3

392 60 13
                                    


Heaven masayı sildikten sonra arkadaşlarının beklediği kısma geçti. Bütün garsonlar yan yana dizilmiş, yüzlerindeki bezgin ifade ile kendilerini duyacaklarına hazırlıyordu. Elindeki bezi tezgaha bırakıp Iris'in yanına geçti. "Yine ne oldu ki? Hangimiz bıçağı sola, çatalı sağa koymuşuz?"

"Bu kez ne olduğu hakkında kimsenin bir fikri yok. Herkese sordum. Kimse bir sorun yaşamamış. Bekleyip göreceğiz."

Bu sırada kapı açıldı ve şef garson Ray içeri girdi. Her zamanki kibirli yürüyüşüyle karşılarına geçti ve konuşmaya başladı. "Biliyorsunuz ki Astor işten ayrılmak zorunda kaldı."

Heaven kısık sesle araya girdi. "Ya tabii tabii. Kovulmadı, ayrıldı."

Adam bakışlarını kıza çevirdi. Baştan aşağı süzdükten sonra umursamazca göz süzüp diğerlerine döndü. "Aslında yerine birini almayacaktık ama eksikliği performansınızı düşürür endişesi ile bu fikirden vazgeçtik."

Bu kez de "Ay lütfettiniz,"diye söylenen kız gözlerini devirdi.

Saygısızlığa dur demenin vakti geldiğini düşünen şef kıza dönmeden sordu. "Bir şey mi dediniz bayan White?"

Heaven saçının ucunu parmağına dolayıp dudaklarını büzdü. "Yoo, hayır."

Boğazını temizleyip devam etti kibirli adam. "Yeni arkadaşımız bugün ya da yarın aramıza katılacak. Kendisine her hususta yardımcı olacağınızı umuyorum."

"Tabii, elbette," dedi İris. Onun cevabı üzerine diğerleri de kızın sözlerini tekrar etti.

Heaven o esnada saçıyla oynamayı bırakıp dudaklarına geçmişti. Kızın davranışlarından rahatsız olan şef "Siz de arkadaşlarınız ile aynı fikirde misiniz Bayan White?" diye sordu.

"Elbette Bay Lima. Gelecek olan arkadaşımızı sizin gazabınızdan korumak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Hatta elimden gelenin daha fazlasını..."

Arkadaşları gülmemek için dudaklarını ısırırken Iris kısık sesle güldü ve kızı dürttü. "İleri gidiyorsun. Bu işin sonu muhasebede biter."

Arkadaşlarının verdiği tepki ile kendisine katıldığını anlayan kız korkusuzca baktı şefine. Ne olacaksa olsun diye düşündü. Sürekli aşağılanmaktan bıkmıştı. Belki kovulmak iyi bile gelebilirdi.

"Elbet sizin de hata yaptığınız gün gelecek. O zaman ben de sizi kovarken çok eğleneceğim Bayan White." Ray soktuğu laftan hoşnut bir şekilde, yüzünde hain bir gülümseme ile içi içini yiyen çalışanları arkasında bırakıp alandan ayrıldı.

                                                         * * *

Said arkadaşının ayarladığı garson kıyafetini giyip aynada kendini kontrol etti. Hayatı boyunca giymeyi aklından bile geçirmediği bir giysinin içinde olmaktan rahatsızdı ama neyse ki siyah kendisine yakışıyordu. Tişörtün yakasını düzeltip odadan çıktı ve arkadaşın karşısına geçti. "Her haliyle yürüyen karizma olan arkadaşını nasıl buldun?"

"Son seviye seksi, aşırı derecede karşı konulmaz."

"Kıskanç bakışlarını çek üzerimden adamım."

"Pekala teslim oluyorum." İki elini havaya kaldıran Tyler arkadaşını süzdü. "Sahi değer mi ya bunca zahmete?"

"Değecek. O esmer kız beni rezil etmenin bedelini ödeyecek. Kısasa kısas."

Said arkadaşının omzuna hafif bir yumruk atıp yanından geçti ve gel işaret yaparak dışarı çıktı. Tyler da hiç beklemeden genç adamın peşi sıra odadan ayrıldı ve otelden çıkıp Said'in bir sene önceki model olmasından devamlı şikayet ettiği Ferrari'ye bindi. Adamın bir Ferrarisi vardı ama kalacak evi yoktu. Gerçi böyle bir aracı olsa insanın eve ihtiyacı olmazdı ya.

KEHANET NOTALARI -2 - AĞYAR (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now