15. Bölüm

2.2K 182 23
                                    


Diagon Yolu her zaman ki gibi  kalabalıktı. Etraf kitap ve malzemele almaya gelen öğrencilerle doluydu. Okula ilk defa gidicek cadı ve büyücüler heyecanları ile kendilerini  belli ediyorlardı.

Evelyn kalabalığın içinde zorlukla ilerlerken bir taraftan da alması gereken malzemelere bakıyordu. Kitaplarını almak için ikinci el kitap satan bir dükkana girmek istiyordu ama kalabalık yüzünden önünü bile göremiyordu.

Kitapçının önüne geldiğinde,  kendini dükkanın içine attı. Kitapçı eski kitapların kokusuyla doluydu. İçerisi savaştan çıkmışçasına dağınıktı ama Evelyn bu dağınıklığın içinde bir düzen olduğunu biliyordu. Her yıl buradan alırdı kitaplarını. İlk iki yıl kendine verilen parayı idareli kullanmak istemişti. Sonra ki yıllarda ise Mrs. Andy'nin verdiği harçlığı biriktirebilmek için buradan kitap almaya devam etmişti. Yıllar içinde kitapçının sahibiyle yakın olmuştu.

Rafların arasında gezen yaşlı adama bakıp gülümsedi.
"Günaydın Mr. Scott!"

Yüksek ses ile irkilen yaşlı adam, onu görünce başını muzip bir tavırla salladı.

"Bu yıl erkencisiniz Ms. Long."

Evelyn bu yıl erken gelip işlerini halletmek istemişti ama anlaşılan herkes onun gibi düşünmüştü.

"Evet , biraz erken gelmek istedim."

"O zaman ben kitaplarınızı hazırlayayım."

Yaşlı adam kitap listesini alıp rafların arasında kaybolurken , Evelyn masadaki kitabı eline aldı. Kitabı incelerken kapının açıldığını duydu ve kafasını kitaptan kaldırdı. Onu görünce az kalsın elindeki kitabı düşürüyordu.

Tom Riddle , elinde listeyle karşısında duruyordu. O da şaşırmış duruyordu. Evelyn, yakalandığı günden beri onu görmemişti.

Ravenclaw Yılanı (Tom Riddle Fanfiction) Where stories live. Discover now