~15~

1.4K 158 107
                                    

Τρεις ημέρες μετά

Άγγιξε τα μαχαιροπίρουνα δίπλα από το άδειο του πιάτο. Έπλεξε τα δάχτυλά του μεταξύ τους και κοίταξε τον πατέρα του στην κεφαλή του τραπεζιού. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσει να φύγει από την μεγάλη τραπεζαρία πριν η πριγκίπισσα Τατιάνα και η μητέρα της τελειώσουν το γεύμα τους.

"Ανυπομονώ για τον χορό που θα γίνει σε πολύ λίγες βδομάδες. Είμαι σίγουρη πως η πανέμορφη κόρη μου θα ταιριάξει αμέσως με τον πρίγκιπα. Μάλιστα θα είναι η πρώτη του επιλογή" η μητέρα της πριγκίπισσας Τατιάνας απευθύνθηκε στον βασιλιά και γύρισε να κοιτάξει τον Λούκας χαμογελώντας του.

Ήταν απόλυτα φανερό πως είχε τον ίδιο στόχο με τον πατέρα του. Ήθελε να εξασφαλίσει ένα υπέροχο μέλλον για την κόρη της και δεν θα υπήρχε περίπτωση να χάσει την ευκαιρία αυτή.

"Αυτό ας το αφήσουμε να το κρίνουν τα παιδιά" ο βασιλιάς πίεσε τα χείλη του σε μια γραμμή και κοίταξε και αυτός τον πρίγκιπα. Φυσικά και δεν το εννοούσε. Ήθελε να επιβληθεί στον πρίγκιπα όσο μπορούσε περισσότερο. Δεν θα τον άφηνε να κάνει κανένα λάθος όσο περνούσε από το χέρι του.

" Εμένα να με συγχωρείτε αλλά θα ήθελα να ξεκουραστώ ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα για εμένα" έσπρωξε την καρέκλα του και στάθηκε όρθιος. Πλησίασε την μητέρα της πριγκίπισσας Τατιάνας και φίλησε στοργικά το χέρι της, δείχνοντας ένα είδος σεβασμού.

Σειρά είχε η πριγκίπισσα. Την πλησίασε με αργές κινήσεις και έπιασε απαλά το χέρι της στο δικό του. Το έφερε στο ύψος του προσώπου του και κοίταξε τον πατέρα του, ενώ τα χείλη του ακούμπησαν τρυφερά το δέρμα της πριγκίπισσας. Η καρδιά της χτύπησε δυνατά καθώς ακολουθούσε με τα μάτια της την κάθε του κίνηση.

"Να έχετε έναν γλυκό και ήρεμο ύπνο πριγκίπισσα" ψιθύρισε και αποχώρησε με σταθερό βήμα. Το πρόσωπο της Τατιάνας πείρε μια κόκκινη απόχρωση. Ήταν σίγουρη, πλέον, πως ο πρίγκιπας θα επέλεγε αυτήν για μέλλουσα γυναίκα του.

Δεν ήξερε όμως. Δεν ήξερε πως σκεφτόταν ο πρίγκιπας. Δεν ήξερε ποια είχε την καρδιά του. Δεν ήξερε και δεν θα έπρεπε να βγάζει τόσο γρήγορα συμπεράσματα.

Άνοιξε την πόρτα της κάμαρής του και την έκλεισε πίσω του. Αμέσως, έβγαλε τα πριγκιπικά του ρούχα και τα αντικατέστησε με ένα λευκό πουκάμισο και ένα γκρι παντελόνι. Ανακάτεψε με τα χέρια του τα μαύρα μαλλιά του.

Έβαλε κάτω από τα παπλώματα του κρεβατιού του διαφορά ρούχα, κάνοντάς το έτσι να φαντάζει πως ο ίδιος βρισκόταν κάτω από αυτά. Πλησίασε το μπαλκόνι και κοίταξε τριγύρω. Το φως του ήλιου είχε εξαφανιστεί και την θέση του είχε πάρει το λευκό φεγγάρι.

Σταχτοπούτα (Cinderella) Where stories live. Discover now