-4-

44 5 3
                                    

~25 janurari~
-Ashton-
Ik zit op de bank in de woonkamer. Ik zit te wachten op Livia. Ze is zich aan het omkleden op haar kamer.

Na een tijdje hoor ik voetstappen op de trap. Dan zie ik Livia naar beneden komen lopen. Ze heeft een mooie zwarte jurk aan met rode hakken eronder. Ook heeft ze haar haar in een knot gedaan en wat make-up opgedaan.

"Klaar om te gaan?" vraag ik aan haar. Ze knikt en pakt haar telefoon. Die doet ze in het tasje dat ze om haar schouder heeft hangen. Ik sta op van de bank en loop naar de deur richting de hal. "Wij zijn ervandoor! Tot later mam!" roep ik naar mijn moeder. Ik hoor dat ze iets terug roept, maar ik kan niet verstaan wat.

Samen met Livia loop ik naar de auto. We stappen in, ik achter het stuur en Livia naast me. Ik rijd naar het huis van Calum. Onderweg bedenk ik me ineens iets. "Shit, ik ben zijn cadeau vergeten!" zeg ik tegen niemand in het bijzonder. Bij een rotonde ga ik terug naar huis om Cal's cadeau op te halen.

Even later bel ik met het cadeau in mijn handen aan bij Calum. Hij doet de deur open en zegt, "Leuk dat je er bent! Kom binnen Ash!" Dan ziet hij dat ik niet alleen ben. Livia staat een beetje verstopt achter mij.

"Jij bent dat jarige meisje uit het weeshuis. Wat doe jij hier?" vraagt hij verbaasd. "Ik heb haar geadopteerd. Ik hoorde van een paar vrijwilligers dat ze al heel lang in het weeshuis zat. Ik vond dat zo sneu voor haar en nu is ze hier." leg ik hem uit.

"Ooh... Wat leuk dat je er bent! Volgens mij heb ik me nog niet aan je voorgesteld. Ik ben Calum. Goede vriend en band maat van Ashton. Kom maar binnen. De andere jongens zijn er al." Ik knik en loop langs Calum de hal in en dan door naar de woonkamer. Livia volgt me.

Ik doe de deur open en Michael en Luke zitten inderdaad al op de bank met beide een Wii controller in hun handen. "Hey!" zeg ik vrolijk en ik hoor dat de jongens "Hey." terug mompelen.

Als het potje Mario Kart af is gelopen, staan de ze op en komen ze naar me toe gelopen om me een knuffel te geven. Dan zie ik dat de ogen van Luke groot worden. "Wie heb je meegenomen?" vraagt hij nieuwsgierig.

Ik stel haar aan ze voor en vertel ze waarom ik haar heb geadopteerd. Livia heeft in die tijd nog geen woord gezegd. "Gaat het wel goed?" fluister ik als we samen op de bank zitten. "Ja hoor, maar het is gewoon een beetje ongemakkelijk." zegt ze. Dat snap ik ook wel. Je bent nog geen dag bij iemand en dan ontmoet je al zijn vrienden.

"Willen jullie wat drinken?" vraagt Calum aan ons. "Doe mij maar een biertje." zeg ik en Livia zegt, "Heb je Fanta?" Calum knikt. "Dan een Fanta alsjeblieft." Calum loopt naar de keuken en komt even later terug met onze drankjes. "Thanks, bro." zeg ik en ik pak mijn blikje bier dankbaar aan. Ik neem een grote slok en geniet van de bittere smaak in mijn mond.

-Livia-
"Livia, wil jij ook een keer?" vraagt Michael aan mij. Ik ben hier al een uur en heb eigenlijk alleen maar voor me uit zitten staren. "Uuuh... Ja hoor." zeg ik en hij geeft de Wii controller aan mij. Ik heb dit spel nog nooit gespeeld. Mario Kart heet het. Ik heb er weleens over gehoord.

"Hoe werkt het?" vraag ik aan Michael. Hij legt me uit hoe alles werkt en dan zegt Luke, "Jij mag de baan kiezen. Ik zeg wel of de baan moeilijk is of niet."

Ik kies een leuke baan en die gaan we spelen. Gek genoeg win ik de race. Michael, Ashton en Calum beginnen te klappen. Luke staart me open mond naar het scherm waar de uitslag op staar. Ik ben  eerste geworden en Luke is vierde geworden.

"Weet je zeker dat je dit spel nog nooit hebt gespeeld?" vraagt Luke verbaasd aan mij. "Nee ik heb het echt nog nooit gespeeld." zeg ik hoofdschuddend. "Dit is niet eerlijk. Ik eis een revanche." zegt hij, "En dit keer kies ik de baan."

Eerlijk gezegd is het best grappig om hem pissig te zien. Ik kan een lach niet onderdrukken. Luke draait zijn hoofd naar mij en zegt, "Wat is er zo grappig?" "Dat jij er grappig uit ziet als je pissig bent." Iedereen begint te lachen, behalve Luke. "Oh ja, vind je dit grappig? Ik zal jou eens laten zien hoe pissig ik ben."

Hij legt de Wii controller op de salon tafel en hij staat op. Hij komt naar me toe gelopen. Ik deins achteruit, want zijn gezicht staat op onweer. Als hij vlakbij me is krijgt hij een kleine glimlacht rond zijn mond en begint me te kietelen. "Dit is je straf!" zegt hij.

Ik begin keihard te lachen en ik trappel met mijn benen. "Nee! Stop ermee!" zeg ik, maar hij luistert niet. Hij blijft me kietelen. "Luke, stop! Laten we een deal sluiten. Als ik win, mag ik jou kietelen en als jij wint, is het weer goed tussen ons en staken we het kietel gevecht." zeg ik lachend. "Deal." zegt hij en hij stopt met kietelen.

Hij pakt zijn controller en zegt, "Ik maak je in." Dan start het potje en inderdaad. Hij wint de race. Ik ben tweede geworden. "Goed gespeeld Luke." zeg ik en sta op en geef hem een knuffel.

Calum komt de keuken uit gelopen. Ik had niet in de gaten dat hij naar de keuken was. Hij heeft vier zakken chips meegenomen. "Zullen we film gaan kijken?" vraagt hij en de rest stemt in met dat plan.

Calum doe de tv aan en hij start Netflix op. Hij kiest een horrorfilm, maar daar kan ik niet zo goed tegen.

Ik zit tussen Calum en Ashton in. Ashton heeft zijn arm over mijn schouder gelegd. Ik kijk naar het beeldscherm. De hoofdpersoon loopt een donkere kelder in met allemaal spinnenwebben. Dan komt er een clown tevoorschijn. Ik gil en verstop me achter een kussen.

Na nog een half uur gekeken te hebben, kan ik het niet meer aan. Ik leg mijn hoofd tegen Ashton's schouder en sluit mijn ogen. Een paar minuten later val ik in slaap.

~Surprise~ ft. 1D en 5sosWhere stories live. Discover now