~16~

1.3K 145 36
                                    

Τα μάτια της παρέμεναν ανοιχτά μέσα στο σκοτάδι. Το μυαλό της περιπλανιώταν στα λόγια του, στις πράξεις που προηγήθηκαν πριν από λίγες ώρες.

Χάιδεψε τρυφερά το μάγουλο της. "Σε αγαπώ" ψιθύρισε και ίσα που ακούστηκε στα αφτιά της. Τα μάτια του γυάλησαν κάτω από το ελάχιστο φως του φεγγαριού.

"Τι είναι αυτά που λες;" τα λόγια ξέφυγαν με δυσκολία από τα χείλη της. Ακούμπησαν τα κούτελά τους μεταξύ τους. Οι ανάσες τους ακανόνιστες.

" Σε αγαπώ Έλλα" επανέλαβε τα λόγια του. Άγγιξε απαλά το σαγόνι της και σήκωσε το πρόσωπό της για να τον κοιτάξει. "Έχω κάτι που σου κρύβω εδώ και καιρό " πείρε μια βαθιά ανάσα. Ήταν έτοιμος να της πει την αλήθεια. Η Έλλα όμως δεν περίμενε.

Εγκλώβησε το πρόσωπό του στα μικρά της χέρια. Τον τράβηξε μονομιάς και έσμιξε τα χείλη τους. Σφραγίστηκαν σαν να ήταν φτιαγμένα το ένα για το άλλο. Άγγιζαν τρυφερά. Όλα τους τα συναισθήματα αποτυπόνονταν αυτή την στιγμή.

Όταν πλέον είχαν απομακρυνθεί μερικά χιλιοστά ο ένας από τον άλλον η Έλλα ψιθύρισε "Δεν μπορώ να μείνω παραπάνω, θα καταλάβουν πως λείπω" άφησε ένα πεταχτό φίλι στο μάγουλο του και εξαφανίστηκε από μπροστά του. Ακούμπησε με τα ακροδάχτυλά του την επιφάνεια του προσώπου του που είχε αγγίξει με το δέρμα των χειλιών της.

Δεν είχε προλάβει να της πει την αλήθεια. Δεν είχε προλάβει να της πει το μυστικό του. Δεν είχε προλάβει να αφήσει αυτό το βάρος από πάνω του.

Γύρισε πλευρό ενώ ήταν ακόμη ξαπλωμένη στο κρεβάτι της και έκλεισε τα μάτια της.

Τι ήθελες να μου πεις Λουκ;

Μία εβδομάδα αργότερα

"Σταχτοπούτα άνοιξε την πόρτα επιτέλους" η μητριά φώναξε έντονα. Όλα είχαν επανέλθει στην σκληρή καθημερινότητα. Η Σαρλότ είχε φύγει από το σπίτι. Έπρεπε να γυρίσει πίσω. Είχε όμως αφήσει στην Έλλα το πανέμορφο φόρεμα που της είχε κάνει δώρο. Την είχε αφήσει στο έλεος της μητριάς της και των αδελφών της.

Όσο για τον πρίγκιπα. Δεν μπόρεσε να ξεφύγει ποτέ ξανά από το παλάτι. Ο βασιλιάς έμαθε για την βραδινή του έξοδο και για την αμέλεια των καθηκόντων των στρατιωτών του στις πύλες.

Πλέον ελεγχώταν ολόκληρο το παλάτι και ο πρίγκιπας δεν μπορούσε να ξεφύγει ούτε δευτερόλεπτο. Ήταν αναγκασμένος να περάσει τις μέρες του μαζί με την πριγκίπισσα Τατιάνα, η οποία τον εκνεύρισε αφάνταστα ακόμη και αν δεν το έδειχνε. Δεν μπορούσε όχι μόνο να πάρει ανάσα ελεύθερα αλλά και να δει την αγαπημένη του να της πει την αλήθεια. Να της εξηγήσει γιατί δεν είχε εμφανιστεί. Να της πει ποιος είναι.

