V

77 17 17
                                    

     Chiar dacă a fost inițiativa lui Brad, să știi că am apreciat. Nu-ți mai aduci aminte ce? Atunci, hai să-ți reîmprospătez memoria.

***

     Eram tot la masă și mâncam acea pizza cauciucată, cu-n gust ce nu mai părea atât de oribil în prezența ta.

     — Am auzit că azi e ultima zi în care se poate vedea la cinema filmul acela, "Sub aceeași stea", la care vrea soră-mea să mergem, a început Carson, iar Brad l-a întrerupt.

     — Deci, să înțeleg că e un film de fete? Perfect! Alisha și Guinevere se uită la film, iar eu mănânc tot popcornul! Abia aștept!

      — Cine-a zis că venim? a întrebat Alisha, surprinzându-mă.

      — Cine a zis că nu veniți? i-a întors-o băiatul. Haideți, trebuie să veniți! Guinevere, tu vi, așa-i? Te rog pufos, Guinevere, cel mai pufos! Te rog, pentru mine, pentru prietenașul tău și pentru vata uriașă de zahăr pe care ți-o voi cumpăra. Vei veni?

      — Stai să analizez situația. Vrei ca eu să merg cu voi la filmul făcut după una dintre cărțile mele preferate, la care am plâns mai bine de patru ore încontiuu, deoarece are o sensibilitate aparte, film în care am auzit că joacă una dintre actrițele mele preferate, Shailene Woodley, și unul dintre actorii mei preferați, Ansel Elgort, care a jucat rolul lui Caleb în Divergent, când Shailene juca în rolul lui Tris. Și mai primesc și vată de zahăr?

       — Să înțeleg că e un da?

       — E un "dacă mă lasă Luce, sigur vin".

       — Îl știi pe Luce? m-a întrebat Carson curios. Nu mă așteptam ca tipa din umbră să cunoască unul dintre cei mai populari tipi din școală.

       — Normal că-l știe, doar e fratele ei, ți-ai dat tu ochii peste cap, în timp ce prietenii tăi au început să se holbeze la mine, curioși.

       — Poți să-l chemi și pe Luce, a intervenit Brad. El stă cu Gracie a lui într-un colț, iar noi stăm cu gașca pe locurile cele mai bune. Fac eu cinste și cu șervețele, dacă ai zis că este atât de trist.

       — Dar să ai grijă să nu te falimentezi, am glumit eu.

       După aceea, după cum știi, am continuat să vorbim de parcă ne-am fi cunoscut dintotdeauna, până am fost chemați în clase, de clopoțelul ce nu-mi înțelegea dorințele.

***

       — Luce, ai planuri pe diseară? l-am întrebat eu tacticos, fâțâindu-mă pe lângă el.

       — Nu, de ce? ridică o spânceană, destul de uimit. Nu l-am mai întrebat niciodată așa ceva.

       — Azi se rulează filmul făcut după cartea mea preferată, acela în care joacă acei doi actori ce au jucat și-n seria Divergent, pe care îi ador. Și am fost invitată să mă duc cu Alisha și câțiva colegi.

        — Ok, poți să mergi, cât timp nu faci vreo prostie, m-a privit Luce de parcă aș fi Victor. Dar, ce ne privește asta pe mine și pe programul meu?

        — Luce, știi bine că mama nu mă va lăsa să ies din casă singură!  Am nevoie de ajutorul tău, iar tu poți profita de asta și s-o duci pe Gracie la o super întâlnire. E un film romantic, o să-l adore.

        — Da', cum ziceai că se numește filmul? a întrebat el, iar eu am câștigat teren.

        — "Sub aceeași stea". E super mega minunat! am exclamat eu, încântată.

Inima mea depusă pe o coală de hârtieWhere stories live. Discover now