8.BÖLÜM

770 55 11
                                    


Uçurum

Yola çıktıklarından beri Vivienne'in aklında olan tek şey; diğer taşların yapımında lazım olan ejderha kalbiydi. Gerçek bir ejderha kalbinin gerekli olup olmadığı konusunda endişeleri vardı.

"Kiera?"diye seslendi usulca Vivienne. Soru sorulabilecek en bilgili kişi aralarında şu an Kiera'ydı.

"Efendim."

"Marjorie bana diğer taşların yapımıyla alakalı birkaç şey anlattı ama kafama takılan bir nokta var. Malzemeler arasında bir ejderha kalbi de vardı."

Kiera biraz sessiz kalıp Marjorie'in neden bahsettiğini düşünmeye başladı.

"Bu malzeme hakkındaki bilgiyi biraz düşünsem iyi olacak. Siz de kendinizi elflerin mağarasına hazırlayın. Orada kendinizle yüzleşeceksiniz."

"Nasıl yani?"

"Elflerin yaşam suyundan kolay kolay vereceğini düşünmedin herhalde? Onlar için çok önemli bir sudur. Tek damlasını bile heba etmek istemezler. Ne kadar doğru bilmem ama ölüyü bile diriltebilirmiş."

"Eski kralı hayata döndürmek güzel olurdu." dedi Avina iç çeker gibi.

Bunun üzerine alaycı bir tavırla Theodemer, "kral ve kraliçenin bedenleri ortada yokken nasıl döndürmeyi planlıyorsunuz?" dedi.

"Senin üzerinde denersek fena olmaz."

"Heyecandan ölüyorum hayatım."

İkisinin atışmasına gülen Kiera ve Vivienne onlara kıyasla gerilerinde kalırlarken, önlerindeki yol bitmek bilmeyen bir çile gibiydi. Vivienne için pek iyi değildi tabii ki, kafasındaki düşünceler bir türlü susmak bilmeden konuşmalarına devam ediyorlardı.

"Dün gece neden uyumadın?" dedi birden Kiera. Beklenmeyen bu soru karşısında afallayan Vivienne.

"Uyuyamadım işte."

"Onca yol geldikten sonra yorgun olursun diye düşünmüştüm."

Kiera haklıydı. Mışıl mışıl uyuması gereken yerde kalkıp Theodemer'ı dikizlemişti. Yaşadığı bu utanç yüzüne yansıyordu.

"Ondan hoşlanıyorsun." dedi birden Kiera.

Bu sözle beraber karnına resmen bir yumruk yemişe dönen Vivienne, panikledi.

"Kimden, anlamadım?"

Kiera gözlerini devirerek ona baktı. "Cidden çok kötü bir yalancısın. Bu özelliğini geliştirmemiz lazım." dedi alayla. Fakat Vivienne henüz kendisine gelebilmiş değildi. Theodemer'a olan bu hoşlantısını saklamak için kendi çapında biraz fazla mücadele vermişti. En azında o öyle sanıyordu.

"Herkesten her şeyi saklayabilirsin ama bir cadıdan asla." dedi oldukça gurur duyar bir şekilde. "Ondan hoşlandığını tanıştığımız ilk günde beri biliyorum. Şimdi bana dün gece neler olduğunu anlatacak mısın?"

Vivienne yakalandığını hisseden küçük bir çocuk gibi elleriyle oynamaya başladı.

"Pek bir şey olmadı. Bunaldığım için dışarı çıktım o kadar."

Dün o gördüklerin nasıl dile getirir bilemiyordu. Belki o anı sadece kendisine ait kalmasını istediği için daha fazla detaya girmedi.

"Theo'un üzerinde lanet olması çok kötü oldu. Onunla birlikte olmanızı isterdim." dedi içtenlikle Kiera. Oysa daha geçen akşam Theodemer'ı yemekten bahsediyordu.

Orion KuşağıWhere stories live. Discover now