe relatie zou heel dom zijn. Verder gaan dingen thuis ook niet goed. Mijn ouders zijn gescheiden en ik geloof niet eens meer in de liefde, maar waarom voel ik dan zoveel voor Dexter?

"Weet je, Nina. Dit is geen fout" zegt de stem van Dex achter me. Ik draai me om en zie Dexter bij mijn slaapkamerdeur staan. Hij leunt tegen de deurpost aan. 

"Hoe weet je dat zo zeker?" vraag ik. Dexter haalt zijn schouders op.

"Puur voorgevoel" zegt hij en glimlacht naar me. Ik glimlach ook. 

"Wil je de keuze maken op basis van voorgevoel?" vraag ik. Dexter loopt op me af. 

---

-Dexter-

Hoeveel twijfels ik ook heb over een relatie, ik wil Nina. "Ik wel" zeg ik. "Maar wil jij het ook?" Nina kijkt me een tijdje aan in. 

"Ik wil dat je vanaf nu eerlijk bent" zegt ze. 

"Beloofd" zegt hij. 

"Dus niet meer dingen als Esmee achter houden" 

"Nee nee" zeg ik.

"En niet meer mensen gaan slaan" zegt ze.

"Beloofd" 

"En-" begint ze, maar ik onderbreek haar door mijn lippen nogmaals op de hare te drukken. 

"Wil je mijn vriendin zijn?" vraag ik en stop de kus. Nina probeert haar lippen weer op de mijne te drukken, maar ik hou haar nog tegen. "Antwoord?" 

"Ja" zegt ze. 

"Ja wat?" vraag ik. Nina grinnikt. 

"Waar kan ik allemaal ja op zeggen? Ik wil je vriendin zijn, Dex" zegt ze en ze plaatst haar lippen op de mijne. Ik glimlach tijdens de kus en trek Nina tegen me aan. 

---

-Nina-

Dexter geeft me een kus voordat hij op zijn motor stapt. "Niet te hard rijden" tip ik hem en wijs naar de blauwe plekken op zijn kaak. 

"Ik beloof niks" zegt hij en hij geeft me nog een kus. Dan rijdt hij weg. Ik loop het huis van Iris weer binnen en glimlach terwijl ik de deur sluit. Ik ben enorm snel van de ene relatie in de andere terecht gekomen, maar weet nu al dat ik in deze relatie gelukkiger ben dan in die met Ryan. Dexter pusht me niet en is heel beschermend. Hij heeft wel zijn geheimen, maar vanaf nu zullen die er niet meer zijn. Dat heeft hij beloofd. 

Ik loop naar de woonkamer en zet de tv aan. Ondertussen maak ik voor mezelf wat drinken en een beetje fruit klaar. Wanneer ik net ga zitten komen Iris en Ian binnen. 

"Vertel vertel vertel" zingt Iris en ze klapt in haar handen. Ze ploft naast me op de bank neer en niet veel later komt Ian naast haar zitten. Ze kijken me beiden vol verwachting aan. Ik glimlach verlegen en stop een stuk fruit in mijn mond. "Jullie hebben seks gehad" stelt Iris. Ik verslik me bijna in een stuk fruit en lach dan. 

"Nee nee" zeg ik. "Dat niet" 

"Oké, wat dan wel?" vraagt Iris. 

"We hebben nu een relatie" zeg ik. Iris haar mond valt open. 

"Wat?" vraagt ze. "Heeft die gap jou gevraagd?" Ik knik. 

"Heb je ja gezegd?" vraagt Ian. Weer knik ik. 

"O my god!" gilt Iris. "Beter wordt hij wel aardiger en doet hij je geen pijn, maar verder, leuk!" zegt ze. Ik glimlach en bijt op mijn lip. "Heb je nu wel zijn nummer trouwens?" vraagt ze. 

"Ja" zeg ik. "We hebben net even snel nummers uitgewisseld"

"Oké beter" zegt ze. Ik glimlach en eet mijn fruit op. 

---

Het is laat in de avond wanneer ik bij mijn vader het huis binnenstap. Ik loop naar de keuken en tref hem daar aan met een biertje in zijn hand. "Hey lieverd" zegt hij. "Ik wist niet dat je vanavond thuis zou slapen" ik glimlach kort en open de koelkast. Ik pak een chocoladereep en kom naast mijn vader staan. 

"Ik eerlijk gezegd ook niet" zeg ik. Mijn vader kijkt naar zijn biertje en zucht. "Gaat het wel goed?" vraag ik. 

"Ja hoor" zegt mijn vader kort. "Hoe was je dag?" vraagt hij. Ik begin te glimlachen. 

"Leuk" zeg ik en denk aan Dexter. Ik weet echter niet of ik dat al met mijn vader moet delen. Zijn eigen relatie is net over. Zijn huwelijk is net over. 

"Mooi" zegt mijn vader en hij neemt een slok bier. "Ik ga boven tv kijken" zegt hij en hij loopt weg. 

Gezellig. Weer een avond alleen tv kijken. 

my badboyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu