2.Bölüm

5.3K 325 125
                                    

Medya zehir yeşili gözler :) Evelyn Dumbledore'un sözleriyle donup kalmıştı ama hemen kendini toparladı . Yapması gereken sonuna kadar inkar olmalıydı ama Dumbledore bazı şeyleri biliyorsa bu daha büyük sorunlara yol açardı bu sebeple doğruları biraz çarpıtarak anlatmak en akıllıca olandı.

"Riddle bana bazı kitaplar getirmişti efendim."

"Mr.Riddle ile yakın olduğunuzu fark etmemiştim ."dedi gözlerini dikerek.

Evelyn ağzının arandığının farkındaydı ve zaman geçmeden yalanlar dilinden dökülmeye başlamıştı bile.

"Yakın değildik zaten . Riddle ile yaz tatilinde karşılaştım ve kitap alırken maddi olarak zorlandığım için bana kitaplarını vermeyi teklif etti . Kitap okumayı severim bunu fark etmiş ve bana mektup yolladı çalıştığı kitapçıdan kitap getirebileceğini söyledi . Hogsmade'e uğrarken vermek istedi. Anlamadığım onunla buluşmamın neden sizin dikkatinizi çektiği profösör ."dedi oldukça sakin bir şekilde.

Dumbledore bir süre onu izledi ve konuşmaya başladı.

"Sadece şu sıralar büyücü dünyası muggle doğumlular için pek güvenli değil sizin için endişelendim."

Evelyn Dumbledore'u biraz sıkıştırmak istedi.

"Endişenizi anlıyorum ancak bunun Riddle ile ne alakası var ki?"

"Çalıştığı ve yaşadığı yer karabüyünün fazlaca kullanıldığı bir yer bu sebeple dikkatli olmak sonradan pişman olmaktan iyidir Ms.Long."

Dumbledore'un savunması fazlasıyla ikna edici olsada Evelyn gitmeden önce onu biraz zorlamak amacıyla konuşmaya devam etmek istiyordu en azından son lafını söylemeliydi.

"Riddle okulun en olgun ve akıllı öğrencisiydi eminim böyle bir yola girmemiştir efendim."

Dumbledore bu sözler üzerine tam gözlerinin içine baktı.  Evelyn bir şeyler söyleyeceğini sansada susmuştu.

"Çıkabilirsiniz Ms.Long."

Evelyn odadan çıkarken bu konudan kurtulamadığını biliyordu yapması gereken açık vermemekti ama durumu onu yeterince zorlarken birde Dumbledore çıkmıştı şimdi.

Tom'a olanları anlatmalıydı ,  gerçi tahmin etmişti ama.
En azından Isaac yanında olsaydı her şey daha kolay olurdu . Ama o Tom ile birlikteydi. Bir süre daha yalnızlığa dayanmalıydı. Hem o geceye kadar hep yalnızdı. Isaac ve Tom hayatına girmeden önce kimsesi yoktu. Tom gibi yetim değildi ama aslında ondan bir farkı yoktu . Ailesi onun bir cadı olduğunu fark edince onu terk etmişlerdi tabi terk edene kadar yapmadıklarını bırakmamışlardı. Terk edildiğinde 2.sınıf bitmişti ve eve geldiğinde kimse yoktu. Eve başkaları taşınmıştı. Ne yapacağını bilememişti. Artık Hogwarts'dan başka gidebileceği bir yer yoktu. O da yapabileceği tek şeyi yapıp Dumbledore 'a ulaşmıştı ve Sihir Bakanlığı onu bir yetimhaneye yerleştirmeyi düşünsede yaşlı bir cadı ona yaz tatillerinde bakacağını söylemiş bir nevi onu evlat edinmişti.

O cadının adı Margaret Andy idi . Bir melez olan bu cadı sihirli yaratıklarla ilgileniyordu bu sebeple evde durmazdı bile. Evelyn onu tatillerde sadece 1-2 hafta görebilirdi ama bunu sorun etmiyordu. Margaret onu evine alarak yeterince şey yapmıştı. Ondan daha fazlasını istemek bencillik olurdu. Evelyn , başlarda onunla gerçek bir aile olmanın hayalini kursada bunun olmayacağının farkındaydı beklenti içine girmek onu sadece daha fazla yaralardı. Bu sebeple Margaret onun için ev sahibi gibiydi en azından öyle olduğunu kendine kabul ettirmişti.

Hem artık bir ailesi vardı Tom ve Isaac. Artık yalnız değildi. Isaac'i düşünmek onu mutlu etmiş ve Noel de yaptıkları konuşmayı hatırlatmıştı.

Ravenclaw Yılanı (Tom Riddle Fanfiction) Where stories live. Discover now