IXX.

1.7K 73 2
                                    

,,Proč jsi to udělal?! Proč jsi sem vběhl?!"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

,,Proč jsi to udělal?! Proč jsi sem vběhl?!"

,,Dobré ráno." Řekla Kayla, když přišla na snídani. ,,Dobré. Dneska půjdu do labyrintu s vámi. Chci se podívat, kde mohl Rmut uštknout Bena." ,,Dobře."

Rychle se nasnídali a šli před brány, kde stál Newt.

,,Ahoj." ,,Ahoj. Zase po dlouhé době mě/nás jdeš vyprovodit?" ,,Přesně. Vrať se mi zpátky a celá. A vy dva na sebe dávejte pozor." ,,Ty dej zase prosím pozor na Plac." Řekl Alby.

,,Dobře." ,,Jdeme?" Zeptal se Minho. Kayla se zhluboka nadechla a odpověděla. ,,Jo."

Minho, Kayla a Alby se vydali do labyrintu a Newt na snídani.

Později až po obědě byli venku a snažili se se Zartem odstranit jeden pařez.

S nimi poblíž seděl i Chuck, který pro svoje rodiče vyřezával figurku ze dřeva a Thomas.

,,Proč šel Alby do labyrintu? On předce není běžec." ,,Teď je to jiný. Alby šel po Benových stopách. Chceš pomoct?" Řekl Newt a ukázal na pařez.

,,Co když se chce vrátit tam, kde to Bena uštklo?" Zeptal se Thomas a Newt musel protočit očima. Už ho nebavily ty jeho otázky.

,,Hele. Alby ví co dělá. Líp než my všichni tady. Jasný" ,,Jak to myslíš?"

,,Tak jak to říkám. Hele každý měsíc klec přiveze nového bažanta. Ale někdo tu musel být první. A to byl Alby. Musel tu strávit celý měsíc sám a časem se naučil, že tu musíme držet po hromadě. Jsme v tom všichni společně." Řekl Newt při sekání.

Thomas chvilku přemýšlel nad Newtovými slovy a potom jim konečně pomoct.

Najednou začalo pršet a všichni se šli schovat pod jakýkoliv přístřešek.

,,Už by se měli vrátit. Co se stane, když to nezvládnou?" ,,Dokážou to." ,,Ale, co kdyby ne." ,,Zvládnou to." ,,Kdo je ten, co vydržel noc v labyrintu?" ,,Proč to chceš pořád vědět?" ,,Chci se zeptat, co se jim stane, když to nestihnou."

,,Tak to máš smůlu bažo. Ať se zeptáš kohokoliv nic ti neřeknou." Vložil se do rozhovoru Gally. ,,A navíc tu právě není." Dodal šeptem tak, aby ho Thomas neslyšel.

Později, když přestalo pršet, všichni placeři se vydali k bráně.

,,Nemůžeme poslat někoho za nimi?" Zeptal se Thomas. ,,To je proti pravidlu. Buď se vrátí, nebo ne." Odpověděl mu Gally.

,,Nemůžeme tak riskovat." Dodal Newt. Ale i tak tam chtěl vběhnout. Tentokrát ho nedržel Alby, ale Pánvička.

Najednou se brány začali zavírat.

,,Ne. Znovu né. Tentokrát to nemusí zvládnout." ,,Jak to myslíš Chucku." Zeptal se Thomas. ,,To je jedno." Odpověděl rychle Thomasovi. ,,Hele, támhle." Řekl Thomas a ukázal k levé uličce.

Imprisonment (FF TMR)Where stories live. Discover now