XXIII.

1.8K 74 3
                                    

,,Už jsme odešli

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

,,Už jsme odešli. Už jsme venku. Jsme volní"

Když se Kayla začala probouzet, všimla si, že je v díře společně s Terezou a Thomasem, který byl pořád mimo.

,,Jsi v pořádku?" Zeptala se Tereza. ,,Jo." Odpověděla jí Kayla a sáhla si na krk, ale zalitovala toho.

,,Pozor, máš tam od Gallyho modřinu." ,,Co se stalo?" ,,Gally převzal vedení a nechal nás tři sem dotáhnout."

,,A ostatní?" Zeptala se Kayla. ,,Ti jsou s Gallym. Gally je přesvědčil, že za to můžeme." V očích jí začali štípat slzy. ,,A Newt?"

Tereza nic neřekla, jen se dívala na zem a Kayla to došlo. Po tváři jí sklouzla mála slza, kterou hned utřela do rukávu.

Nemohla tomu uvěřit.

,,Gally má pravdu, můžeme za to." Řekla Kayla. ,,Proč myslíš?"

,,Během toho, co tady jsem, se mi zdáli sny, nebo ne sny, byli to vzpomínky. Mě sem poslali za zradu. A u tebe a Thomase nevím. Nikdy jsem tě v žádném snu neviděla. Ale Thomase ano a zjistila jsem, že jsme dvojčata" Odpověděla jí. 

Za chvíli k nim přišel Minho, Chuck a Newt, na kterého Kayla neměla sílu se podívat. Bolelo jí to a strašně moc.

Odvrátila hlavu a slyšela povzdechnutí.

Chvíli po té, co přišli kluci, se Thomas začal probouzet a byl trochu zmatený.

,,Ahoj. Je ti líp." Zeptala se Tereza, která měla jeho hlavu celou dobu položenou ve svém klíně.

,,Co tě to kruci napadlo?" Zeptal se Chuck. ,,Co se stalo?" Zajímal se Thomas. ,,Gally převzal vedení. Máme na výběr, buď půjdem s ním, nebo nás vyženou s vámi." Odpověděl mu Newt.

,,Jo a ty jako správný přítel jsi si vybral, že budeš srab a svou holku necháš vyhnat." Řekla si pro sebe Kayla, ale věděla, že to slyšel.

,,Souhlasili s tím i ostatní." ,,Gally ostatní přesvědčil, že se to stalo kvůli tobě a Kayle." ,,Zatím má asi pravdu."

,,Já to říkala, že za to můžeme. Ale já nejsem ta, co dala slib." Řekla Kayla naštvaně a vzpomněla si na Newtův slib, že nedovolí, aby ji vyhnali, že ji vždy ochrání.

,,Tímhle místem nás testují. Všechny testy začali, když jsme byli malý. Dělali na nás pokusy a pak začali ostatní mizet. Každý měsíc někdo zmizel." Řekl Thomas.

,,Posílali je do labyrintu?" Zeptal se Newt. ,,Jo, ale ne všechny z nás." ,,Jak to myslíš?" Zeptala se Kayla, protože o tomhle už nevěděla ani ona.

,,Tak jak to říkám. Některé si nechali a ti pro ně začali pracovat. A my mezi ně patříme. Pracovali jsme pro ně. Sledovali jsme vás roky. Celou dobu co jste tu, jsme byli na druhé straně a pozorovali vás. A i ty Terezo." ,,To poslední, že jste pro ně pracovali, pro nás není novinka." Řekl Minho a koukl se na Kaylu.

Imprisonment (FF TMR)Where stories live. Discover now