~4~

2.1K 214 75
                                    

Είχε φορέσει απλά ρούχα που θα φορούσε ο κάθε απλός πολίτης.
Προχώρησε όσο πιο αθόρυβα μπορούσε και πλησίασε την πύλη του παλατιού. Πέρασε πίσω από τους φρουρούς και προχώρησε μπροστά ανενόχλητος. Ο ένας φρουρός σκούντηξε τον άλλον.

"Τόμας ο πρίγκιπας δεν είναι αυτός;" μόλις οι δύο φρουροί σιγουρεύτηκαν άρχισαν να φωνάζουν στους στρατιώτες του παλατιού.

"Ο πρίγκιπας το 'σκασε" όμως ο πρίγκιπας είχε ήδη απομακρυνθεί αρκετά για να τον βρουν.

Έφτασε στην πόλη και κοίταξε τριγύρω του. Και τι δε θα έδινε να ζούσε σαν ένας απλός πολίτης, χωρίς υποχρεώσεις, με μια γυναίκα που εκείνος θα διάλεγε λόγω έρωτα.

Δύο από τους στρατιώτες είχαν φτάσει ήδη στην πόλη και έψαχναν παντού για τον πρίγκιπα. Μόλις τους είδε από μακριά κρύφτηκε πίσω από μια ταμπέλα.

Γιατί πάντοτε καταστρέφουν τα σχέδιά μου; σκέφτηκε και προσπάθησε να μετακινηθεί από την ταμπέλα χωρίς να τον πάρουν είδηση.

"Ε... Εσύ" η φωνή του ενός στρατιώτη έφτασε στα αφτιά του και αμέσως άρχισε να τρέχει προς το μέρος του. Ο πρίγκιπας προσπέρασε όσους βρίσκονταν στον δρόμο του, μέχρι και μικρά παιδιά που έτρεχαν κατά πάνω του.

"Σας ευχαριστώ πολύ Κυρία Ζορζέτ" είπε η Έλλα και βγήκε έξω από το μαγαζί με τις ενδυμασίες κρατώντας στα χέρια της τα τρόφιμα και δύο φορέματα για τις αδερφές της.

"Γύρνα πίσω αμέσως" μια θυμωμένη ανδρική φωνή ακούστηκε από το βάθος της πλατείας και η Έλλα γύρισε να κοιτάξει τι γινόταν.

Ο πρίγκιπας γύρισε να κοιτάξει τον στρατιώτη που μόλις του είχε φωνάξει.

Δεν πρόσεξε όμως την Έλλα που βρισκόταν μπροστά του με αποτέλεσμα να πέσει πάνω της.
Αντανακλαστικά πέρασε το χέρι του γύρω από την μέση της και το κεφάλι της, αποτρέποντας την από την πτώση της στο κρύο έδαφος.
Τα τρόφιμα και τα ρούχα γλύστρισαν από τα χέρια της.
Τα σώματα τους βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής, καθώς ο πρίγκιπας δεν άφηνε από τα χέρια του στιγμή την Έλλα.
Κοιτάζονταν στα μάτια σαν ο χρόνος να σταμάτησε για λίγο.
Τα κάστανα σγουρά μαλλιά της έπεφταν πίσω, φτάνοντας μέχρι την λεπτή της μέση ,τα γαλάζια ματιά της που λαμπήριζαν από τον θυμό που άρχισε να εμφανίζεται στο ροδαλό πρόσωπό της.

Πανέμορφη, σκέφτηκε ο πρίγκιπας και χαμογέλασε αχνά στο θέαμα της.

Μικρές τούφες από τα μαύρα μαλλιά του πρίγκιπα έπεφταν πάνω στα μαύρα μάτια του, ενώ ένα χαμόγελο άρχισε να σχηματίζεται στο πρόσωπό του.
Η Έλλα από την άλλη τον κοιτούσε φανερά εκνευρισμένη.Έβαλε τα χέρια της στο στήθος του και τον έσπρωξε από πάνω της.

Σταχτοπούτα (Cinderella) Where stories live. Discover now