18. Saklı Canavar

30.8K 877 105
                                    

Bu bölümün şarkısı Imagine Dragons - Warriors, multimedyada...

Koridorun sonuna yaklaşırken aklımda hala onlarca soru var;

Cassia' nın ajan olduğunu söylerken ne demek istemişlerdi?

Aramızaki her şey yalan mıydı?

Kullanılmış mıydım?

Cassia' yı kolundan tutuyorum ve hızlıca ilerlemesini ve beni peşinden sürüklemesine engel oluyorum. Yeşil gözlerinde daha önce hiç görmediğim duygular görüyorum; utanç ve korku. Elimle eğdiği kafasını bana döndürüyorum ve gözlerimizin buluşacağı bir pozisyona sokuyorum. Cassia gözlerini kaçırmaya çalışsa da sinirle bağırıyorum:

'' Her şey çıkarın için miydi yoksa gerçekten bana karşı bir şeyler hissediyor musun!? ''

Cassia yutkunuyor ve cevap vermekten kaçınıyor:

'' Chris, her şey çok karmaşık. ''

Sinirlerim ormanda oluşan küçük birkaç kıvılcım gibi alevleniyor ve devasa bir yangına dönüşüyor:

'' Soruma cevap ver; her şey çıkarın için miydi yoksa gerçekten bana karşı bir şey hissediyor musun!? ''

Bir anda kendime geliyorum ve irkiliyorum, nasıl böyle bir canavara dönüştüğümü anlayamıyorum. Cassia parmaklarımdan kurtulmuş, kızarık boynunu ovuşturuyor; gözlerinden akan yaşları görebiliyorum. Yavaşça yürümeye kalksam da işe yaramıyor, sadece birkaç kelime söyleyip koridor boyunca benden kaçıyor.

Sevdiğimi sanıyordum.

++++++

Hastane odama varınca Komutan ve David yanıma geliyor ve bana geçici olarak verilen odanın anahtarını veriyorlar. Oda çok geniş olmasa da modern döşenmiş ve duvarlar kırmızı, Firex' in bu renk takıntısı sinirimi bozuyor. Kendimi üzerine simsiyah bir yorgan örtülmüş yatağa atıyorum ve düşünüyorum.

İlerleyen saatlerde Cassia' yı hiç görmüyorum, yeşil gözlerinden akan yaşlar aklımdan hiç çıkmıyor ve giderek kendimden daha da nefret etmeye başlıyorum.

Ben nasıl bu hale gelmiştim?

Aslında cevabı biliyordum, beni bu hale getiren sorumluluklar ve görevlerimdi. Hiçbir zaman bu kadar büyük bir yükün altına girmemiştim, şimdi bir de Match' e dönüp her şeyi düzeltmek de bana kalmıştı. Yatakta doğruldum ve güçlü olmam gerektiğini kendime hatırlattım, benim olan her şeye rağmen dayanıklı kalmam lazımdı. Yataktan kalktım ve duvardaki ekrandan bir kitap seçtim, Yunan Mitolojisi ile ilgiliydi. Gorgon kanının ölüleri diriltmede kullanıldığına dair birkaç paragraf okudum, gerçekten ilginç geliyordu.

Birkaç sayfa daha okuduktan sonra kitabı yatağımın hemen yanındaki sehpaya koydum ve uykuya daldım.

++++++

Gözlerimi yavaşça araladığımda içime bir huzur doldu; Cassia yatağıma oturmuş, beni uyandırmaya çalışıyordu. Yüzündeki gülümsemeyi sesindeki mutluluk ile tamamladığı kesindi. Yataktan kalkarken Cassia hızlı adımlarla kapıya yöneldi ve gözden kayboldu, peşinden gitmeye karar verdim.

Kapı pervazından geçer geçmez gördüklerim ise inanılmazdı, Cassia odadan çıkalı daha yirmi saniye bile olmamasına rağmen benden onlarca metre uzakta olduğunu görebiliyordum, ona yetişmek için koşmaya başladım ama onun da yavaşlamaya niyeti yoktu. Ne kadar çabalasam da ona yetişemiyordum ve işin garip kısmı, koridor düşündüğümden çok daha uzundu. Adımlarım arasındaki mesafeyi arttırdım ve hızlandım, bu sadece Cassia' nın daha da uzaklaşmasına yaramıştı, tek duyabildiğim şey koridorun sonundan gelen kıkırdamalar ve bağırışlardı:

'' Yakalayamaz ki, Chris beni yakalayamaz! ''

Yüzüme istemsizce bir sırıtış yayıldı ve içimden gelen ani bir güç ile koşmaya başladım, kesinlikle çok hızlıydım. Her şey çok hızlı gelişmişti, ayağımın yere takılması ve metrelerce yerde sürüklenmem bir olmuştu. Ellerimi başımda gezdirdim ama tek hissedebildiğim sıcaklıktı, kollarımdan güç alarak doğruldum ve fayanslardaki yansımamı süzdüm. Yüzüm kıpkırmızı olmuş, kafamdaki çoğu bölgede etlerim açığa çıkmıştı. Gözlerimden biri yerine geçmiş kanlı küreyi görebiliyordum. Bir anda yansımam benden bağımsız bir şekilde elini bana uzattı ve fısıldadı:

Yardım et.

Çığlıklar ve hızlı nefesler arasında uyandım, sadece bir kabustu. Şimdiye kadar gördüğüm en korkunç kabus...

NOT: Merhaba Elementaller, ilk olarak bölüm kısa olduğu için üzgünüm ama bu hafta sınav haftam, bir duyurum var. ELEMENT için ek bir hikayeye başladım; bu hikayenin amacı Ayırıcı Savaş dönemi ve ondan sonra insanların ve Dünya' nın nasıl bu hale geldiğini daha iyi anlamanız. İki hikayeyi de birlikte sürdüreceğim, aynı element gibi bir baş karakter var, hikayeyi profilimde bulabilirsiniz, adı '' ELEMENT + (#2)

ELEMENTWhere stories live. Discover now