Οι στρατιώτες του βασιλιά από την άλλη είχαν ξεχυθεί στους δρόμους. Από πόρτα σε πόρτα. Σε όλον τον γυναικείο πληθυσμό του Βασιλείου. Όλες τις νεαρές κοπέλες. Σε όλες μοίραζαν από μια πρόσκληση. Διέδιδαν το ευχάριστο γεγονός. Είχαν φτάσει τώρα έξω από το σπίτι της Έλλα. Χτυπούσαν επανειλημμένες φορές μέχρι που η πόρτα άνοιξε.

Μπροστά τους βρέθηκε η Έλλα με τα κουρέλια της να στολίζουν το σώμα της. "Ψάχνεται κάτι;" απόρησε όταν τους είδε μπροστά της. Οι κόκκινες φορεσιές τους και οι χρυσές λεπτομέρειες φανέρωναν πως ήταν από το παλάτι.

"Είστε η Έλλα Μπόσεν (Beauchene);" οι στρατιώτες βροντοφώναξαν και η μητριά έκανε την εμφάνισή της. Πλησίασε την είσοδο του σπιτιού και στάθηκε δίπλα στην Έλλα.

"Μάλιστα" αναφώνησε η Έλλα και ένας από τους στρατιώτες έβγαλε μέσα από την τσέπη του τέσσερις προσκλήσεις. Είχαν μια ελαφριά απόχρωση του μπεζ και ήταν κλεισμένες με την Βασιλική σφραγίδα.

Η μητριά άπλωσε το χέρι της απότομα παίρνοντάς τις από τον στρατιώτη. Ήταν προσκλήσεις για τον χορό του πρίγκιπα. Είχαν γραφτεί από τον ίδιο με τον πανέμορφο καλλιγραφικό χαρακτήρα του.

Τα μάτια της μητριάς άνοιξαν διάπλατα. Ένα χαμόγελο χαράχθηκε στο πρόσωπό της και η φωνή της ξέφυγε από τα χείλη της δυνατά "Σοφία, Λυδία ελάτε γρήγορα" η Έλλα κοίταξε τους στρατιώτες που βρίσκονταν ακόμη στην πόρτα.

"Σας ευχαριστούμε πολύ" είπε ευγενικά και έκλεισε την πόρτα αποχαιρετώντας τους. Λεπτό δεν πέρασε και οι αδερφές της εμφανίστηκαν μπροστά της. "Τι έγινε μητέρα;" ρώτησαν συγχρονησμένες.

"Ο πρίγκιπας μας κάλεσε στον χορό όπου θα διαλέξει την μέλλουσα νύφη του και νέα βασίλισσα" η μητριά αναφώνησε με τρεμάμενη φωνή και κάθισε σε μια καρέκλα κάνοντας αέρα στον εαυτό της. Ήταν φανερά ταραγμένη και δεν είχε άδικο. Επρόκειτο για μια τεράστια ευκαιρία για τις κόρες τις να παντρευτούν τον πρίγκιπα.

"Αλήθεια μητέρα;" η Σοφία ρώτησε και στάθηκε δίπλα της με μια έκπληκτη έκφραση να έχει εγκλωβιστεί στο πρόσωπό της.

Δεν μπορεί. Επιτέλους θα μπορέσω να τον δω. Θα μπορέσω να τον ρωτήσω γιατί δεν εμφανίστηκε τόσο καιρό. Σίγουρα θα είναι στον χορό του πρίγκιπα, δεν θα μπορέσει να λείψει.

Οι σκέψεις αυτές γέμισαν το μυαλό της Έλλα και η ίδια χαμογέλασε γλυκά στην θύμηση του.

Για σας και πάλι αγαπημένοι μου αναγνώστες. Όπως καταλαβαίνετε πλησιάζει σιγά σιγά ο μεγάλος χορός.

Ελπίζω μέχρι στιγμής να σας αρέσει η προσπάθεια μου να αποτυπώσω αυτή την υπέροχη ιστορία.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την υποστήριξή σας. Πριν λίγο καιρό φτάσαμε 1Κ προβολές και συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε.

Σας ευχαριστώ λοιπόν πολύ και ελπίζω να σας αρέσει η συνέχεια.


Σταχτοπούτα (Cinderella) Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα